W11'e geçmeyi düşünenler tekrar W10'a dönmeye hazır olsun. Deneyimledim ama yok olmuyor yerini asla tutmuyor. İki tane işletim sistemi tanırım ben birisi Xp diğeri 10. |
Windows 11 kullanıcı kaybetmeye devam ediyor: Peki neden? (3. sayfa)
-
-
Kullanıcı dostu değil, çok denedim. Pencere yöneticisi değiştirdiğiniz de bile bir sürü şey değişiyor. Bir şeyin seksen farklı kurumu olmaz. Yok rpm'miş, yok zip'miş, yok bilmem neymiş. Bir hata çıkıyor, neredeyse standart çözümü olamayacak.
-
Çok fazla karmaşa ekstra özellik istemiyoruz Stabil ve sade olsun İsteyen yapay zeka özelliklerini açsın İsteyen mağaza özelliğini açsın Ki her donanım da desteklemiyor Ben mesela el altından yine kurdum 2 sene önce Hiç beğenmedim 1 ay idare ettim alışmak için ama olmadı Döndüm Windows 10a Bi daha yüzüne bakmadım 11in
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pencere yöneticisi degistirince tabii ki her sey degisecek.. Sen Windows'da pencere yöneticisi degistiriyor musun? Windows'da pencere yöneticisi değistirmek diye bir sey var mı ki orada bununla ugrasıyorsun ve her sey degisince sorun oluyor? Linux'de de bir adet pencere yöneticisi secip kullanacaksın.. Bir seyin seksen farklı kurulumu olmaz, eğer abidik gübidik kurulum isteyen seyler varsa, onlarla ugrasmayacaksın..
Linux'de repository'den program kurmak, windows'dan 500 kat daha kolaydır, tarball'dan derlemeye falan calısırsan, tabii ki cakılırsın.. Snap, Flatpak veya AppImage paketlerini yükleyemiyorsan eğer cok önemli değilse onlarla da ugrasmazsın..
Abidik gübidik seylerle ugrasmak ve beceremeyip cakılmak kullanıcının kendi hatasıdır cünkü beceremeyeceği seye bulasmıstır paket reposunda ne varsa onu kullanırsan sorun cıkmaz... Ortalama bir dağıtımın reposunda on binlerce paket bulunur ve hepsinin kurulum yöntemi aynıdır.. 30,000 paket bulunan repo'da neyi bulamadın da farklı kurulum gerektiren seylere denk geldin acaba? Yani sorun senden kaynaklanıyor bence hacım kullanım seklini degistir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Mayıs 2024; 8:58:23 >
-
Win 10 gayet hızlı, stabil ve yeterli. EOL'a kadar devam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
7 de güzeldi be onuda araya sıkıştıralım.
-
2015'den sonra umudumuz Windows 12
-
Aşırı oyun oynayan biri değilim ama Skyrim, ETS2 gibi klasik birkaç oyun var. Bunlar birkaç sene önce iyi çalışmıyordu hatta düzelttiler artık. Microsoft Flight Simulator bile çalışıyor abi napsın daha adamlar, 200GB lık oyun. Bedava bir işletim sistemi için muazzam bir başarı bu. Zaten AMD Steam falan birçok şirket destekliyor bu işleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 4 Mayıs 2024; 13:56:11 > -
Windows 11 her yeri telemetry dolu
-
11 kullanıyorum. Yenisi varken niye eski versiyon kullanayım? Güncel kalmak her zaman daha iyidir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaynak kodunu göremedigin her sey telemetry ve ajan kodlar icerebilir.. Bazıları bizim piknik yapan o beyaz atletli fotomuzu Mikisoft nerede kullanacak dikizlesin diyorlar fakat kendine saygısı olan insan böyle argüman üretmez, ayrıca bu firmalar sizin üzerinizden size 5 kurus para vermeden, milyar dolarlar kazanıyorlar.. Verilerinizi cayır cayır satıyorlar ve sizi kullanıyorlar..
Siz onların yazılımını kullanmıyorsunuz onlar sizi kullanıyorlar.. Mikisoft Winzort zaten sadece teorik olarak lisans gerektirir son kullanıcıya belestir.. Mikisoft istese bir taneniz bile orjinal lisansınız olmadan Winzort update kullanamazsınız aha da cakma l*** anakarta tanımlı, belki benimle birlikte 23490239432 bilgisayar da aynı l***'yi kullanıyor fakat Mikisoft'un umrunda değil her yüklemede cakma l*** etkinlesiyor sisteme müdahale falan da yok, internetten bulunma l*** var ve anakart mikisoft sunucularına kayıtlı, anında etkilenlesme.. Mikisoft enayi mi neden beni banlamıyor? Cünkü mikisoft son kullanıcıya beles kullandırıyor cünkü sizden yine de para kazanıyor hem de l*** satısından bile fazla.. Insanda biraz olsun prensip olmalı.. Yani kullanırsınız tabii cünkü bu bir piyasa standardı fakat Mikosoft'a atletli resimlerim feda olsun da demezsiniz yani kullanıcının bilinclenmesi cok önemli bence..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Mayıs 2024; 16:47:3 >
-
çıktığından beri kullanıyorum sadece bir kez formatladım bunun dışında her şey sorunsuz
-
Yani diyorsun ki bir problem çıkınca kendin çözmeye çalışma, bırak başkası senin yerine çözsün (o da o kişiyi bulabilirsen -değişik bir yaklaşım-). Ben neyi, nasıl kullandığımı çok iyi biliyorum ve Linux'un da neden yaygınlaşamadığını da bal gibi biliyoruz. Evet, Linux'da program kurmak o kadar kolay ki bilgisayar camiasının %90'ı Windows, geri kalanı da diğerlerini kullanıyor.
-
Sen Linux'u biliyorsan o zaman sadece komut satırını calıstırıp, apt get install paket yazılacagını da biliyorsundur. hangi paketi istiyorsan onu yazıyorsun.. Bunda kolay olmayan ne var? Buraya foruma gelip bana yanıt döseyebilen adamsın yani onu yapabiliyorsun fakat oraya 4 kelimeden olusan bir sey yazamıyor musun? Haydi yazamıyorsun diyelim git mağazadan mouse tıklamasıyla yükle.. Kendi cep telefonunda mağazaya gidip yüklemesini biliyorsun değil mi? Linux'e gelince mi cift tıklamayla program kuramamak problem oluyor? Orada dağıtım deposunda 30 k paket varken bana her paketin kurulumu farklı diyorsun
Sen benim sana sordugum soruya cevap ver, 30 k paketten sen neyi bulamadın da gidip farklı sekilde paket yüklemek mecburiyetinde kaldın neden ziplerden tarlardan rarlardan bahsediyorsun pencere yöneticisi degistirdim her sey degisti diyorsun degismemesini mi bekliyordun? Bu nasıl bir mantıktır yahu..
Sen Linux gelistiricisi misin oturup zip'den tar'dan paket derleyeceksin sonra yapamayınca her paketin seksen türlü kurulum yöntemi var diyeceksin adam tar gz'den kaynak kodunu derlemeyi sen yap diye sana dağıtmıyor ki, yapabilen indirsin diye dağıtıyor sen neden gidip zip rar paketlerini kurmaya ugrasıyorsun?
Sen gidip Windows'da kaynak koddan derliyor musun da Linux'de bunu yapamayınca seksen farklı bilmem ne diyorsun.. Git bir dene Windows'dan derleyebilecek misin? Sen en fazla, Snap, Flatpak veya AppImage paketi kuramamıssındır onu da az ugrassan yaparsın ya da belki de zip rar paketinde bin dosyası vardı onun da önüne bir dot slash atıp calıstıracaktın buraya cevap dösüyorsun bunları mı yapamıyorsun fakat maksat Linux hater olarak prim toplayacaksın sanırım..
Yani sevmiyor olabilirsin, kullanmak istemiyor da olabilirsin ancak bana garip argümanlar öne sürmeyeceksin donanım problemi yasadım desen, ya da bir cevre birimini tanıtamadım desen bunu anlayabilirim fakat bana pencere yöneticisi degisince her sey degisiyor diyorsun sen bence bu konuda ne konustugunun farkında değilsin..
Kullanma canım kardesim fakat bana gelip garip seyler yazınca bana cevap hakkı doguyor..
Millet masaüstünde linux kullanmıyorsa sıradan kullanıcı isletim sistemi indirmekle ugrasmaz, yenisini öğrenmekle de ugrasmaz tipik kullanıcının davranısı budur yüzde 90 bilgisayar Windows yüklü olarak geliyor cok az bilgisayar Linux yüklü olarak geliyor birinci sebebi bu ikincisi Windows piyasa standardı fakat sunucu pazarı böyle olmadıgı icin orada tipik kullanıcı olmadıgı icin de zaten Linux orada yüzde 90 kullanılıyor Windows sunucuyu parmakla gösterirsin neyse sen bal gibi bilmeye devam et cok iyi bilmeye de devam et aynen bu sekilde devam et..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Mayıs 2024; 22:14:16 >
-
Niye pencere yöneticisine taktınız ki, sadece bir örnek, kaldı ki diğer başka bir örneği de "donanım" diyerek siz veriyorsunuz; neden komut satırından yazıp, işlem yapmak zorundayım? Derinlemesine yaşanan bir hata vb bir şey ile uğraşmadığım sürece neden komut satırından işlem yapayım. Ben de bunu anlamıyorum, öyle yap da böyle yap da şöyle yap da diyerek, işin içinden çıkıyorlar; sanki Windows çok farklı bir yerden gelmemiş de yoktan var olmuş gibi. Ben ne bildiğimi biliyorum, siz de ne bildiğinizi biliyorsunuz. Uzatmayalım, siz ne demek istediğimi anlamak istemiyorsanız da sorun değil. Size iyi günler..
-
Ben biraz sert yanıt verdim size buna gerek var mıydı? Belki de yoktu fakat pencere yöneticisi olayı bana gercekten cok absürd geldi, yani pencere yöneticisi sistemin temel grafiksel bilesenlerinden biri, fakat linux o kadar özellestirilebilir ki, bunda bile farklı secenekler ve hatta bu seceneklerde gecis yapma imkanı sunuyor degistirirseniz elbette konfigürasyon degisecek ve her sey degisecektir..
Komut satırından bir sey yapmaya gerek yok fakat komut satırı kullanımı daha hızlıdır ve hatta daha kolaydır bilgisayarda GUI olması komut satırı kullanımının 30 yıl öncesinde kaldıgı anlamına gelmez cünkü komut satırının gücü bazen grafik ortamdan daha fazladır. Yazılımlar söyledigim gibi GUI araclarından kolayca yüklenebiliyor Windows marketten farkı yoktur yeterince paket vardır siz yükleyince her seyi yapabileceginizi düsünmüssünüz fakat bu böyle bir sey değil Windows'da da yapamayacagınız tonla sey vardır Windows'u kurcalamayıp Linux'u kurcalamak ve yapılamayan seylerden Linux'u suclamak mantıksız.. Cünkü bu gibi seyler zaten ortalama kullanıcının bilgi ve yeteneklerinin üzerindedir.. Bunları yapmak mecburiyetinde degilsiniz bakın yine söylüyorum repo dısından yazılım kurmaya ihtiyacınız yok zaten de repo dısından yazılım yüklemenin güvenligi tartısılır..
Donanım örneğini evet verdim cünkü bu Linux olayının sorunlarından biridir sürücü desteği Windows'a göre kısıtlı fakat böyle olması da gayet normal cünkü donanım üreticileri, sürücülerini Windows'a yazıyorlar yine de tonlarca donanım calısır fakat calısmayan donanımlar da olabilir o yüzden donanım sorunu yasayana sert yaklasmazdım demek istedim sayın hocam ayrıca Linux fanatigi olmadıgımı söylemistim ancak haksızlık yapmayınız yazılım yükleme olayında bir problem göremiyorum genel olarak kullanım ve yönetim Windows kullanıcısına kolay gelmeyebilir fakat bu farklı bir isletim sistemine gectiginiz icin yasadıgınız bilgi eksikligi ve alıskanlıkların degismesinden kaynaklanan bir durumdur eğer detaylı kurcalamazsanız, zaten bir cok durumda buna gerek yoktur ve donanımız da uygunsa, sıradan görevleri yerine getirmek amacıyla rahatlıkla kullanırsınız..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Mayıs 2024; 22:50:34 >
-
Windows 11 Beta olarak insider kullanıyorum hala sorun çıkarmadı
-
Baya eskilerdenim. O saydığınız XP sistem gereksinimleri ciddi artmıştı windows 11 den daha katı idi tepkiler çığ gibi büyüdü ama enteresandır en iyisi XP oldu 😀
Benzer kader ve süreçler de Windows 7 de oldu 🙃 .
Aslında olay mevcut donanımların güncel işletim sistemlerine uyumlu olmayışı aslında .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaynak kodu açık Linux kerneline müdahale etmeye hazır yani saldırıya açıktır. Asıl risk açık kaynak kodlulardadır.
Şansa yaşıyor Linux dağıtımı kullananlar.
Tesadüfen fark edildi . Belki de bilmediğimiz nice açıklar on yıllardır vardır veya son yıllarda vardır ..
Açık güvenlidir diye sazan balığı gibi atlayan kullananlar çok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X