Yeni fark ettim Windows 10 Görev Yöneticisi > Kaynak İzleyici'nin Bellek Sekmesinde "Katı Önbellek Hatası/sn diye birşey var. Birşey yüklerken bunun seviyesi yükseliyor. Bu neyin hatası ve sebebi nedir?
İlginç tarafı Google'da "Katı Önbellek Hatası" diye aratınca hiçbir sonuç çıkmıyor.
Selamlar,
Normal şartlarda bu herkeste olan bir durumdur bi hata değildir. Bellek türleri ecc ve non-ecc olarak ayrılır. ecc bu hataları düzeltebilir ve daha sağlıklı işlemler yapabilir fakat ram ücretleri pahalı ve iş istasyonlarında serverlar da kullanılır. Hataya yer olmayan yerlerde kullanılır ve ücretleri non-ecc göre çok daha pahalıdır. Gördüğünüz hatalar işlem yapıldığında oluşan bit hatalarıdır. Çoğu önemsizdir bu nedenle herkeste olabilecek bişeydir ve sorun değildir.
Daha fazlası için ecc ve non-ecc araştırmanızda fayda var.
Kolay Gelsin..
XemreGX
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler araştırayım. Harddisk ışığı yanarken 100%'e dayandığı oluyor. Gerçi Memtest ile belleklerimi test ettim sağlam çıkmıştı.
Windows ayarlarından sanal belleği kapattım. Onunla alakalı değilse açayım geri.
GAMEHUNTER
kullanıcısına yanıt
Selamlar,
Görev yöneticisinden bakıldığında oluşan en büyük yanılgı etkinlik izleyicisine bakarak hdd %100 çalışıyor demektir. Etkinlik izleyicisi hdd nin 1 dk içinde nekadar çalıştığını gösterir bu hdd nizi %100 kullanıyor anlamına gelmez eğer yazılan ve okunan dosyalar sürekli ise yani bir virus taraması vs yapılıyorsa bu alan %100 olur fakat hdd kullanımı değil etkinliği %100 dür. Kullanım mb cinsinden yazılan veri ile eşleştirilir. Etkinlik ise bir işlemin süresine bağlı olarak değişir.
Daha basit bir örnekler 4kb dosyalardan oluşan 1gb veri 1 saat te kopyalanacaktır etkinlik hep %100 olacaktır ve pc de herhangi bir kasma vs görünmeyecektir dar boğaz olmayacaktır. Diğer yandan 250mb lik 4 adet dosya atıldığında etkinlik gene %100 görünecek fakat kullanımı dar boğaz yaratacak ve aynı anda yapılan işlemi yavaşlatacaktır.