Şimdi Ara

Windows 10 sürümleri detaylandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•  

Windows 10 sürümleri detaylandı

Microsoft'un teknoloji dünyasında yeni bir sayfa açmaya hazırlandığı işletim sistemi Windows 10 için geri sayım devam ederken, tüketiciye yönelik sunulacak seçeneklere dair detaylar da gelmeye başladı.

Geçen sürümden farklı olarak Windows 10 biraz daha fazla ve geniş kategoriye hitap eden sürüm seçeneklerine sahip. Windows 10 mobil kendi arasında standart ve kurumsal olarak ayrılırken, masaüstü ise ev, pro, kurumsal ve eğitim şeklinde seçeneklere ayrılıyor. 

Windows 10 Mobile standart sürüm 8 inç altındaki tablet ve akıllı telefonlara hitap edecek. Windows Phone 8.1 sürümünün yükseltileceği bu seçenek sadece güncelleme olarak veya yeni cihaz üzerinde gelecek. Bağımsız olarak sürüm satışa sunulmayacak. 

Windows 10 Mobile Enterprise ise kurumsal kullanıcılara yönelik olacak. Yöneticiler sistem güncellemelerini kontrollü bir şekilde dağıtma imkanına sahip olacak. Bunun haricinde standart versiyon ile özellikleri aynı.

Windows 10 Home sürümü masaüstü tarafında standart Windows 7/8.1 kullanıcılarının yükseltildiği sürüm olacak. Windows 7 ve 8.x işletim sisteminin baz sürümlerinin terfi edebileceği Home sürümünde PC, melez tabletler ve tabletlere destek bulunacak. 

Windows 10 Pro sürümü Windows 7/8.1 Pro sürümünün güncellemesi olacak. Home sürümündeki tüm özelliklerin yanında cihaz yönetimi, uzak masaüstü, kurumsal bulut hizmetleri şeklinde ekstralar olacak. 

Windows 10 Enterprise sürümü Windows 8.1 Enterprise kurumsal kullanıcılarına yönelik olacak. Diğer tüm özelliklerin yanında KOBİ'lere özel yazılımlar olacağı belirtiliyor. Ayrıca güncellemelerin yönetici tarafından kontrollü dağıtımı da olacak. 

Windows 10 Education sürümü ise eğitim kurumlarına yönelik olacak. Windows 10 Home ve Windows 10 Pro eğitim sürümleri bu sürüme terfi edebilecek. Ancak şimdilik net olarak bu sürümün detayı mevcut değil. 

Bunlar haricinde ATM, PoS makineleri, el terminalleri, endüstriyel robotlar gibi alanlar için Enterprise ve Mobile Enterprise sürümleri kullanılacak. Giyilebilir cihazlara yönelik olarak ise Windows IoT Core adında küçük yapıda bir sürüm daha olacak. Ayrıca Xbox One, HoloLens ve Surface Hub cihazları için de kırpılmış sürümler de hazırlanıyor.  

• şimdi tam olarak anlayamadım; win 8.1 tabletler (reeder w7ic, pipo w4 vs) bunlar win 8.1 with bing ile gelenler hangi sürüme yükselecek? win 10 mobile standart ise 8.1 de olduğu gibi .exe leri çalıştırabilecek mi?

• Single Language -> Home olacak.

Düzeltme: Home Single Language de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 13 Eylül 2015; 12:56:06 >
  • anladığım kadarıyla tek sürüm olmayacak yani, normal olanlar normal'e, prolarda pro sürümüne yükseltecek. uzun zamandır merak ettiğim bir konuydu sonunda cevap gelmesi güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodyman700

şimdi tam olarak anlayamadım; win 8.1 tabletler (reeder w7ic, pipo w4 vs) bunlar win 8.1 with bing ile gelenler hangi sürüme yükselecek? win 10 mobile standart ise 8.1 de olduğu gibi .exe leri çalıştırabilecek mi?

O sürümde masaüstü olmayacak benim bildiğime göre. Yani sadece marketten indirilen uygulamalar çalışacak. Fakat sistemh henüz çıkmadığı için kesin yorum yapmak zor.
  • Eski sisteme döndüler sonunda, paintten çizilmiş masaüstü logolarını değiştirirlerse güzel bir iş çıkacak.

• o değil de window8 masaüstü kullanıcıları beleş yükseltebilecek dimi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

o değil de window8 masaüstü kullanıcıları beleş yükseltebilecek dimi

Evet :)

• Gel bakalım Windows 10 Pro :)

• quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

Benim 60lık ssdye yüklenirse tadından yenmez orjinal 8 var umarım sorun çıkmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciktiktan 6-10 ay sonra yuklemek en iyisi, milyon hata vardir simdi bunda..

• Güzel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

Benim 60lık ssdye yüklenirse tadından yenmez orjinal 8 var umarım sorun çıkmaz.

Yüklenir hiçbir sorun çıkarmaz. Windows 8'den daha az yer kaplayacağı söyleniyor.
  • windows 7 enterprise windows 10 enter yukselcek mi?

• Windows 10 hakkında yeni çok çarpıcı bilgilere eriştik. Merak edenler bir zahmet tıklasınhttp://teknolojituru.com/windows-10-icin-yayinlanma-tarihi-belli-oldu/

• peki hangisi oyunlar ve programlar uzerine ben şu an 10pro kullanıyorum şayet 2 gb ram 2.00 ghz işlemci. güzel işletim sistemi ama minecıraft oyununda biraz kasmalar mevcut.
    yani soracağım windows 10 pro oyun ve uygulama konusunda iyi mi yada hangisini tavsiye edersinşz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.