Şimdi Ara

Windows 10 ROM'ları Android cihazlara kurulabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 10 ROM'ları Android cihazlara kurulabilecek

Microsoft'un Windows 10 işletim sistemi için resmi dağıtım takvimini duyurduğu etkinlikte Android kullanıcıları için de önemli bir sürpriz vardı. Artık Windows 10 ROM'ları deneme amaçlı Android cihazlara kurulabilecek.

İlk etapta Xiaomi Mi4 için özel bir Windows 10 ROM'u geliştiriliyor. Kullanıcılar CM kurar gibi Windows 10 ROM'unu cihazlarına kuracak ve yeni nesil işletim sistemini deneyimleme şansına sahip olacak. ROM sistemin tüm fonksiyonlarına sahip olacak.

Microsoft programda özellikle Xiaomi'yi seçmiş zira firmanın haftalık güncellemeleri ve kullanıcı geri dönüşleri bu iş için biçilmiş kaftan. Firma sistemin özellikle sınırlı bir bölgede ve sınırlı sayıda kullanıcı ile denenmesini istiyor.

Microsoft ileride daha fazla Android cihazının programa katılmasını istiyor. Bu bakımdan ROM'lar da özelleştirilecek. Hali hazırda cihazında ROM atmayı sevenler için Microsoft'un politikası oldukça ilgi uyandıracaktır.

Ancak bu programın ne kadar süreceği bilinmiyor zira beta sürecinde Android kullanıcılarının ilgisini çekmek ve yeni sisteme adam kazanmak açısından oldukça ideal. İş nihai çıkışa gelince satışları baltalaması gibi bir durum söz konusu. Bu bakımdan programın uzun süreli olmadığı düşünülüyor.

• Bence bir telefona bütün işletim sistemleri nin yüklenebilmesi gerekir aldığımız telefonu yıllarca kullanabiliriz

• Android al windows phone yanında bedava gibi birşey olmuş bu :) süper bir haber bu.

• nasıl ki pc'ye windows ubuntu pardus vs gibi istediğimiz os'ları kurabiliyorsak telefona da olmalı eğer bu olursa harika olur

• nasıl ki pc'ye windows ubuntu pardus vs gibi istediğimiz os'ları kurabiliyorsak telefona da olmalı eğer bu olursa harika olur

• Peki windowsada android kurulacağ mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G3e gelsin kuralım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • android güncelleme desteği kesilen telefonların payını almak için 10 numara taktik

• Cihazın içerisinde ki bileşenlerin sürücüsü çıktığı sürece sorun yok. Güzel bi gelişme. Kaldı ki çok geç bile kaldılar. Aynı bilgisayar platformundaki gibi insanlar istedikleri işletim sistemini cihazlarına kurabilmelilerdi. Herhalde Project Ara ile tam istediğimiz bir ortam olacak.
  • Hemen kurarım, yıllardır denemek istiyorum zaten Windows Phone'u. Mobil işletim sistemleri arasında en kullanıcı dostu bence Windows. Tek eksiği uygulamalar.
  • Nexus 4'e çıksın direk kurarım. 3 aylık deneme ROM'u versinler bari. Tamam bir yerde haklılar telefon satışını düşürür ama belli bir süre denettirmek daha faydalı olur Windows Phone için.

• Microsoft yıllar önce olduğu gibi aynı taktiği uyguluyor kaleyi içten fethedecek. Google cephesi buna pek sıcak bakmaz diyeceğim ama örneğin 40 $ lisanslı Windows 10 satsa ki muhtemelen düşüncesi o yönde hem uygulama geliştiricileri kendi ekosistemine çeker hemde ciddi oranda müşteri kazanır. Apple a yıllar önce yaptığını şimdi Google için yapacak :D

• Microsoft yıllar önce olduğu gibi aynı taktiği uyguluyor kaleyi içten fethedecek. Google cephesi buna pek sıcak bakmaz diyeceğim ama örneğin 40 $ lisanslı Windows 10 satsa ki muhtemelen düşüncesi o yönde hem uygulama geliştiricileri kendi ekosistemine çeker hemde ciddi oranda müşteri kazanır. Apple a yıllar önce yaptığını şimdi Google için yapacak :D

• FreeDOS telefonlar yakındır. Artık Google'ın Project Ara'sı ile istediğin donanımı, öbür taraftanda istediğin işletim sistemini yüklersin. Hayali bile güzel
  • Eski telefonlara cikmaz benden soylemesi

• wp larda android arayüzü de olmalı.

Aslında custom romların çoğu stabil değil.

Tabi cihazın özelliklerine bağlı değişiyor.

Mesale htc hd2 nasıl android oluyorsa wp lar da olmalı.

En çok nokia n9 a android kurmak hayalimdi fakat evdeki cihaz çakma çıktı.

Zaten fazla kaynakta yoktu.

Giriş ve orta seviye cihazları da unutmazlarsa iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Nexus 4'e çıksın direk kurarım. 3 aylık deneme ROM'u versinler bari. Tamam bir yerde haklılar telefon satışını düşürür ama belli bir süre denettirmek daha faydalı olur Windows Phone için.

Aynen N4'e gelse hemen kurarım

• Güzel haber

• Bilakis bu işin uzun soluklu olacağını düşünüyorum, donanımdan kar etme devri kapanmak üzere. Ne kadar çok cihaza ulaşırlarsa, uygulama mağazası karı da o kadar yüksek olacaktır.

• Güzel bir gelişme, umarım sadece Qualcomm chipsetli cihazlar ile sınırlı kalmaz. Bir de dual boot seçeneği olduğu an iki sistem arasında git gel yapmak büyük keyif verecektir.

Windows 10 ROM'ları Android cihazlara kurulabilecek

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.