Şimdi Ara

Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.252
Cevap
206
Favori
312.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bence de w10 u 10 yıllık sistemde çıktığından beri kullanıyorum hiç sorun yaratmadı ki anakartın sadece w7 desteği var asus sitesinde bile

• Birkaç gündür windows 11 kullanıyorum sistem çok derli toplu ve güzel gözüküyor, bir problem yaşamadım şuana kadar.Eğer arayüzdeki hantallığı çözebilirlerse en azından windows 10 gibi seri olabilirse çok daha kullanışlı olacaktır.Nedenini anlamadığım bir şekilde pencereler açılıp kapanırken sanki kasıyor gibi hissettiriyor.

• Daha release ten çok uzak olduğu için hafif hantallık, bazı eskiden kalma arayüzler vs. şeyler var, eleştiri yapmıyorum şuanki bulunduğu versyon dan dolayı.Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 14 Temmuz 2021; 7:43:14 >
  • Windows 11 i yükseltip kurdum ve ayarlardan sıfırlayıp temiz kurulumla kurdum.
    Fakat bir şey soracağım. Windows insider programında değilim haliyle temiz kurulum yaptığım için. Windows update den yine de windows 11 in güncelleştirmeleri gelecek mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de insider kaydı var beta kanalı da seçili. bütün güncellemeler de yüklü eri bildirimi de açtım. ama win 11 yüklenmedi. neden 11 güncellemesi gelmedi. 3 gün oldu. neyi eksik yapıyorum

• Henüz beta sürüm olmasına rağmen süper, süper, süper! Bu sefer çözdü Microsoft...

• diabl0 kullanıcısına yanıt

Benim işlemci 11 desteklemediği için beta da 11'i vermiyordu.

Geliştiriciyi seçince geldi bilginize.

• Clusive kullanıcısına yanıt

Allah allah o kadar mı ya :)

ihtiyatlı olmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 16 Temmuz 2021; 15:35:30 >
  • Valla iyi hoş olmuşta benim cihaz gerçekten yetmiyor sanırım. Programa göre bir tek işlemci kurtarmıyor gerçi.

Hiç akıcı gelmedi bana. Dehşet cpu kullanıyor %50 altına düşmüyor neredeyse. Geliştirici sürümü olduğu için olur o kadar diyelim :)

i56400

gtx 950

sata ssd

16 gb ddr4 ram

• quote:

Orijinalden alıntı: diabl0

ben de insider kaydı var beta kanalı da seçili. bütün güncellemeler de yüklü eri bildirimi de açtım. ama win 11 yüklenmedi. neden 11 güncellemesi gelmedi. 3 gün oldu. neyi eksik yapıyorum

Beta yerine Developer ı seçmeniz gerekiyor.

Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 14 Temmuz 2021; 19:50:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

Windows 10 için Microsoft çok saçma bir yol izledi. Sağlam yapılarla devam etmek yerine sürekli güncellemeye çalıştılar ama işler hep sarpa sarmaya başladı. Eskiden insanlar format atarlardı bidaha ki formata kadar çoğu kişi güncelleme vs yapmadan giderdi. Windows 10 yine de iyi toparladı. Benim eski PC'de bile donanıma göre gayet güzel şekilde çalışıyor sistem.

Aslında kazın ayağı pek öyle değil. 2001'de çıkan XP'ye SP1 güncellemesi 2002'de, SP2 güncellemesi 2004'te geldi. SP2 ile stabilite sağlandı ve 2008'de çıkan SP3'e kadar yeni bir güncelleme gelmedi ama 2001-2008 arasında işletim sistemleri durağan bir gelişme gösteriyordu. 2008'den itibaren tüm üreticiler çağın gerekliliklerine uygun sistemi çıkarma yarışına girdi, 2009 itibariyle güncellemeler hep sık sık gelir oldu. 2006 çıkışlı Vista bile sırasıyla 2007 ve 2008'de iki kez güncelleme aldı. Windows 7 2009'da çıktı 2010'da SP1 aldı. 2012'de 8 geldi, 2013'te 8.1, 8.1 3 kere uptade aldı 2015'e kadar. Yani bu sık sık güncelleme alma olayı Windows 10'a özgü değil. Bu sistemin temelleri 2008-2009'larda atıldı. Ha değişen ne oldu, eskiden güncelleme almak bireyin inisiyatifine bağlıydı artık güncelleme almak üreticiler tarafından dayatılıyor. Çünkü her güncelleme telemetry'i geliştiriyor, bloatware'ler artıyor, üreticiler kişisel verilere daha çok ulaşmak istiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU]

Yeni güncelleme geldi bakalım ne eklemişler..

• En büyük yenilik, sağ tıklama menüsüne akrilik görünüm eklenmesi ve görev çubuğunda açık olan uygulamaların üzerine mouse ile gittiğinizde Windows 10'da yer alan köşeli önizleme penceresi yerine Windows 11 tasarım dilini temsil eden oval hatlı yeni bir önizleme penceresi eklenmesi. Merak edenler için ise Türkçe dilinde batarya %100 iken explorer.exe'nin çökmesi halen bilinen sorunlar altında listelenmiş ve çözmemişler.

Ayrıca sizin attığınız resimde de görüleceği üzere pencerelerin oval kenarlarındaki render sorunu da ilk sürümden bu yana devam ediyor. Her gün ısrarla bu konu hakkında geri bildirim açıyor ve açılanları uplıyorum bu konu hakkında. Attığınız resimden bahsettiğim sorun.

Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU]

• TMRT kullanıcısına yanıt

Evet hala o sorun devam ediyor geri bildirimden açılmış bir çok konu var bakalım ne zaman düzeltecekler. Gelen güncelleme ile sanki sağ tık menüsü daha şeffaf olmuş. Arka planı daha çok yansıtır halde bilemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.