Şimdi Ara

Windows 10 tanıtıldı: İşte yeni nesil işletim sisteminin tüm detayları (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
6
Favori
26.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Görünen o ki öngörülerimde haklı çıktım başlatlı win8 diyen arkadaş durumu özetliyor o kadar düzenimi kurmuş iken 7 de format atıp bunu kurasım hiç yok farklı birşey olsaydı heyecanlanıp ilk ben kurardım da sevmediğim 8.1in aynısı işte çökmelere özelliklerin durduk yere işlevini yitirmesine ne zaman başlayacak bakalım ben bu kadar bug li bir sistem görmemiştim vista bile böyle yapmıyordu sadece ağırdı ve donuyordu.

Sadece eposta atan arkadaşlar kullansınlar detaylı sistem kullananlar stabilite için 7 den şaşmayın !

Bununda full versiyonu yayınlanınca bakarız ayıp olmasın diye büyük ihtimal gene administratör izni vermeyecek ve kısıtlayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

Görünen o ki öngörülerimde haklı çıktım başlatlı win8 diyen arkadaş durumu özetliyor o kadar düzenimi kurmuş iken 7 de format atıp bunu kurasım hiç yok farklı birşey olsaydı heyecanlanıp ilk ben kurardım da sevmediğim 8.1in aynısı işte çökmelere özelliklerin durduk yere işlevini yitirmesine ne zaman başlayacak bakalım ben bu kadar bug li bir sistem görmemiştim vista bile böyle yapmıyordu sadece ağırdı ve donuyordu.

Sadece eposta atan arkadaşlar kullansınlar detaylı sistem kullananlar stabilite için 7 den şaşmayın !

Bununda full versiyonu yayınlanınca bakarız ayıp olmasın diye büyük ihtimal gene administratör izni vermeyecek ve kısıtlayacak.

DirectX 12 7 almadığında tıpış tıpış geçeceksin

• Ya dostlar bi konuya aciklik getirmek istiyorum, burada yazilanlari okuyanlarin cogu bilgisayardan fazla anlamayan insanlar, bu yuzden MAC cok hizli MAC sorunsuz denilince gidip aliyor bi MAC 5000 - 6000 lira arasi taksit maksit, sonra ne kadar anlamasada calistirdigi bi youtube, iki office programlari, muzik, film, bir de dosya kopyalama falan iste. Onda da bakiyor SSD disk ne oldugunu anlamasa bile herseyi hizli kopyaliyo, sonra bir arkadas ortaminda windows ile tanisiyor ama tabi vatan'dan falan alinmis 1500 TL civari ortalama bi dizustu goruyor, tabi SSD olmadigi icin, duzenli disk birlestirme ve bakimi yapilmayip bir de eksik codec kurulumundan dolayi bir filmi izleyemedigini takildigini gorunce iste diyor MAC al sen de sorunsuz. Hem hizli aciliyor seninki yavas (garibim SSD ne bilmiyor ki, MAC de SSD 'yi dayiyor neredeyse standard, fiyati sisiriyor ama halka kendisinin hizli oldugu bilgisini kaziyor)

Simdi gelelim windows cephesine, Asus UX32VD model Zenbook Prime'im var. i7-3517U (2 cekirdek, belirtmek istiyorum ki 30 cesit i7 vardir ve aralarindaki fark 3 kata kadar cikmaktadir, her i7 cok hizli sayilmaz yani bunu da bilsin okuyanlar) yani ortalama alti bu i7 islemcim ve 10 GB ramim ile (64 bit bant genisliginde cunku 2 + 8 GB olarak taktim) yani tam olarak yarim bant genisliginde calisan ram'lerim ile, 250 GB Samsung 840 EVO model bir SSD diskim var.

Yurtdisinda calisiyorum ve ofise cok parasi olup zerre kadar bu islerden anlamayan 23 - 32 yas arasi insanlar geliyor ve hepsinin elinde bir 15 inch MAC book pro, i7-4800'lu 16GB ram ve 512 GB SSD (bu arada raid degil, birisine windows kuruldugu icin guzelim 2 tane 256GB SSD disk cop gibi kullaniliyor raid olmadan) neyse benim diskten film kopyaladigimi goruyor 100 MB/s ile (harici diskten benim laptopa), aldim filmi kendisine verdim, USB 3.0'li MAC'imiz maasallah 45MB/s'yi gecemeden kopyaladi. Benimki niye yavas diyor:))) Bir de 4K bir film actim, masaallah MAC'in retina ekranini hep gipta ile anardim, gormemistim cunku, benim zenbook'un IPS Full HD ekraniyla yan yana getirince gercekten renklerde bir fark goremedim, ustelik isik sonda olmasina ragmen MAC benimkinden boyle bi 10-15% karanlik gibiydi, ona da Allah Allah dedi arkadas tabi. Sonra mouse yok, touchpad herseye tiklamazsan anlamiyor, lock ozelligi yok. Ya da varsa bile kimse bilemiyor zaten kullanici bu islerden anlamadigi icin. acilip kapanma da benim zenbookla kiyaslandiginda SSD olmayan disklere benziyor. Bendeki 8 saniyede acilip 5 saniyede kapaniyor. Simdi gelelim fiyatlara, kaca aldin dedim 3500 USD dedi (Azerbaycan fiyati), dedim ki neden bunu aldin, en iyisi bu dediler, son cikmis bu dedi.

Yani iyi geceler MAC kullanicilari (kusura bakmayin ama anlamayan insanlari somurmek ve paralarini almak mubah olmus bu Dunya'da. iPhone 5S'i varken ipad mini alanlar, Galaxy Note 3'u varken Samsung Tablet mi alanlar dersiniz, inanamiyorum artik insanlarin zeka seviyesi gittikce azaliyor farkinda misiniz? Hayir adama soruyorum kardes sen de zaten Note 3 yok muydu neden tablet aldin? Bana diyor bunu oyun icin aldim, Hey Allah'im ya...!!! oyun dedigi de candy crush,

Kapanisi yaparken lutfen IQ seviyemize mukayet olalim ve bu konusa hayatimizin sonuna kadar insanlara zekice seyleri anlatmaya calisalim diyorum. 30 yasindayim ve ben 15 yasindayken Half Life oynardim. Mr. Freeman ile Black Mesa'dan kacmak icin ne mucadeleler vermistim. QUake 3 oynardik turnuvada, Age of Empires 2 oynardik yabanci arkadaslarimizla online. SImdi birakin 15 yasi, 23 yasinda insanlar tabletten karsilikli cocuk oyunlari oynuyor, bizim ortaokulda 12 yaslarindayken gittigimiz atari salonlarinda oynadigimiz oyunlari oynamak icin 2000 liraya tablet aliyorlar, bu arada sunu da belirteyim, Tablet aliyorlar cunku birisi su lafi soyledi bana (abi bildin mi ne basadusmusem - yani demek istiyor ki biliyor musun ne ogrendim? Dedim ne ogrendin Anar (Azeri ismi) tabletlerde oynadigimiz oyunlari telefonlarda da oynayabiliyormusuz...

Bravoooooooooooo Anar :), aman dedim sakin kimseye soyleme :-D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 2 Ekim 2014; 8:11:14 >

• Nerdesin win9
    Burda değilim aşkım
    Nerdesin win10
    Burdayım aşkım
    Para para diye kafayı yiosun deli oluorum oh

• quote:

Orijinalden alıntı: doblocuk

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Win8.1 bence son derece başarılı, niye laf ediyorsunuz ki. Win7'ye göre bariz hızlı.

Sene oldu 2014 hala XP diyenler var, pes ya.

Hocam bilgisayarinda bluetooth varmi? Yil olmus 2014 ve ben hala bluetoothlu notebookumu ve hoparlorumu birbirine milattan kalma Ses kablosu ile bağlıyorum neden? Cunku windows kafasina gore bluetoothu bir taniyor bir tanimiyor 3 gun varsa 2 gun ne simge ne dandik metronun ayarlarindaki sekme cikmiyor. Bu kadar dengesiz bir sistem olurmu? Var iste 8.1 & 8. Lisans olmasa aninda xpye veya 7 ye cevirecegim. Ses desen oda yok, tutarlilik desen eser yok, fonksiyonel desen hic degil, bi ayar icin kirk takla atiyosun. Xp veya 7 de herseyi 2 clickte halledebiliyorsun. Xpnin seslerini ve arayuzunu hala 8e ve turevlerine tercih ederim.

Windows 10da umarim aero peek geri gelir. Yoksa garanti maranti lisans misans demeden xpye döneceğim.

Anlamadığım için yorum yapamayacağım, ben türlü türlü mouse, klavye, gamepad vs. bağladım sorun olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: lutufi123

Iphone 6 plus aldım mutluyum apple>android kabullenin bunu fakir androidciler sizi yıl olmuş 2014 hala windows kullanan var

Birader iyimisin, ilk telefon almis bebeler gibi o hevesle icerigi okumadan yanlis yerde yanlis yorum yapmissin. iPhone PC degildir burda yeni Windowstan bahsediliyor sen simdi otur iPhoneunla Candy Crush oyna .

Windowsta güzel gelismeler var insallah daha kullanisli olacak.
  • Bence gayet iyi

• Microsoft'un iş sırası bilindiği gibi good - shit şeklinde. Windows 8 shit versiyondu. 9'un da good versiyon olması lazım. Eğer 9 good iken direk 10'a geçilince tekrar shit çıkar mı diye endişe ettim.
  • Neden işlevselik ve kolay kullanıma önem vermiyorlar acep ? Win 8 kapkarışık bir şey olmuş özelliklede hic kullanmayıp ilk defa kullanacak için..

Bence Win XP yi upgrade etseler ya da Win7 yi ama aynı arayüzde daha iyi olabilirdi.

Microsoftta sanki Nokia gibi battı batacak sanki. Görüntülerden baktığım kadarı ile yine beğenmedim. Milleti yakında apple almaya teşvik edecek sanırım microsoft
  • Tekel olunca kullanıcı isteklerine değil kendi kafalarına göre tasarlıyorlar sistemi. Ben bilgisayarı sadece film, müzik, oyun, internet için kullanıyorum şu windows 20gb yer kaplıyor ama benim işime yarayan kısım 5gb edermi tartışılır. Bir sürü gereksiz uygulama yükleniyor sisteme kullanmadığım. Kurulum yaparken seçenek sunulsa misal mağaza, metro, defender v.s gibi uygulamaları kurmak istiyormuyuz diye o zaman olur. Aynı şekilde özelleştirilebilir farklı arayüz seçenekleride eklense olay biter.
  • mares626 kullanıcısına yanıt

fab boy detected
  • Windows 10 mu harika bişeye benziyor acaba güzelmi güzele yeni bilgisayarımı alırken windows 10 alırım
  • Ocakta kuracağım yeni sisteme 10 yüklemek lazım fakat tam anlamıyla çıkmayacağı için tekrar format + oyunlar,programlar filan sıkıntı çıkacak.

Başlat çubuğunun geri gelmesi güzel olmuş. Yeni windows yeni bir heyecan

• almislar linux workspace i koymuslar coklu masaustu diye
  • Windows 7'ye devam

Dokunmatik cihazlara uyarlanmış işletim sistemi istemiyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doblocuk

quote:

Win8.1 bence son derece başarılı, niye laf ediyorsunuz ki. Win7'ye göre bariz hızlı.

Sene oldu 2014 hala XP diyenler var, pes ya.

Hocam bilgisayarinda bluetooth varmi? Yil olmus 2014 ve ben hala bluetoothlu notebookumu ve hoparlorumu birbirine milattan kalma Ses kablosu ile bağlıyorum neden? Cunku windows kafasina gore bluetoothu bir taniyor bir tanimiyor 3 gun varsa 2 gun ne simge ne dandik metronun ayarlarindaki sekme cikmiyor. Bu kadar dengesiz bir sistem olurmu? Var iste 8.1 & 8. Lisans olmasa aninda xpye veya 7 ye cevirecegim. Ses desen oda yok, tutarlilik desen eser yok, fonksiyonel desen hic degil, bi ayar icin kirk takla atiyosun. Xp veya 7 de herseyi 2 clickte halledebiliyorsun. Xpnin seslerini ve arayuzunu hala 8e ve turevlerine tercih ederim.

Windows 10da umarim aero peek geri gelir. Yoksa garanti maranti lisans misans demeden xpye döneceğim.

Anlamadığım için yorum yapamayacağım, ben türlü türlü mouse, klavye, gamepad vs. bağladım sorun olmadı.

Hocam kisaca bilgisayarda bt var ancak kafasina gore calisiyor. 3 gun varsa 2 gun yok oluyor. Sacmasapan bir sistem. Btyi cogu zaman goremiyorum (simgesi, ayarlardaki bt kismi) yok oluyor. 3 gun geciyor aradan hop geri gelmis. Kafasina gore takiliyor sistem. Klavye mauseta sikinti yok ancak bluetooth kafasina gore calisiyor.

Daha da ilginci dun 2400 dpi ile tarama yaptim, cikan 30 mblik jpg dosyasini acarken kilitlendi ozellikle xpde nasil olacak merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Microsoft'un iş sırası bilindiği gibi good - shit şeklinde. Windows 8 shit versiyondu. 9'un da good versiyon olması lazım. Eğer 9 good iken direk 10'a geçilince tekrar shit çıkar mı diye endişe ettim.

O zaman Windows 10 "Good shit" oluyor
  • alicans35 kullanıcısına yanıt
    Gayet mantıklı :)

• Windows 10 stabilite yönünden daha önce çıkan bütün işletim sistemlerini tarihe gömecektir
    Sizlere şimdilik söyleyebileceğim en önemli detay bu!!!
  • Win 8.1 kullanıyorum. Memnunum. Win 10 daha iyi olacaksa geçerim.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.