Şimdi Ara

Windows 10 İstenmeyen Arka Plan İnternet Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
36.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İnterneti telefonumdan 96KB kullanmaktayım ama Windows 10 sağ olsun arka planda internetimi sömürüp durmakta. Her türlü gizlilik ve güncelleştirme ayarını kapatsam da arkaplanda sürekli internet kullanılıyor. Netlimiter ile bağlantıyı kestiğimde veya çok çok düşük bir hıza sınırladığım zaman hiçbir şekilde internet erişimim olmuyor. Kısacası sürekli arkaplanda interneti kullanıyor. Bir bakıyorum bilgisayarı açtığımda yeni bir resim gelmiş bunu beğendiniz mi diyor. Ben internetimi bunlara harcamasını istemiyorum. Önerileriniz benim için önemli. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 10'da İstenmeyen Arka Plan İnternet Kullanımını Kapatma

Windows 10 kullanıcıları, arka planda çalışan ve internet bağlantısını aşırı kullanan uygulamalar nedeniyle istenmeyen veri tüketimiyle karşılaşabilirler. Bu uygulamaları kapatarak veri kullanımınızı optimize edebilir ve internet hızınızı artırabilirsiniz.

Arka Plan İnternet Yiyen Uygulamaları Kapatma:

1. Ayarlar uygulamasını açın.
    2. Ağ ve İnternet öğesine tıklayın.
    3. Veri Kullanımı sekmesini seçin.
    4. Arka Plan Uygulama Verileri bölümünde, internet kullanan uygulamaların bir listesini göreceksiniz.
    5. İnternet bağlantısını kullanmasını istemediğiniz uygulamaların yanındaki düğmeleri kapatın.

Hizmet Ana Bilgisayarı Ağ Hizmeti'ni Devre Dışı Bırakma:

Bazı durumlarda, Hizmet Ana Bilgisayarı Ağ Hizmeti adlı sistem hizmeti aşırı internet kullanabilir. Bunu devre dışı bırakmak için:

1. Çalıştır (Windows tuşu + R) komutunu açın.
    2. services.msc yazın ve Tamam'ı tıklayın.
    3. Hizmetler listesinde Hizmet Ana Bilgisayarı Ağ Hizmeti'ni bulun.
    4. Sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin.
    5. Başlangıç Türü açılır menüsünden Devre Dışı'nı seçin.
    6. Değişiklikleri kaydetmek için Uygula ve Tamam'ı tıklayın.

Bilgisayarda İnternet Kullanan Programları Görme:

Windows Görev Yöneticisini kullanarak bilgisayarınızda internet kullanan programları görebilirsiniz:

1. ** görev yöneticisini açın.
    2. Ayrıntılar sekmesine tıklayın.
    3. sütununa bakın. İnternet kullanan programlar, bu sütunda veri gönderme ve alma miktarlarını gösterecektir.

Arka plan uygulamaları, sistem hizmetleri veya programları tarafından aşırı internet kullanımıyla karşılaşıyorsanız, yukarıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilir ve internet bağlantınızı optimize edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • windows sadece güncelle sırasında internet kullanır windows update kapat istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: emou

Merhaba arkadaşlar. İnterneti telefonumdan 96KB kullanmaktayım ama Windows 10 sağ olsun arka planda internetimi sömürüp durmakta. Her türlü gizlilik ve güncelleştirme ayarını kapatsam da arkaplanda sürekli internet kullanılıyor. Netlimiter ile bağlantıyı kestiğimde veya çok çok düşük bir hıza sınırladığım zaman hiçbir şekilde internet erişimim olmuyor. Kısacası sürekli arkaplanda interneti kullanıyor. Bir bakıyorum bilgisayarı açtığımda yeni bir resim gelmiş bunu beğendiniz mi diyor. Ben internetimi bunlara harcamasını istemiyorum. Önerileriniz benim için önemli. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

win 7 de aynı sorun oluyor bazen dünyanın parasını veriyom 2 gb internete bi bakıyom bişiler uplamış kotayı yemiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hizmetler>Windows Update yi bulun>Sağ tık özellikler>Başlangıç Türü'nü devre dışı bırakın sorun çözülecektir Windows 10 İstenmeyen Arka Plan İnternet Kullanımı
  • Kablosuz ağı tarifeli olarak ayarlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejihov -- 9 Mayıs 2017; 23:28:39 >
  • aynı problemi yaşıyoruz, az önce konu açtım. "Hizmet Ana Bilgisayarı" benim interneti içiyor resmen.

konu linki:https://forum.donanimhaber.com/windows-10-hizmet-ana-bilgisayari-interneti-somuruyor--126150900#126150900
  • 1- Hizmetler den "Windows Update" devre dışı yapınız
    2- Tüm ayarlarda Gizlilik bölümünden "Arka plan uygulamaları"ndaki tüm programları kapalı konumuna getiriniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtcakir -- 10 Mayıs 2017; 13:12:2 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 tema arka plan resmi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Istediğin kadar devre dışı bırak kendi kendine açılır update

Tek çözümü update i tamamen kaldırmak.

Redstone gibi önemli güncellemeler tamamen stabil hâle gelince sıfır kurulum yap sonra tekrar update i sil.

Eskiden online oyun bile oynayamazdım zırt pırt güncelleme yapardı hdd %100 internet kullanımı %100..

Şuan bu yöntemle kafam rahat bilgisayarım ve internetim iyi durumda

http://technogar.com/anasayfa/windows-update-tamamen-kapatma

Bu linki incele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdibey1 -- 10 Mayıs 2017; 15:59:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnterneti sömüren bir diğer unsur mağaza uygulaması. Facebook, twitter adını duymadığınız bir sürü oyun vs. kendi kendine pcye yüklüyor veya güncelleştiriyor windows 10. Bu programları shell kullanarak kaldırmanız gerekiyor. Kod satırları google amcadan öğrenebilirsiniz.
  • win 10 1511 sürümü çıktığından beri, yukarıda söylediğim işlemleri yaptı, bir defa bile güncelleme yapmayı bırak uyarı bile vermedi.
  • Format sonrası yapılacaklar:

komutu gir.

powercfg /h off

Hizmetlerden Kapat

-Teslim eniyilestirme
    -Arka Plan Akilli Aktarim Hizmeti
    -Windows Update !..

Onedrive Kısayolu sil:

HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}

içinde

System.IsPinnedToNameSpaceTree

deger verisini 0 olarak degistir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 11 Mayıs 2017; 19:6:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.