Şimdi Ara

+ Windows 10 Pro Lisans Anahtarı 40 TL! + Satış Sona Erdi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
43
Favori
11.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Satılık
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

64bit windows 10 pro key var mı ? varsa 1 adet almak istiyorum.
  • Merhaba, satış devam ediyor mu?
  • Elbette

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Oldukça hızlı bir alışveriş oldu, teşekkür ederim. İyi günler.
  • Merhaba, Windows 10 Pro 64 key almak istiyorum, pm atar mısınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pm cevaplandı

• Ben de almayı düşünüyorum. Yorumlar olumlu. Ama macbook pro için cd veya usb olmadan bootcamp ile ilave kurulum nasıl yapabilirim? Bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum. Saygılar...
  • Bugun sabah arkadaştan key aldim, lisans hemen aktiflesti. Sıkıntı olmadı.

• Dün akşam aldım.

Dediği gibi Pro

Sağolsun yardımcı oldu, ilgili bir arkadaş.

• nitroslive kullanıcısına yanıt
    1adet 64bit windows 10 pro için ö.m bekleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: aemless

1adet 64bit windows 10 pro için ö.m bekleniyor

Yolladım hocam

• takip
  • pm
    hayırlı satışlar
  • Bir adet anahtar satın aldım. İlk etapta anahtarda sorun olsa da çok hızlı bir şekilde geri dönüş yapıp sorunu halletti sağ olsun.
  • Acil lisans lazım hocam, umarım bu mesajı kısa zamanda görürsün. PM atım.
  • 3. Madde tamamen yanlış!

MS OEM lisanları sadece yeni bir bilgisayar ile satılabilir. (Hatta MS OEM partneri olmayan bilgisayar firması bile topladığı bilgisayarın yanına OEM lisan koyup satamaz.) Tek başına satılan lisans modeli Box (kutu) lisans olabilir. Ayrıca faturada kesmek zorundasınız. Aksi durumda hem lisanssız olur hem vergi kaçırmış olursun.

Yapılan satışın bırakın site kurallarına uymamasını T.C. Anayasası kurallarına göre suç işliyorsunuz.

NOT: Satan ne sattığını, alan ne aldığını bilmiyor. Aylar olmuş yasa dışı satış yapıyor yönetim bir haber. Şaka gibi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirci1 -- 2 Haziran 2017; 4:40:16 >
  • edemirci1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba yorumunuzu okudum, oem lisansların yeni bir bilgisayar ile dağıtıldığı doğrudur, fakat yeni gelen pc ile kullanımı şart değildir.

Anayasa konusuna gelecek olursak ben tüzel bir kişilik olduğumu iddaa etmedim öncelikle, sadece alım satım yapan biriyim. Öyleki malesef dediğiniz gibiyse zannedersem anayasaya aykırı satış tavan yapmış durumda ülkemde galiba.
    Zaten korsan kullanım olayına hiç girmiyorum.

Ha illaki kardeşim böyle satamazsın diyorsan ki sana haksız olduğunuda söylemiyorum, ama bence her konuya, her satışa bir göz atmanı öneririm. Zaten elimdekini tüketip tekrar satışı düşünüyorum yani kısa bir süre sonra zaten satış yapmayacağım. Hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitroslive -- 2 Haziran 2017; 12:8:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nitroslive

Merhaba yorumunuzu okudum, oem lisansların yeni bir bilgisayar ile dağıtıldığı doğrudur, fakat yeni gelen pc ile kullanımı şart değildir.

Anayasa konusuna gelecek olursak ben tüzel bir kişilik olduğumu iddaa etmedim öncelikle, sadece alım satım yapan biriyim. Öyleki malesef dediğiniz gibiyse zannedersem anayasaya aykırı satış tavan yapmış durumda ülkemde galiba.
    Zaten korsan kullanım olayına hiç girmiyorum.

Ha illaki kardeşim böyle satamazsın diyorsan ki sana haksız olduğunuda söylemiyorum, ama bence her konuya, her satışa bir göz atmanı öneririm. Zaten elimdekini tüketip tekrar satışı düşünüyorum yani kısa bir süre sonra zaten satış yapmayacağım. Hayırlı günler

Çok net ifade söylüyorum. Hepsini bir birine karıştırmışsınız. Sonu ağır yaptırımlara hatta hapse varacak iş yapıyorsunuz.

"Ürün anahtarını" alan kişi de sanıyor ki "Ürün lisansı" satın aldı. "Ürün anahtarı" demek "Ürün lisansı" demek değildir. Eğer fatura yok ise satışı yapılan "ürün anahtarıdır". Yani hala lisanssız (korsan) kullanıyorlar.

Aşağıdaki web adreslerinden telefonla hiç çekinmeden bilgi alabilirsiniz:

www.bsa.org
    Contact BSA | BSA | The Software Alliance
    http://www.bsa.org/about-bsa/contact-us

www.gib.gov.tr
    İletişim | Gelir İdaresi Başkanlığı
    http://www.gib.gov.tr/merkez_birimleri

Evet forumda başka satanları da gördüm. Bir kişi SATILAMAZ olduğunu bile bile developer lisanslarını satıyor. (Microsoft avukatları developer ürün anahtarlarını satana acımaz. Lisans sahibi kasıtlı art niyette bulunuyor). MS mağazasında Office Ev ve iş 2016 versiyonu 900 TL'den satılırken bu kişi 60 TL'den Office 2016 Professional Plus satıyor. Alan kişi de demiyor ki "bunda bir iş var".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirci1 -- 2 Haziran 2017; 16:37:1 >

• Ürün anahtarı ile lisans arasındaki farkta hak veriyorum. Fakat oem lisanslar Microsoft tarafından sonra kullanıcıya direkt olarak satılmadığından, aracı firmalardan (Lenovo gibi) bu keyler belirli amaçlar için dağıtılmakta yada farklı amaç için kullanılmakta. Bazılarıda bu tarz lisansları satmakta. Bende sonuçta keylerimi bir dağıtıcıdan temin etmekteyim. Yani Oem anahtarı için zaten bu yöntemle dediğiniz gibi bir lisans alamazsınız. Bizim burada tartıştığımız konu etiklikten kaynaklanmakta zannedersem. O zaman ben sizi dinleyeyim, dediğim gibi satışları durdurma niyetindeyim. Elimde bir kaç adet key kaldı. Daha sonra satışlara devam etmeyeceğim. Hassasiyetin için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitroslive -- 2 Haziran 2017; 15:12:59 >

• Her hangi bir tartışma içerisinde değiliz. Etik olmasıyla ilgili değil. Yasal olarak suç olduğunu belirttim.

MS OEM partnerleri (HP, Lenovo...) MS OEM lisanlarını Microsoft'la anlaşmaları gereği tek başına fatura ederek satamazlar. Öyle olsa önce onlar satardı. Son kullanıcı ise (siz) MS OEM Partnerinin ürün anahtarını başka bilgisayara taşıyamazsınız.

Aslında bu konuda forum yönetiminin bilgilendirip konuyu kapatması gerekirdi. Neden mi?

1.Örnek; X firma sizden iş yerindeki Windows 10 işletim sistemine 2 adet ürün anahtarı satın aldı. BSA veya MS partneri lisanslı ürünleriyle ilgili bilgi form gönderdi. Bilgisayar faturası ile işletim sistemi lisansını ibraz etmesi gerekiyor. Fakat elinde sadece ürün anahtarı var. İş yeri otomatik olarak lisanssız kullanmış oluyor. MS bu 2 bilgisayarı lisanslamasını isteyecek ve box lisan satın alacak. Yani size boşuna para vermiş (yasal adıyla dolandırılmış) oldu. Bu forumda dolandırıcılığa vesile olmuş oluyor. Yasal bir süreçte "ikisinin arasındaki ticaret beni bağlamaz" diyemez. İşte bu yüzden yönetimin konuyu kapatması gerekiyordu.

2.Örnek; Son kullanıcı yaşadığı bir teknik sorunla ilgili MS destek hattına case açtı. MS OEM ürünlere destek vermediğini ürünü aldığı (Asus, HP, Dell, Lenovo...) OEM partnerle görüşmesini söyler. Ürün anahtarı OEM partnerin ürününe ait olmadığı için OEM partnerden destek alamaz. Son kullanıcı mağdur duruma düşmüş olur.

Örnekler çoğaltılabilir. Fakat gerek yok... Konunun en başta kapatılması gerekiyordu.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.