Şimdi Ara

Windows 11 için Android uygulama desteği geri dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 11 için Android uygulama desteği geri dönüyor
    Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 11’i ilk tanıttığında Android uygulama desteği ile geleceğini açıklamıştı. Ancak bu özellik, sınırlı bir yazılım yelpazesiyle sadece ön izleme aşamasında kaldı ve tam anlamıyla hayata geçirilemedi. Şimdi ise Tencent, bu işlevselliği Çin’deki beta test kullanıcıları için yeniden kullanıma sunuyor. 

Windows 11'in Android uygulama desteği geri dönüyor

Tencent'in duyurusuna göre Tencent App Store, an itibarıyla Çin'deki Windows Insider'lar için erişime açıldı. Mağaza şu an için PUBG Mobile, Honor of Kings ve Kuaishou gibi popüler oyun ve uygulamalara ev sahipliği yapıyor. Yakın gelecekte ise 1.500’e yakın uygulamanın Windows 11 için hazır olacağı paylaşıldı ve Bing ve Windows Search üzerinden de erişim sağlanabilecek.

Windows 11 için Android uygulama desteği geri dönüyor
    Android uygulama desteğinin Çin dışında ne zaman sunulacağı veya hangi donanımların desteklendiği şu an için belirsiz. Ancak Windows 11'in Android uygulama desteği ilk olarak 2022 yılında duyurulmuş ve sınırlı bir kütüphane sunması nedeniyle beklenen ilgiyi görememişti. Şirket, bu projeyi Mart 2025’te tamamen sonlandırmayı planlıyor.

Ayrıca Bkz.Microsoft, ARM bilgisayarlar için resmi Windows 11 ISO'yu yayınladı

Yeni iş birliği ise, Android geliştiriciler için farklı bir fırsat yaratabilir. Keza Microsoft'un Windows ve Android ekosistemlerini daha yakın hale getirmeyi planladığı aşikar. Ancak, bunun neler sunacağını görmek için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/105583-android-gaming-windows-11-returns-thanks-tencent.html

• Microsoftun değil ki ne alaka. Ona bakarsanız Huawei laptoplarda app galery çalışıyo apk açıyo vs

• Altyapısı kendisine ait ki esas olması ideali de budur. Elbette marketlerdeki farklı firmaların da Android uygulamaları oyunları olacaktır.

Ben de merak ettim insider a geçebilirim. Huawei de sanırım bir tür emülasyonu var kimin sistemini temellerini kullanıyor bakılmalıdır.

Microsoft için benim anladığım emulatör değil de x64_x86 yani Intel/AMD işlemcilerine göre derlenmiş Android oyun ve uygulamalar gibi .

Eskiden de Intel tabanlı Android tabletler filan vardı ...

• Ubuntu da waydroid ile istediğim gibi android uygulamaları kullanıyorum ben. Böyle ihtiyaç olan direk oraya gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel haber, aslında şu Microsoft'un kendi mağazasına direkt olarak apk koymaları lazım ki yine bir başka şirket geri çekildiğinde Microsoft ortada kalmasın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.