Şimdi Ara

Windows 10 Wifi 13. kanal sorunu. (Çözüm)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun süredir yaşadığım sorunun çözümümü buldum faydalı olacağını düşünerek sizlerle paylaşmak istiyorum. HP Pavilion Ultrabook 15-b030st model bilgisayarımda Ralink RT3290 802.11bgn kablosuz ağ kartı mevcuttur. Win 8.1 kullandığımda Wifi 12 ve 13. kanallarında ağı görüyor, bağlantı kuruyordu yalnız Windows 10 sıfır kurulumda hiç bir şekilde ağımı görmüyor ve bağlanmıyor. Windows 8.1 'den 10 a yükseltme yaptığımda driveri yine algılıyor sorunsuz bağlanıyordu. Oysa ben sıfır kurulmuş Windows'un düzgün çalışacağı taraftarıyım. Win 10 kurduğumda her türlü sürüm driver denedim çözüme ulaşamadım. Kayıt defterinden bir kaç ayar yaptıktan sonra ağımı Windows 10 'da gördüm ve sorunsuz bağlantı kurdum. Aynı ve benzer kartı kullanıp wifi 13. kanal sorunu yaşayan arkadaşlar kayıt defterini (regedit) açarak Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4d36e972-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001 dizinini kayıt defterine yapıştırarak veya gelerek CountryRegion değerini 0 dan 1 yapıp bilgisayarı yeniden başlatsınlar.

• Elinize sağlık çözüme katkınız olup paylaştığnız için.Türke olmaz de otur izle denir
  • Eyvallah hocam
  • Hocam merhaba. Hortlatıyorum ama bende aylardır bu dertten muzdaribim. Kardeşim illa bu kanal diyor ama ben pc den bağlanamıyorum anca kablolu. Pc asus x550lb ve 802.11n wireless lan card - realtek family controller.

Bu yazdığınızı ne yapacağımı anlamadım. 0001 olan kısma kadar buldum ama 0001 yoktu yeni dosya yapıp ismini 0001 yaptım. Pek anlamıyorum ne yapacağımı söyleseniz bi zahmet çok çok rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang_88 -- 6 Mayıs 2020; 17:33:32 >
  • Yeni bir CountryRegion adında Dword değeri oluştur.Bununda değerini 1 yap.
  • muski kullanıcısına yanıt
    Hallettim hocam sağolun. Konu sahibinin yardımı oldu. Teşekkürler herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang_88 -- 8 Mayıs 2020; 0:41:0 >
  • merhaba, benim laptopum da 13.kanalda wifi görmüyor,dediğin gibi kayıt defterinden ilgili adrese gidip CountryRegion isminde DWORD oluşturup değerini 1 yapıp laptopu restartladım lakin düzelmedi önerceğiniz başka bi çözüm varmı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 8 internet sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu çözüm windows 11 de işe yarıyor denenmiştir bilginize

• Çözüm işe yarıyor arkadaşlar. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.