Şimdi Ara

Windows 11'in Gelmiş Geçmiş En Rezil Windows Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi bir işletim sistemi ne kadar kendine - yazabilir?

Abi siz Windows 10'da olan kolaylığı resmen öldürmüşsünüz? Arka plan uygulamalarını pilin içine koymuşlar oradan tek tek 3. noktaya basa basa biz pilde kullanım yapıp yapmayacağımıza karar veriyoruz, Windows 10'da arka plan uygulamalarını kapat diyordun kapatıyordu bu kadar rezil bir işletim sistemini Microsoft hala nasıl piyasaya sürüp kullandırtıyor aklım almıyor.

Güç modları hala eski denetim masasında olan güçları kadar etkili değil o kadar saçma ki...

Güncelleme geliyor çoğu laptopta touchpad kapanıyor ayarlardan kapatmaya - açmaya çalışıyorsunuz bazı laptoplarda dokunmatik yüzey ayarı kayboluyor.

Her yer reklam dolu, ağzına kadar bloatware kaynıyor. Yeni aldığım HP G9 255 laptopun fanı sussun az ısınsın diye kırk takla attım. O kadar saçma sapan servisle doldurmuşlar ki işletim sistemini optimize etmek için baya uğraştım hala yapmadığım bazı ayarlar var.

Windows 11 pro kullanmıyorsanız group policy ayarına erişemiyorsunuz ve arka plan uygulamalarını tek tıkla kapatamıyorsunuz inanılmaz bir saçmalık. Windows 10'da bunlara ihtiyaç bile yoktu single language paketiyle bile tek tuşla kapatıyordun.

Windows 11 için galiba fazla fazla para alanlar arayüz tasarımcıları ve donanım üreticileri. Makineyi öldürmekten, boğmaktan başka bir şey yapmıyor Microsoft hala saçma sapan güvenlik kısıtlamaları ile yok o işlemciyle kuramazsın bununla ilerleyemezsin diye yasak getiriyor.

E abi sizin sisteminizde yıllardır bilinen açıklar var, en yetkisiz kullanıcının bile yetkileri bypass etme durumu var siz neyin güvenliğinden bahsediyorsunuz? :D

O kadar saçma ki valla bıktım bunlardan. Linux kuracağım makineye mecburen dual boot olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60DA53D0F -- 16 Ağustos 2024; 19:45:24 >

• Xp 7 harika
    10 idare eder
    Kalan alayi çöp oğlu çöp

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence geçmişte yapamadıkları, akıllarına gelmedikleri ya da geç kaldıkları stratejileri şimdi deniyorlar. Bazı özelliklere ayrıca para istemesi (yakında o da gelir), her yeri reklamla doldurması vs bu yeni dünya şirketlerinin kullanıcıları kısıtlama taktiği var ya son zamanlarda para koparmak için. Teslada mesela ekstra mesafe falan için para ödemen gerekiyor ya onun gibi. Bence ufaktan bunu yapıp tepkiyi değerlendiriyor olabilirler ama geç kaldıkları için patladı.

• Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

Windows longhorn yani pre windows vista aslında çok daha iyi bir tasarım ve arayüze sahip.

Sorun şu, microsoft alanında tekel oldu ve kimse microsofta rakip olmak istemiyor, hal böyle olunca adamlar eski işletim sistemlerinde olan iyi özellikleri yok edip o kadar saçma sapan hala getiriyorlar ki...

Linux kullanılması zor olmasa aslında Windowsu sollar.

Microsoftun yaptığı en büyük hata mobili kaçırdılar ve Windows 10'dan sonra işletim sistemi gelmeyecek deyip Windows 11'i çıkarmaları.

Ya abi zaten Dünya kadar para kazanıyorsunuz bunları Windows 10'a ekleyip devam etseydiniz? Etmediler...

• ulan zero senin şu hayatta memnun olduğun bişey yok mu

• HP G9 255 aldım galiba 12.5 K'ya aldığım en iyi şey oldu. 10 saate yakın pili giden hiç laptopum olmamıştı oldu artık hem de tablet parasına veya 1 tane dağcı botu fiyatına Windows 11'in Gelmiş Geçmiş En Rezil Windows Olması 

• ABİ BU OK GİBİ İŞLETİM SİSTEMİNDE NEDEN ARAMA ÇUBUĞUNDAN SÜRÜKLE BIRAK YAPARAK MASAÜSTÜNE SİMGE KISAYOLU OLUŞTURAMIYORUM LAN BÖYLE SAÇMALIK MI OLUR?

İlla win + r ile shell:appsfolder tarafından masaüstüne uygulama kısayolu oluşturmam gerekiyor böyle saçma sapan şey mi olur lan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gelmiş Geçmiş En İyi FM 2008
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 500 tl artmış fiyatı sen aldıktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAFAA9D70 -- 16 Ağustos 2024; 20:52:9 >
  • xfce'de sürükle bırak kısayol oluşturuyor direkt.

• Konu başlığındaki ifadeye tamamen katılıyorum.

• oyun oynanmayacaksa macos en iyi secenek. sirf sessiz calismasi bile tercih sebebi benim icin.

• Bana en saçma gelen hareket sağ alt köşedeki masaüstünü göster butonunun kaldırılması. Yerine başka bir şey geldi de ben mi göremiyorum acaba çok merak ediyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Şu yok mu sizde:
    Windows 11'in Gelmiş Geçmiş En Rezil Windows Olması

• varsayilan olarak copilot butonu geliyor artik, kapatman gerekiyor ayarlardan.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Yok maalesef, gideli çok oluyor. macOS’ta da bir garip zaten. Touchpadde 3 parmağını birbirinden uzaklaştırınca masaüstünü gösteriyor ama fare kullanınca o iş imkansız. İnsan bir buton arıyor gerçekten masaüstü için. Windows da kaldırınca dedim artık masaüstü sıradan bir klasör oldu herhalde.

Hala orada duruyor masaüstünü göster butonu sadece gizlenmiş.

Windows 10 gibi stabil hale getirmek için baya uğraştım artık makinenin fanı ötmüyor kolay kolay ancak tam güce alınca fan susmuyor.

Windows 11'in oturması için en az 3 sene lazım.

• Komple sildiklerini ben de düşünmüyordum zaten. Ama bu kadar lazım olan bir butonu varsayılan ayardan çıkarmak da bana çok saçma geldi. Yıllardır kullandığımız butonu tekrar kullanabilmek için ekstra ayar yapıyor olmamamız lazım.

İşte o yüzden diyorum bir işletim sistemi ileriye gideceğine nasıl geriye gidebilir aklım almıyor. Akıl tutulması. O kadar paraları var, en iyi mühendislere sahipler, tasarımcılara sahipler ama saçma sapan şeyler peşinde koşuyorlar.

• Katılıyorum

• karanlık tema yapıyorsun bazı pencereler beyaz olarak açılıyor Windows 11'in Gelmiş Geçmiş En Rezil Windows Olması 

koskoca ms nasıl böyle hatalar yapıyor akıl alır gibi değil. herhalde tekel olduğu için takmıyor kimseyi.

linux'un yazılım geliştiricler arasında daha popüler olması boşuna değil

https://i.ibb.co/GJm9nVb/stackoverflow-dev-survey-2024-technology-most-popular-technologies-op-sys-social.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAFAA9D70 -- 17 Ağustos 2024; 1:25:36 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.