Şimdi Ara

Windows 11'in yapay zeka özelliği 'Recall' kaldırılamayacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 11'in yapay zeka özelliği 'Recall' kaldırılamayacak!
    Windows 11 24H2 sürümünde Windows özellikleri bölümünden Recall özelliğinin kaldırılabildiği ortaya çıkarılmıştı. Ancak, Microsoft bunun bir hata olduğunu ve güncellemeyle düzeltileceğini söyledi.

Ayrıca Bkz.Windows 10 (ISO) nasıl indirilir ve yüklenir?

Windows 11 Recall özelliği tamamen kaldırılamayacak, devre dışı bırakılabilecek!

Windows kıdemli ürün yöneticisinin açıklamasına göre, Denetim Masası’nda “Windows özelliklerini aç veya kapat” altında Recall seçeneğinin listelenmesi bir bug ve yakında gelecek bir güncellemeyle buradan kaldırılacak.

Recall, bilgisayarda yapılan her şeyin ekran görüntüsünü almasıyla eleştirilen bir özellik oldu. Güvenlik araştırmacıları, kullanıcının bilgisayarındaki her şeyin ekran görüntüsünü alıp saklayan Recall veritabanının şifrelenmediğini, kötü amaçlı yazılımların Recall özelliğine erişmiş olabileceğini ortaya çıkardı. Bu, Recall özelliğiyle gelecek PC’lerin piyasaya çıkışını erteledi. Microsoft, tepkilerin ardından yapay zeka destekli özelliği isteğe bağlı bir seçenek haline getirdi ve veritabanının şifrelendiğini, Windows Hello aracılığıyla kimlik doğrulaması gerektiğini belirtti.

Windows Recall, kullanıcıların bilgisayarlarını kurarken devre dışı bırakmayı seçebilecekleri isteğe bağlı bir özellik olmaya devam edecek. Kullanıcılar istedikleri zaman Başlat menüsündeki kısayoldan özelliği etkinleştirebilecek.

Kaynak:https://www.theverge.com/2024/9/2/24233992/microsoft-recall-windows-11-uninstall-feature-bug

• Ben bu Windows 11 cöpünü bir kez kullanıp denedim ve derhal bilgisayardan kaldırdım Windows 10 bile oldukca cöp bir sistem oyun icin konsol alın, gündelik seyler icin Linux dağıtımlarını kullanın, Windows'a özel ticari yazılımlara ihtiyacı olanlar zaten Windows kullanmak mecburiyetindedir onlar da bilgisayarı internetten cekip öyle kullansınlar.. Internet de gerektiren bir ticari yazılım kullanmak mecburiyetinde olana gelince o zaten naneyi yemistir diyorum..

• Ben bu Windows 11 cöpünü bir kez kullanıp denedim ve derhal bilgisayardan kaldırdım Windows 10 bile oldukca cöp bir sistem oyun icin konsol alın, gündelik seyler icin Linux dağıtımlarını kullanın, Windows'a özel ticari yazılımlara ihtiyacı olanlar zaten Windows kullanmak mecburiyetindedir onlar da bilgisayarı internetten cekip öyle kullansınlar.. Internet de gerektiren bir ticari yazılım kullanmak mecburiyetinde olana gelince o zaten naneyi yemistir diyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Eylül 2024; 18:43:9 >
  • Linux Dağıtımlılarını kullananlar sürücülerle aranız nasıl ? Sorunsuz mu :) ...

• Bu Microsoft'ta bir grup aklı evvel çalışan var, ne yapsak da kullanıcıların huzurunu kaçırsak diye uğraşıyorlar sanki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben bir yandan da her gün bi haber yayınlayıp başka gün aslında öyle değilmiş diye tekrar haber yapılmasını yadırgıyorum. Anasayfa ciddiyetini azaltıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Genellikle bazı laptoplarda bulunan popüler olmayan, abidik gübidik chipler, Linux dağıtımları tarafından tanınmayabilir fakat cogu donanım destekleniyor zaten.. Ayrıca yeni donanım alırken alacağınız donanımdaki parcalar calısıyor mu diye bir arastırırsanız uyumlu donanım alabilirsiniz

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    sürücü genelde otomatik yükleniyor...

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    casper gibi sadece windows için üretilenler dışında pek sıkıntı çıkartan yok...

• w11 çöpü boyladı... w12 çıkışına az kaldı... ki muhtemelen daha beter olacak...

• genellikle tanimazsa wifi donanimini tanimaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Hocam ben 1.5 sene tamamen Apple eko sistemine geçiş yaptım, windows aramıyorum bile. Adobe programları Linux'da çalışsa, hiç düşünmeden pc toplar Linux sisteme geçerim. Apple eko sistemindeki rahatlık kesinlikle olmayacaktır, ama performanslı olur.

• ApexiRubber kullanıcısına yanıt

Ben de uzun süre x86 iMac'i sadece tek bilgisayarım olarak kullanmıstım.. Windows 7'yi parallels desktop uygulamasında bazen calıstırıyordum MacOS git gite gudubet IOS'a benzemeye baslayınca, Big Sur zamanlarında, tamamen PC'ye gectim, yine de macbook pro m2 cihazım var ancak nadir olarak kullanıyorum genelde masaüstü PC, Windows 10 ve Arch Linux kullanıyorum.. Ben de Windows'da Microsoft Visual Studio kullanıyorum o amacla Windows 10 yüklü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Eylül 2024; 11:25:36 >
  • İç içe belli ki gerçeklerden ötürü içerlemiş ve beni de engellemiş . Cevap hakkımı kullanıyorum kendisi görür elbette :) ... Arıza mı desek seçemedim ...

https://forum.donanimhaber.com/profil/3201993

@poopae2W diyor ki "otomatik yükleniyor ..." Windows 11'in yapay zeka özelliği 'Recall' kaldırılamayacak!  Kıt ve eski sürücüleri genel kullanımdaki şeyleri elbette.

Sürücüler bir de performansı nasıldır ? Malum sürücü var sürücü ... Linux türevlerine esaslı ve tam hakkını veren Windows a denk sürücüler yok ta ...

Bu arkadaş yalanlarla algılarla kendini avutuyor...

Herhangi bir sürücünün Linux ü de var mı rastgele bir baksın. Çok azdır... Burada Linux dağıtımların bir suçu yoktur sürücüleri üreten bileşenlerin firmaların OEM lerin kendileri kabahatlilerdir.... Linux varsın hızlı güvenli olsun ... Bu iş maalesef firmaların düzgün ve randımanlı ideal sürücüler ve güncellemelerine muhtaçtır ... Bunlar yok ... Mesele de bu zaten ...

Pratikte eski donanımlarda sade girdi çıktılarda fena sayılmaz Linux dağıtımlıları ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.