Boot sırasında SSD birinci sırada. Ben anakart'taki sata girişlerde mi sıkıntı var acaba diye başka bir girişe taktım onda da aynısı oldu. Bios'ta durum fotoğraftaki gibi; Boot Priority Ezcool SSD zaten başka depolama alanı yok sistemde. Fix bootrec /rebuildbcd komutlarını girdim şu anlık bir sıkıntı yok gibi. Benim ekran kartındandır dediğim şey bios modunun CSM olarak göstermesi. Ekran kartım 2007'den kalma. O kadar eski. :) |
Windows 10 22H2 Rehberi | 10 EYLÜL 19045.4894 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (2056. sayfa)
-
-
ilginç ssd ilk sırada ve f10 yapıp çıktıysan öyle yapmaması gerek ekran kartından yaptığını düşünmüyorum ama denemek lazım uefi kurmayıp birde biosda ahcı modu açık mı?
-
Ahci modu açık bios'ta. Yeni ekran kartıyla olacak mı bakalım. Ya tweak yaparken Bootrec zarar gördü ya da eski ekran kartı sıkıntı düşünüyorum. Şu an bir sıkıntı yok Fix bootrec /rebuildbcd komutlarından sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 19 Ekim 2022; 21:54:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bir bug olmuş sanırım,
Chipset ve Grafik driverını üstüne tekrar kurmayı deneyin
Bios ayarlarını default yapın
Sistem Geri Yüklemesi yapın
ama en son Formatla çözülebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 20 Ekim 2022; 1:7:34 > -
Anladım düzeldiyse sorun yok
-
Pc ye format atamayacağım kadar çok program ve dosya vardı hocam. Ama chipset ve nvidia sürücülerini yeniden kurdum. Sorun düzeldi. Sonradan biostan xmp ayarlarını yeniden düzenledim. Şu an bir sorun gözükmüyor. Muhtemelen bir bug olmuş dediğiniz gibi. Teşekkür ederim
Ekleme: biostan dram frequency ayarını otomatikten, ddr4 3200 mhz e çektim. Ara ara olsa da yine de gpu kullanımı %100 e çıkıyor. Yani sorun sanırım bu ayarda. Xmp profili 3200 mhz de kaldı fakat dram frequency ayarını otomatiğe geri çektim. Sorun yaşayan arkadaşlar bunu deneyebilirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEAME -- 20 Ekim 2022; 18:7:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende 1800x den 5700x e geçtim böyle bir sorun yok artı gpu kullanımının ram ayarıyla ilgisi ne anlamadım artı rami kendi hızında çalışmasını istersen biosdan DOCP STANDART yapıp kaydedip çıkarsın bunun gpu kullanımıyla ilgisi olamaz
-
Ben de anlam veremedim. Teyitlemek için birkaç kez auto vs 3200 mhz arasında geçiş yaptım her seferinde gpu kullanımında sorun oldu. Ramle ne alakası var çok saçma dedim ama durum böyle şu an bende.
-
Bakalım neymiş.
-
Acaba neymiş. Yoksa windows 10 ' a apk desteğimi gelmiş :)
-
Hocam bir şey olmadı, güncelleştirme geçmişinde de gözükmüyor, sanırım erken gözüktü ama daha gelmedi veya yüklerken başarısız oldu.
22H2 Güncellemesi - 19045.2130 - 18.10.22
https://learn.microsoft.com/en-us/windows/release-health/release-information
Windows 10 2022 Güncelleştirmesi (Windows 10, sürüm 22H2), üretkenlik ve yönetim alanlarında kapsamlı bir iyileştirme kümesi sunar.
Evet yeni güncelleme gelmiş. Uzun zamandır format atmıyordum deneyelim bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 21 Ekim 2022; 16:34:34 >
-
Ben bunu dün akşam saatlerinde yükledim. Bugün wifi kendi kendine kapanıp açılıyordu, internet bağlantısı hiç gelmiyordu bağlı gözüktüğü halde. Sistem geri yükleme yaptım düzeldi. Bilgisi olsun arkadaşların.
-
Yükledik bakalım, şimdilik bir sorun gözükmüyor.
Edit: Çok akıcı yağ gibi kayıyor.. demek stabilite için 5 yıl gerekiyor en az :) konuyu açalı 7 yıl olmuş.
19045.2006 sürümü yükleniyor, 10. Ayın güncellemesini alıp 2130'a güncelleniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 24 Ekim 2022; 13:49:8 >
-
hocam bu tür güncellemeleri sıfırdan değil de güncelleme olarak yükleyince problem yaratabiliyor. gerçi son windows sürümlerin hepsinde sıkıntılar yaşandı hep ama bakalım sıfırdan kurmayı düşünüyorum, kendi tecrübelerimi aktarırım.
-
Olabilir bilgim yok sıfırdan kurulum gerektirecek bir güncelleme olduğundan da haberim yoktu bildirim gelince her zamanki gibi direkt kurdum. Bakalım sizde ne olur.
-
sıfırdan kurulum gerektiriyor manasında demedim de herhangi küçük bir güncelleme bile kimilerinde sorun oluşturmazken kimisinde bazı problemlere yol açıyor. belki sizdeki problemler üzerine kurduğunuz için olmuş olabilir demek istedim. sıfırdan kurulumda da varsa zaten sürümde ciddi sorunlar var demektir. o zaman da yeni güncellemeleri hep beraber beklemek durumundayız.
-
Optimizer 14.2 (ayarların derinliği artmış)
➤[14.2] - 2022-10-21
- Hotfix: Proper DPI scaling for main tabs (#236)
- Hotfix: Not saving and loading Dutch language
- Improved: Chrome Telemetry, Enhance Privacy and Optimize Performance
- Removed: Network monitoring in tray menu
➤ [14.1] - 2022-10-18
- New: Theme engine supporting whole color spectrum (thanks to cat - https://github.com/vadiscode)
- New: Disable NVIDIA Telemetry in Universal
- New: Start Optimizer with Windows in Options (works with proper permissions)
- Hotfix: App crashes when no internet connection available
- Hotfix: Translation issues
- Improved: Enhance Privacy and Superfetch options
➤ [14.0] - 2022-09-24
- New: Fully translated into Dutch (thanks to svanlaere - https://github.com/svanlaere)
- Hotfix: Snap Assist not working
- Hotfix: Restart button crash
- Hotfix: UWP app image crash
- Hotfix: Chinese translation
- Improved: Reset Configuration renamed to Repair, because it is an auto-repair mechanism, NOT a Reset
OO ShutUp10 AntiSpy Tool 1.9.1432 (yeni bir cfg dosyası oluşturmayı düşünüyorum)
➤Arayüz güncellenmiş daha kolay olmuş.
programlar güncellenmiş, ilk sayfaya koydum bunlar çok kullanışlı araçlar, tavsiyemdir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 22 Ekim 2022; 16:36:48 >
-
hocam yeni versiyonda(22h2) edge webview2 revo uninstaller ile kaldırmama rağmen sürekli yeniden yükleniyor. buna bir çözüm bulabildiniz mi? nette hep windows 11 için çözümler var ama onları kendi sistemime uyduramadım.
windows update blocker aracılığıyla devre dışı bıraktım. edge'i de blocker ile kapattım ve webview installer klasörünü tamamen sildim ama bunlar fayda etmedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 23 Ekim 2022; 21:0:6 > -
Üstan Masaüstü Pencere Yönetici diye bir zımbırtı keşfettim gpuyu sömürüyuormuş. Bazen bakıyorum %50leri kullanıyor gpunun boştada 5-12 arası gidiyor bu illet yeni güncellemeyle fark ettim. Kasar gibi oldu arama yaparken açtım baktım 60 ta gpu kullanımı bilgin var mı?
-
22H2 gelmiş acayip hızlı yüklendi fark göremedim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X