Şimdi Ara

One UI 7'nin ne kadar akıcı ve hızlı çalıştığını gösteren bir video yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • One UI 7'nin ne kadar akıcı ve hızlı çalıştığını gösteren bir video yayınlandı
    Geçtiğimiz günlerde Samsung One UI 7 arayüzünün temel yeniliklerini gösteren bir video internete düşmüştü. Şimdi ise yazılımdaki animasyonların akıcılığını gözler önüne seren bir video daha ortaya çıktı. Güney Koreli firma bu sürümde animasyonların yeterince akıcı olmaması yönündeki eleştirileri dikkate almış görünüyor.

Yayınlanan videoda görülebileceği gibi uygulamaların açılıp kapanması sadece hızlı değil, aynı zamanda oldukça akıcı hale gelmiş. Samsung yeni arayüzde Çinli üreticilerin de sıkça kullandığı "paralel animasyon" teknolojisini devreye sokmuş gibi görünüyor. Bu teknoloji, adından da anlaşılabileceği üzere aynı anda birden fazla animasyonun sorunsuzca çalışmasını sağlıyor.

Samsung One UI 7 ne zaman çıkacak?

Paralel animasyon ile bir uygulama simge durumuna küçültüldüğünde diğerinin açılması kesintisiz bir şekilde gerçekleşiyor. Her iki süreç de aynı anda gerçekleştiği için kullanıcılar hızlı ve kesintisiz bir deneyim yaşıyorlar. Bu teknolojiye sahip olmayan iOS gibi sistemlerde önce uygulamayı kapatma animasyonu tamamlanıyor, daha sonra diğer uygulamanın açılma animasyonu başlıyor. Bu da sürecin biraz daha uzun sürmesine neden oluyor.

Ayrıca Bkz.2028’de yenilenebilir enerjiden 52 GW elektrik sağlanacak

One UI 7’nin beta sürümünün yıl sonuna kadar yayınlanması planlanıyor. Ancak kararlı sürüm için 2025 yılını beklememiz gerekecek. Stabil sürümün önümüzdeki yıl çıkış yapacak amiral gemisi Galaxy S25 serisi ile birlikte kullanıma sunulacağı bildiriliyor.

• iki yıla yakın süredir S23 Ultra telefonumu kutudan çıktığı şekliyle kullanıyorum, bu süre içerisinde 10'larca yazılım güncellemesi aldım ve 100'lerce kez de sistem uygulamalarını güncelledim. Bu arada geçen süre içinde bırak iddia ettiğin gibi yavaşlamayı cihazım daha da akıcı hale geldi. İlk aldığım güne göre sistem akıcılığı arttı ve genel animasyonlar çok daha hızlandı. Cihazı hiç sıfırlamama rağmen hiçbir zaman stabilite sorunu takılma, donma, kasma, çökme, yeniden başlatma gibi hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Xioami'sini, Huawei'sini vs bilmem ama Samsung'da yok böyle şeyler.
  • Videoyu x2 ve 0.75 lerde adamları bir yana , neyle övündüklerini anlayamadım 2025 e gelirken

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha önce dedim yine diyorum bu performanslar kalıcı değil geçici bir süre sonra sistem çuvallıyor donanımları ne kadar iyi olursa olsun kullanılan yazılımlar işletim sistemleri sıkıntı stabilite yok Windows işletim sistemide böyle

Bir süre sonra sistemin çalışmasında sıkıntıları olduğunu yavaş çalıştığını bariz görüp hissediyoruz

Son olarak Ana ekranda yani menüde geçişlerde ekranın 90-120 herz çalışması ile sistemin çalışma performansı karıştırıyoruz çok komik :)

• Video geçen ayın otuzuna ait. Ayrıca tam olarak farkı ne şimdikinden?

• Çinliler gibi el refleksini göstermekten korkmuş sanırım :)

• İos 18 14 pro da çokça takılmalara rastlıyorum. Özellikle ana menüde sağa solda hz düşüklüğü çok belirgin. İos 17 de oldukça iyiydi. S23 animasyon konusunda bence çok daha iyi.

• Sahilli S kullanıcısına yanıt

Samsung her arazide ezer geçer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu tarz videolara aldanmayın. S22u kullanıyorum:

Telefon "ayıkken" aynen videodaki hareketleri zaten yapıyor.

Telefon "uykudayken", yani ekran uzun süre kapalı kaldıktan sonra aldım, açtım (unlock), telefon kasıyor mu kasıyor. saniyedeki frame'leri sayabiliyorum resmen. Her zaman olmasa da, durum bu.

Kaldı ki, Samsung'un kendi Good Guardian - Galaxy App Booster uygulamasını kullanmama rağmen.

Uygulama bazlı sıkıntıların olduğunu kabul ediyorum ama saf androidde genel sistem performansı stabil diyebilirim.

• oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Özellikle Güç Tasarrufu moduna geçirdiğinde neredeyse kullanılmayacak kadar yavaşlıyor. Apple resmen 14 serisine iP6+ ta yaptığını yaptı. Hatırlarsanız o cihazlar da, 6s serisine göre bariz yavaş çalışıyordu (ki 3 sürüm eksik almıştı 6s e göre). Resmen 14pm cihazını mahvettiler.

• darkhair kullanıcısına yanıt

13 pro veya 15 pro da durum nedir ? 14pm rezalet o kesin.

iki yıla yakın süredir S23 Ultra telefonumu kutudan çıktığı şekliyle kullanıyorum, bu süre içerisinde 10'larca yazılım güncellemesi aldım ve 100'lerce kez de sistem uygulamalarını güncelledim. Bu arada geçen süre içinde bırak iddia ettiğin gibi yavaşlamayı cihazım daha da akıcı hale geldi. İlk aldığım güne göre sistem akıcılığı arttı ve genel animasyonlar çok daha hızlandı. Cihazı hiç sıfırlamama rağmen hiçbir zaman stabilite sorunu takılma, donma, kasma, çökme, yeniden başlatma gibi hiçbir sorunla karşılaşmadım.

Xioami'sini, Huawei'sini vs bilmem ama Samsung'da yok böyle şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0llingMan -- 13 Kasım 2024; 2:13:58 >
    Bende muazzam seviyede rahatsızım.. Tahammül sınırlarımı zorluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • R0llingMan kullanıcısına yanıt

s21 de de durum böyle. güncellemelerle daha akıcı hale geldi animasyonlar. s21 de ki 120 hz iphone da kinden iyi.

• SonatTürkoğlu QUHSD S kullanıcısına yanıt

ben s24 ü beğenmedim iphone çok benzedi tasarım olarak. köşesiz s22 gibi kasalı bi cihaz çıkarsa hemen geçerim

Kasa olarak benim hoşuma gitti S24 serisi.
    İPhone Se'yi ciddi bırakmayı düşünüyorum İos18'den sonra..

• msegmx M kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle olay bu, telefon açık durumdayken zaten s21 serisi bile stabil. Esas olay telefon uzun süre cepteyken çıkarıp birden kullanmaya başlarken oluyor, ios burada sanki telefon hep acıkmış gibi kesintisiz deneyim sunarken Samsung, ilk 3-4 saniye can cekisip sonra kendine geliyor. Animasyon kasmak yerine bunu düzeltmek lazım.

• ardarulez A kullanıcısına yanıt
    Bu sorunu hangi modelde yaşıyosun ben s23 te hiç yaşamadım böyle bişey

• ardarulez A kullanıcısına yanıt

s21 ve s23 de bende yaşamadım bu durumu

Sen bunu 14 Proda yaşıyorsun 120hz ile. Ben 12 ile yaşıyorum sen düşün beni. Zaten 60hz iken bir de iOS 18 ile beraber daha da kötü oldu bu takılma problemleri. 5 ay önce 12 yerine s22 ultra almadığım kafamı...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.