Şimdi Ara

Windows 10 tanıtıldı: İşte yeni nesil işletim sisteminin tüm detayları (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
6
Favori
26.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada 3 tane güncelleme buldu update de
    daha yeni yükledik!
  • #Windows10 Technical Preview indirin.
    ürün anahtarı : NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR

http://t.co/IAEva48VUX
  • alicans35 kullanıcısına yanıt
    Hemen bi inceleyelim ozaman ilk elden
    MSdn deki sürümle microsoftun herekese açık yayınladığı sürüm aynı mı farklı mı acaba ?

düzenleme: şimdi baktım sha1 değerleri aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 2 Ekim 2014; 0:46:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhuntus81

MSdn deki sürümle microsoftun herekese açık yayınladığı sürüm aynı mı farklı mı acaba ?

Farklıysa farkı nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hemen yükleyip göze çarpan değişiklikleri inceledim.

http://biltek.info/incelemeler/windows-10-detayli-inceleme_y315.html

Windows 10 tanıtıldı: İşte yeni nesil işletim sisteminin tüm detayları

Günlük kullanıma ne kadar hazır bunu da bir hafta içerisinde anlarız sanırım. Ama bana sonuçta Windows 8 altyapılı olduğu için sorun çıkmaz gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz_

• Tamamen aynı sürüm. Sadece MSDN'de o sürümden farklı olarak geliştiricilere özel debug/checked buildleri felan var resimde gördüğünüz üzere.

http://i.imgur.com/6pwPiJo.jpg

merak edenlere checked / retail (normal) build farkları hakkında makale: (ingilizce)
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff543450(v=vs.85).aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicans35 -- 2 Ekim 2014; 0:49:07 >

• Windows 7 kullanırken memnundum ancak Windows 8.1'De inanilmaz stabiletelik var. 10 gelirse kullanırmıyım bilmem 8.1'den iyiyse neden olmasın ama 8.1'i biraz zor bırakırım gibi geliyor.
  • Çoklu masa üstü LİNUX da yıllardır kullanılan bir teknoloji.günaydın windows
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-349768E0E -- 16 Ağustos 2021; 18:6:56 >
    bi de sakıncası yoksa imzanızı nasıl oluşturdunuz ben de yapmak isityorum da odönen simgeyi.. :)
  • 10 numara işletim sistemi yaptık demişler resmen :)

• "10 numara işletim sistemi yaptık. o yüzden ismini windows 10 koyalım." demişlerdir kesin :)

• Cortana dan ne haber peki var mı şu an sonra mı gelcek ? win9 gibi o da kayıp mı oldu yoksa
  • Windows 10 Enterprise Edition'ı şuradan indirebilirsiniz:
    http://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-windows-technical-preview-for-enterprise

Şurada Enterprise versiyonundaki farkları yazan bir yazı var:
    http://windowsitpro.com/windows-10/windows-10-enterprise

Kayıt olurken EULA'da şöyle bir yazı geçiyor:
    quote:

"When you acquire, install and use the Program, Microsoft collects information about you, your devices, applications and networks, and your use of those devices, applications and networks. Examples of data we collect include your name, email address, preferences and interests; browsing, search and file history; phone call and SMS data; device configuration and sensor data; and application usage."

Bilginiz olsun.

Bu arada sanal makineye kurdum, şimdilik gayet iyi gibi.

• Başlat menüsünü sevdim.
    • Arama butonunda Bing yerine farklı bir arama motoru seçebilsek güzel olurmuş.
    • Pencere kenarlıkları yok artık. Garip duruyor, ama güzel gibi.
    • Pencere yaslama özelliğini sevdim. Bir pencereyi yasladığınızda diğer kısıma gelecek pencereyi size seçtiriyor. Gayet başarılı.
    • Workspace'ler arası geçiş için kısayol var mı bilmiyorum ama böyle çok güzel değil. Ama zamanla düzelecktir burası.
    • Animasyonlar takılarak oynuyor. Sanal makinede olduğum için olabilir.
    • Simgeler değişmiş.

Bunlar dışında bildiğiniz Windows 8.1.

Bir de resim ekleyelim:
    Windows 10 tanıtıldı: İşte yeni nesil işletim sisteminin tüm detayları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfaunl -- 2 Ekim 2014; 4:09:04 >

• Windows8'i beğenmeyen adam sadece geri kafalı olduğu içindir. En basit örnek vermek gerekirse entegre eposta istemcisi bile yeterli. İki tıkla bütün eposta hesaplarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Önceden farklı uygulamalar ile kırkı takla atıyorduk eposta kontrol etmek için. Kim zaten doğru düzgün outlook kullanmayı biliyor ki.

Metro arayüz tablet ve akıllı cihaz modasının Windowsa kazandırdığı en önemli özelliktir. İki tıkla uygulama ve oyun satın alıp hemen oynayabiliyorsunuz. Market özelliği de akıllı telefon özelliğinin bir sonucu yine. Eskiden başlata tıklayıp program bulana kadar ve yanlışlıkla masaüstüne tıklarsanız yeniden arayıp bulmak tam bir işkenceydi.Windowsun en güzel hali şu anda. Windows 10 ile başlat menüsünü Metor biçimine sokmuşlar daha iyi olmuşa benziyor.

• milet hala daha arayüzü tartışıyor. yok başlat menusu şoyle şu kutucuk şurda buraya tıklayınca bu var bilemem ne. komik ? tartışılması gereken stabiletisi, oyun performası, hızı. çoğu insan hala daha xp kullanıyor. başlat menusu olduğu için mi kullanıyor xp yi. allah allah ya..
  • 2 saattir kullanıyorum, başlatlı win8 olmuş gibi.
  • BekirHan kullanıcısına yanıt
    portekizce brezilya pazarı içindir muhtemelen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthkn

Windows8'i beğenmeyen adam sadece geri kafalı olduğu içindir. En basit örnek vermek gerekirse entegre eposta istemcisi bile yeterli. İki tıkla bütün eposta hesaplarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Önceden farklı uygulamalar ile kırkı takla atıyorduk eposta kontrol etmek için. Kim zaten doğru düzgün outlook kullanmayı biliyor ki.

Metro arayüz tablet ve akıllı cihaz modasının Windowsa kazandırdığı en önemli özelliktir. İki tıkla uygulama ve oyun satın alıp hemen oynayabiliyorsunuz. Market özelliği de akıllı telefon özelliğinin bir sonucu yine. Eskiden başlata tıklayıp program bulana kadar ve yanlışlıkla masaüstüne tıklarsanız yeniden arayıp bulmak tam bir işkenceydi.Windowsun en güzel hali şu anda. Windows 10 ile başlat menüsünü Metor biçimine sokmuşlar daha iyi olmuşa benziyor.

Windows 8'i beğenmeyen gerikafalı filan değildir.Windows 7 zaten stabil çalışıyorken,windows 8 arayüzüne geçemk istemedi kimse.Windows 8'in arayüzü karmaşık olsada,belirli bir süre sonra alışılıyor,ama yinede masaüstü için çıkarılmamaış havası windows 8'in heryerinden belli oluyordu.Metro arayüzü olması,arama vb farklı şeyler sunması windows'u cazip hale getirmiyor.Çünkü belirli alışkanlıkları bırakmak zordur.Microsoft keskin bir geçiş ile 8'e geçmeseydi bunlar olmayacaktı.Windows 10 bunların 7-8 karışımı olduğu için,10 gayet kullanışlı olacağını düşünüyorum.8 kadar tepki çekmez ve yavaş yavaş geçilir.Zaten windows'un yeni sürümü gelince her zaman böyle ortalık bir karışır.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.