Görev zamanlayıcısında ve/veya servislerde tetikleyici olabilir. Çerçeveye aldığım şu kısımları da devre dışı bırakmayı deneyin isterseniz: |
Windows 10 22H2 Rehberi | 10 EYLÜL 19045.4894 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (2057. sayfa)
-
-
cevabınız için teşekkürler hocam fakat bunlar bende yok. muhtemelen edge'i blocker ile devre dışı bıraktığım için görev zamanlayıcıda bu ikisi de kaybolmuş durumda.
-
22H2'yi 3 gün önce kurdum. Fazla değişiklik hissetmedim ama windows 11 22H2'ye göre çok daha hızlı tepki veriyor. Windows 12 25H2 çıktığında windows 10'dan geçerim artık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
son güncelleme ile masaüstü pencere yöneticisi gpu %6-8 kullanıyor (nvdia 3080) ne alaka anlamadım bi ton program eklenti şey yüklü formatla uğraşmak istemiyorum
-
Bu konuyu favorilerimden kaldırıyorum zira Windows 11'e geçtim hem de çok düşük bir konfigürasyonlu 2 adet notebookla herkese tavsiyem Windows 11 deneyin Windows 10 bir kağnı..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende de nvidia kart var bende kullanım %0 görünüyor.Sürücüyü kurarken ddu ile kaldırdım eskisini, yeniyi kurarken nvcleaninstall programından faydalandım ve tüm nvidia telemetry sistemini devredışı bıraktım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Windows 11 iki kat daha ağır bir işletim sistemi, windows 10 benim sistemimde boştayken %1 cpu 1.7gb ram %0 gpu %0 disk kullanımına sahipken, windows 11 de bu durum %10cpu 3.6gb ram %5gpu %60disk kullanımına sahip.Tüm programlar windows 11 de şuan 1 2 saniye daha geç açılıyor ve menüler grafik tasarımı olarak çok ağır kaldığı için arayüzde bir hantallık var.Windows 10 da 5 dk da hallettiğim işi windows 11 de 10dk da anca hallediyorum.Bence çok güçlü bir sisteme sahip olmadıkça windows 11 kullanmak zor.quote:
Orijinalden alıntı: mahferer
Bu konuyu favorilerimden kaldırıyorum zira Windows 11'e geçtim hem de çok düşük bir konfigürasyonlu 2 adet notebookla herkese tavsiyem Windows 11 deneyin Windows 10 bir kağnı..
Windows 10 da tüm telemetry verilerini devredışı bıraktım, sysmain ve windows search özelliklerini devre dışı bıraktım ve şuan sıkıntısız çalışıyor.Bu durum her iki işletim sisteminde de mevcut, sen oyun mu oynuyorsun bir işlem mi yapıyorsun vs. bakmadan kendi kendine arka planda dosya dizinlemeye çalışıyor.Öyle oluncada disk kullanımı %99 seviyelerine fırlıyor ve pc kasmaya başlıyor.
Oysa microsoft iki kod ekleyip çok basit bir şekilde bunu engelleyebilirdi, örneğin gpu kullanımı belli bir seviyenin üstündeyse dosya dizinlemeyi çalıştırma vs. gibi bir ön ayar ekleyebilirdi fakat yapmıyorlar.Oyun oynuyorum, arka planda hala dosya dizinlemeye çalışıyor.Mecburen sysmain ve windows search hizmetlerini devredışı bırakmak zorunda kalıyorum.Bana kalırsa iki işletim sistemide sıkıntılı fakat windows 10 daha seri çalışıyor eski sistemlerde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
win 11 kurmayın ben hiç memnun kalmadım
-
win8 ilk win 10 dan sonra çok sistem kullanmaya başladı windows. özellikle defender ve windows update. ben ikisini de kapattım. düşük sistemi olanlar için işlemciyi boşta boşsuz internette gezinme ya da internetten birşey indirirken klasörlerde dolaşırken defender sürekli taradığı için sistemi yoruyor. hem işlemciyi hem ssdyi bir hayli yoruyor. 2 gün önce laptopun ilk aldığı kuruluma gittim. recovery yaptım. 2016-2017 mi neydi ilk windows sürümlerinden sistem yağ gibi akıyor ama eksikler çok olduğu için 22h2 kurdum. şimdi defender ve updatede kapattım. çok daha iyi oldu. ama o ilk windows 10 sürümü gibi akıcılı değil yinede.
-
22h2 kurdum microsoft sitesinden ilk kurduğumda windows uygulamayı siyah beyazdı renki değildi şimdi renklenmiş. bunu nasıl siyah rengine tekrar döndürebilirim. kastettiğim. ekran alıntı, fotoğraflar, hesap makinesi, store vsvs. windowsun kendi uygulamarı.
bilen arkadaşlar yazabilir mi?
-
Kişiselleştirme > Renkler buradaki ayarlara bak.
-
arkadaşlar touchpad de üç parmak etkinleştirmek için yapılacak birşey var mıdır? hani ekstra bir uygulama falan. İki parmak çalışıyor, synaptics driverlarını yükledim ama. Eski bir makine, desteklemiyor da olabilir mi üç parmak gestureleri bilmiyorum
-
Eski telefonlar 3 parmaktan sonrasını algılamıyordu. Eski klavyeler aynı şekilde 3 tuş kombinasyonunu düzgün yapamıyordu. Cihaz eskiyse 3 parmak algılamama ihtimali çok yüksek hocam. Ona yapacak bişey yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Renk temalarından değiştirebilirsin
-
teşekkürler hocam
-
2022-11 Cumulative Update for Windows 10 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5019959)
https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB5019959
➤Microsoft has fixed an issue where the operating system would stop responding and eventually fail to execute any running process. A bug has been fixed where Microsoft Direct3D 9 games would not work properly as the graphics hardware will stop working if the hardware does not have a native Direct3D 9 driver.
➤Microsoft is fixing an issue that affects the lasso tool in a graphics editing program.
➤There are several other bug fixes which are not directly related to the OS. For example, Microsoft fixed an issue that affects Microsoft Edge in IE Mode. In this case, a bug prevented the windows pop-ups and tabs are wrong.
➤Microsoft is aware of an issue where OneDrive might unexpectedly close. In this case, users might run into an error and it happens when they try to sign out or unlink their account in the OneDrive sync app. You’ll also run into issues when syncing to your device from Microsoft SharePoint or Teams.
➤One way to resolve OneDrive issues is to simply remove the app, but another bug apparently prevents users from uninstalling the OneDrive sync app.
➤Thankfully, Microsoft is already working on a fix and they plan on releasing a hotfix in the coming week.
➤This update could also remove Microsoft Edge Legacy, but Chromium Edge won’t get installed. As a result, your device may not have access to any web browser unless you enable Internet Explorer or install a third-party browser like Chrome.
➤This issue is experienced only on devices running Windows created using custom offline media or ISO images. It is worth noting that the bug does not affect devices that connect directly to Windows Update to receive updates, including devices using Windows Update for Business.
-
Google çeviriyi de ben ekleyeyim.
➤Microsoft, işletim sisteminin yanıt vermeyi durdurması ve sonunda çalışan herhangi bir işlemi yürütememesine neden olan bir sorunu düzeltti. Donanımda yerel bir Direct3D 9 sürücüsü yoksa grafik donanımı çalışmayı durduracağından Microsoft Direct3D 9 oyunlarının düzgün çalışmamasına neden olan bir hata düzeltildi.
➤Microsoft, bir grafik düzenleme programında kement aracını etkileyen bir sorunu düzeltiyor.
➤Doğrudan işletim sistemi ile ilgili olmayan birkaç başka hata düzeltmesi var. Örneğin Microsoft, IE Modunda Microsoft Edge'i etkileyen bir sorunu düzeltti. Bu durumda, bir hata, pencerelerin açılır pencerelerini engelledi ve sekmeler yanlış.
➤Microsoft, OneDrive'ın beklenmedik bir şekilde kapanabileceği bir sorunun farkındadır. Bu durumda, kullanıcılar bir hatayla karşılaşabilir ve bu, OneDrive eşitleme uygulamasında oturumu kapatmaya veya hesaplarının bağlantısını kaldırmaya çalıştıklarında meydana gelir. Cihazınızla Microsoft SharePoint veya Teams'den eşitlerken de sorunlarla karşılaşacaksınız.
➤OneDrive sorunlarını çözmenin bir yolu uygulamayı kaldırmaktır, ancak görünüşe göre başka bir hata, kullanıcıların OneDrive eşitleme uygulamasını kaldırmasını engelliyor.
➤Neyse ki, Microsoft zaten bir düzeltme üzerinde çalışıyor ve önümüzdeki hafta bir düzeltme yayınlamayı planlıyorlar.
➤Bu güncelleme, Microsoft Edge Legacy'yi de kaldırabilir, ancak Chromium Edge yüklenmez. Sonuç olarak, Internet Explorer'ı etkinleştirmediğiniz veya Chrome gibi bir üçüncü taraf tarayıcı yüklemediğiniz sürece cihazınızın herhangi bir web tarayıcısına erişimi olmayabilir.
➤Bu sorun yalnızca özel çevrimdışı ortam veya ISO görüntüleri kullanılarak oluşturulan Windows çalıştıran cihazlarda görülür. Hatanın, Windows Update for Business kullanan cihazlar da dahil olmak üzere, güncellemeleri almak için doğrudan Windows Update'e bağlanan cihazları etkilemediğini belirtmekte fayda var.
-
elde tutulur pek birşey yok
-
gelse güzel olur ama güçsüz laptopların aşacağı bir konu değil. önerilen 16gb ram ve güçlü bir cpu. masaüstü için sıkıntı olmaz ama.
-
Opsiyonel olarak gelen KB5020030 güncellemesi,
Arama kutusunda değişiklik, Store güncelleme sorunları, Bazı Yazıcılarla ilgili sorunlar çözülmüş.
-New! The search box now appears, by default, on the taskbar when the taskbar is at the top of your screen or when you turn on small taskbar button mode. You can use the search box to discover information and search your PC and the web directly from your taskbar. To configure how search appears, right-click the taskbar of your primary monitor and hover over Search. For more information, see Learn more about search.
-It addresses some persistent update failures for the Microsoft Store.
-It addresses an issue that affects certain printers. The print outputs are misaligned.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X