Şimdi Ara

Windows 10 ön izleme hakkında izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lumia 1320 telefonuma denemek için windows 10 kurup geri tekrar 8.1 e dönmüş bulunmaktayım. İzlenimler;

-Öncelikler her şeyden önce windows 10 gelecek vadediyor. Bunu anlamış olduk. Özellikle win8.1 ile birlikte hayata geçen evrensel mağaza uygulaması bu sistemin çok potansiyelli bir sistem olduğunu gösteriyor

-Win10 tec. sürümde temiz bir sıfırlama yapmak çoğu problemi gideriyor.

-Spartan tarayıcı bu haliyle bile heyecan veriyor. Çok eksik var ama sekme olayı,akıcılık bu haliyle bile harika

-Yeni dosya yöneticisinin görünümü biraz karmaşık ama uygulamarda dosya ararken dosya yöneticisi ile açması önemli bir detay

-Artık arka planda çok çok görev aynı anda çalışabiliyor. Win 8.1 ve alt sürümlerinde arka planda 5-6 dan fazla açamıyorduk. Açsak bile bir yandan diğerleri kapanıyordu

-Ayarlar menüsü dizaynı güzel ama yazı fontu küçük. Bunu düzeltmek için erbileşik ayarlarından yazı fontunu büyülterek sorunu çözebiliriz.

-Klavye dizaynı güzel. Ama tahmin özelliği beta durumunda olduğu için pek iyi değil. Ayrıca ara ara donmalar mevcut. Tabi ilerleyen günlerde düzelecektir.

-Windows 8.1 de çok uygulama ile işlem yaparken orta tuşa basıp karolara döndüğümüz zaman ufak bir takılma oluyordu. Bu olay bayağı azalmış.

-Bildirim çubuğu butonları çok küçük geldi. Ama fazla işlem ekleyebilmemiz güzel.

Sonuç olarak sistem gerçekten gelecek vadediyor. Çoğu sıkıntılar giderilmiş gibi. Tam sürüm olduğu zaman daha da gidecek ve stabilleşecektir elbette. Geri bildirim uygulaması çok iyi düşünülmüş. Oradan bol bol geri bildirim yapın.

-Windows 10 teknik ön izleme ne kadar heyecan verse de normal günlük kullanıcı için tavsiye etmiyorum. İlerleyen günlerde çok daha iyi bir hal alacaktır.

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarı arıza lambası -- 13 Nisan 2015; 16:40:07 >

• Benim esas merak ettiğim konulardan biri mağazaların birleşmesi. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Mesela geçenlerde bilgisayarıma windows 8.1 kurdum ve mağazadan bazı uygulamalar ve oyunlar yükledim. Bilgisayardaki bu mağaza aynı zamanda mobil mağazamı yoksa sadece pc platformu için bir mağazamı anlamadım. Yada mobil mağazadaki uygulamarın pc te optimize edilmiş hallerimi nedir ? Windows phone daki bazı uygulama ve oyunların bir çoğu var. Bu durum inanılmaz hoşuma gitti. Eğer bilgisayar ve telefon aynı mağazayı kullanabilirse hakikaten büyük olay olur. Bildiğim kadarıyla diğer platformlarda böyle bir olay yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: barocker

Benim esas merak ettiğim konulardan biri mağazaların birleşmesi. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Mesela geçenlerde bilgisayarıma windows 8.1 kurdum ve mağazadan bazı uygulamalar ve oyunlar yükledim. Bilgisayardaki bu mağaza aynı zamanda mobil mağazamı yoksa sadece pc platformu için bir mağazamı anlamadım. Yada mobil mağazadaki uygulamarın pc te optimize edilmiş hallerimi nedir ? Windows phone daki bazı uygulama ve oyunların bir çoğu var. Bu durum inanılmaz hoşuma gitti. Eğer bilgisayar ve telefon aynı mağazayı kullanabilirse hakikaten büyük olay olur. Bildiğim kadarıyla diğer platformlarda böyle bir olay yok.

Şöyle izah edeyim. Xbox hesabına bağlı bilgisayar ve telefon var. Telefondan six guns diye çok kaliteli bir oyun oynuyorsun. Daha sonra bilgisayardan xbox hesabına bağlı bir şekilde six guns oyununu indirip kaldığın yerden devam ederek oyununu oynuyorsun. Her cihaz birbiri ile ilişki içinde.

Tabi bu çok basit bir örnek oldu ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: barocker

Benim esas merak ettiğim konulardan biri mağazaların birleşmesi. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Mesela geçenlerde bilgisayarıma windows 8.1 kurdum ve mağazadan bazı uygulamalar ve oyunlar yükledim. Bilgisayardaki bu mağaza aynı zamanda mobil mağazamı yoksa sadece pc platformu için bir mağazamı anlamadım. Yada mobil mağazadaki uygulamarın pc te optimize edilmiş hallerimi nedir ? Windows phone daki bazı uygulama ve oyunların bir çoğu var. Bu durum inanılmaz hoşuma gitti. Eğer bilgisayar ve telefon aynı mağazayı kullanabilirse hakikaten büyük olay olur. Bildiğim kadarıyla diğer platformlarda böyle bir olay yok.

Windows 10 ön izleme hakkında izlenimlerim
    Bu işaretin olduğu uygulamalar Windows Apps(eski adı ile Universal) olarak isimlendirilir. Tek kodla hem masaüstü, hem tablet, hem de telefonda çalışabilecek bir biçimde tasarlanırlar. Bilgisayar ve telefon arasında ki tek fark görüntüdür. Tam olarak ne anlama geliyor demişsin. Hem kullanıcıya hem de geliştiriciye kolaylık sağlama amacı ile geliştirildi bu sistem. Şöyle ki, bilgisayarda bir alışveriş uygulaması indirdiniz. Telefona da indirdiniz ancak kullanımı farklı, arayüz farklı, çalışma biçimi farklı, bu yüzden uygulamadan soğudunuz. Windows Apps'de böyle bir olay yok, çünkü her şey aynı. Şuan en güzel örnekleri Windows 10'daki hesap makinesi, takvim uygulaması, outlook ve resimler+videolar uygulaması.

Aşağıdaki videoda Joe abimiz çok güzel bir biçimde anlatıyor.

• 1320 cihazıma wp10 kurdum 1 saat sonra tekrar 8.1 e döndüm ön izleme sürümü berbat kimseye tavsiye etmiyorum tabi çoğu kişi sırf merak ettiği için yükleyecektir,
  • Arkadaşlar belirtmiş bende belirtiyim. Bende de 1320 var w10 dan bir kaç saat sonra whatsapp da telefon dondu bir daha giremedim whatsappa. Res attım res atmamla servis yok hatası verip durdu. Zorunlu geri dönüş yaptım. Benimde tavsiyem kesinlikle önermiyorum geçilmesini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.