< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 18 Ekim 2022; 21:20:25 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 18 Ekim 2022; 21:20:25 > |
Bence bu sürümü atlayın. Kimisi hiçbir sorun yaşamazken bazı pcleri de rezil etmiş. Sonbaharda gelecek 1809 sürümü ile birlikte yeni LTSB de çıkacağı için o sürüm daha kararlı olacaktır. Aynı 1607 de olduğu gibi LTSBnin baz alındığı çekirdek sürümleri en kararlısı oluyor. Ben şu an halen 1607deyim artık ekimde 1809 ltsb'ye geçerim. Microsoftun her versiyon reklamı, telemetriyi ve çöplük oyunları doldurduğu bir işletim sistemiyle hiç uğraşamayacağım artık. İşimiz gücümüz var her güncellemeden sonra bu saçmalıklarla uğraşıyoruz. Ben sadece güvenlik güncellemesi istiyorum arkadaşım saçma sapan %5'lik kesimin kullanacağı özellikleri doğru dürüst test etmeden 6 ayda bir dayamayı kesin artık...
|
İlk başlık bana çöplük gibi geldi. Her yer de bir link bişiler, bunu biraz sadeleştirirseniz daha makul olur.
|
@Bl4ckG4mm4
Tabi ki... Yeri bu başlık değil ama tema bölümü yıllardır pasif olduğu için yardımcı olayım... Önceden çok meraklıydım ve uğraşırdım bu masaüstü mod işlerine, uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum, araya iş güç girince vakit de kalmıyor zaten. Ama biraz merak ve uğraş gerektiriyor. Kullanılan program ve araçları ne kadar az tutarsanız o kadar iyi olur performans açısından. Rainmeter ve XWidget en meşhur araçlar bunun için. Ama tavsiyem XWidget. Hem sistem kaynaklarını az tüketiyor hem de kullanışlı ve görseli güzel araçları var. Ben indirdiğim araçları ayrıca modluyorum bazen zevkime göre. Gerçi şimdi widgetları ücretli olmuş sanırım ama problem olmuyor. Deviantart'ta widgetlar manuel yüklenebiliyor. XWidget:http://www.xwidget.com/ Buradan da beğendiğiniz araçları indirebilirsiniz: https://www.deviantart.com/?q=xwidget https://www.deviantart.com/customization/skins/sysmonitor/xwidget/popular-all-time/?offset=0 Benim kullandığım widgetlar arasında deviantartta bulunmayanları (hava durumu, haberler vs. gibi) şuradan direkt indirebilirsiniz:http://biltek.info/_dosya/xwidget/XWidgets-ahmetfx.rar Yapan kişinin emeğine de haksızlık olmasın diye anlatımlı linkini de verelim:http://biltek.info/ipuclari/xwidget-ile-dolu-dolu-masaustu_y248.html Kendi sitesinden widget indirmek isterseniz upgrade ve ücret talep eder olmuş artık :-) O yüzden vermedim oranın linkini, deviantarttakileri indirin ücretsiz ne de olsa. Çok basit zaten yüklemesi, önce ana programı yükledikten sonra indirdiğimiz widgetları otomatik tanıyor ve sadece çift tıklama ile program havuzuna alıyor otomatik. Hepsi tıklanabilir aktif öğeler. Videoya çeksem daha net olurdu ama böyle de anlaşılıyor sanırım. Mesela üstteki görev çubuğunun altındaki haberler slayt şeklinde sürekli kayıyor veya solda haber başlıklarının üzerindeki haberler sürekli animasyonla değişiyor kendi kendine vs... Sistem kaynaklarını nasıl tükettiğini görmeniz açısından sistem boşta iken masaüstü atıyorum aşağıya zaten hava durumunun hemen altına yerleştirdiğim CPU kullanımından da anlaşılıyor :-) bende %2 - %5 arası değişiyor arka planda ekstra işlem yoksa. Bende çok sayıda widget yüklü ama benim masaüstümde hangilerini kullandığımı soruyorsanız aşağıdaki listedeki widgetları deviantartta aratarak veya üstte linkini verdiğim yerden kolayca bulabilirsiniz. Mesela takvimi ahmet adlı arkadaş yapmış. He bazıları sade masaüstü seviyor ama ben kullanışlı olduğu için tercih ediyorum bunu daha çok. Bir sürü haber sitesi gezeceğime masaüstümde otomatik değişen başlıklardan ilgimi çekene tıklıyorum. Kaynakları siz seçiyorsunuz zaten... Üstteki görev çubuğunun altında da kayan haber kaynağını, görev çubuğuna ekstra şeffaflık vererek öyle koymak geldi aklıma, çünkü webde gezerken de oradan kayan haberleri okuyorum bazen masaüstünde değilken böylece... :-) Alttaki bar yılların bildiğiniz RocketDock'u, simgeleri ve barı seneler önce çeşitli kaynaklardan toplamıştım. Başka ne var... Üstteki Dowload, Upload hızını gösteren bildirim aracını soran çok oluyor. O da ayrı bir program NetSpeedMonitor Başka da spesifik birşey yok zaten... Edit : Gelen sorular üzerine ek bilgilendirme yapayım. Ben widgetları ayrı ayrı yedek almamışım. Dolayısı ile "saf" (kişiselleştirilmemiş) haliyle size teker teker iletemeyeceğim. Fakat deviantartta üstte linkini verdiklerim hariç hepsi mevcut biraz arama ile. Değişik tasarımlar da deneyebilirsiniz aynı olması şart değil. Xwidget paket haline getirebilme olanağı sunuyor tüm temayı yedek şeklinde. Ama bunu sizle paylaşmam sorunlara sebebiyet verebilir. Misal bir sürücü simgesi bende C: iken sizde F: sürücüsü olabilir basarsınız açılmaz, ben hava durumunu İstanbul koduyla ayarladım, yükleyen kişi Antalya'dadır İstanbul hava durumunu görür ve buna benzer bir çok hata alabilirsiniz. Yani kişiye ve bilgisayara göre özelleştirilmiş oluyor. Bu yüzden saf hallerini indirip kendiniz ayarlamalısınız. En sağlıklısı da budur. Ben de parça parça yedek almışımdır belki ama inanın bilmiyorum nerededir... |
Pencere animasyonlarını nasıl bozmuşlar anlamadım. Vista'dan beri düzgün çalışan şeyi 11 yıl sonra bozmak büyük başarı ister. Ayrıca arayüzde ufak hatalar da var. 6 ayda bir çıkarmaya başladıkları için aceleye gelmeye başladı. Artık yılda bir çıkarmaları lazım.
|
Bu işletim sistemini yapanın Allah belasını versin.
Kodlayanın belasını versin.. Bunu dayatanın belasını versin. lan ben hayatımda bu kadar gerizekalı bir işletim sistemi görmedim. Salak sistem internete bağlanır bağlanmaz güncelledi(kapatmaya fırsat vermedi), güncellerken donanım sürücülerini de güncelliyor, güncellediği ekran kartı sürücüsü , leptop ile uyumsuz, haşırt makina göçüyor. Emek emek 2 saattir uğraştığım bilgisayarın an itibariyle ağzına etti. ... ederim böyle işletim sisteminin. Windows 7'ye dönüyorum, 2020'lı yıllar içinde, adam akıllı sistem yapmazsa bok kullanırım Windows 10 geri zekalı salak sistem. Windows ME kullanmış birisi olarak gördüğüm en kötü Windows sistemidir. Emek ve zaman hırsızıdır. Salakça kodlanmış ve yazılmıştır. Hint sokaklarında yatıp kalkan, hint gurularına mı kodlattınzı ulan bu eşek oğlu eşek sistemi. Lan bunun ilk yapısı baya baya iyiydi. Yüzlerce yapı çıkarmışlar , karmaçorman bombok etmişler. |
microsoft kadar geri vites yapan bir firma daha yoktur herhalde yıllarca windows phone savun androide geç ,internet explorerı savun chromium tabnlı yazılım çıkar bu gidişle linux çekirdekli windows çıkarır herhalde
|
Yaklaşık "30 gün" sonra yeni chromium tabanlı "EDGE" browser kullanıma sunulucak , açıkçası yakın zamanda çıkan Windows Update den daha çok bunu bekliyorum zira sonunda third party browser lardan kurtulucaz gibi gözüküyor , sistemin içine gömülü olucağı için çok daha optimize ve efektif çalışıcaktır , developer kanadında da bu standartlaşma oldukça olumlu şekilde karşılanmakta.
|
Mesajı düzenlesen mobilden girenlere işkence etmenin manası yok.
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 22 Mart 2017; 19:41:33 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 24 Mart 2017; 12:37:41 > |
|
|
|
|
|
|