Şimdi Ara

Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: therenos Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6.395
Cevap
209
Favori
316.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
81. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mito1172

Windows 11 Build 22000.100 ile Neler Değişti?

Windows 11 işletim sistemi, son kullanıcılara ulaşmadan önce testlerden geçmeye devam ediyor.

Microsoft, Windows Insider programının Dev Channel kullanıcıları için yeni 22000.100 yapısını kullanıma sundu. Bu güncelleme, Windows 11’in dördüncü genel önizlemesi oldu ve yeni geliştirmelerle birlikte geliyor.

Bu arada herhangi yeni bir özellik eklenmediğini ve mühendislerin tasarıma odaklandığını belirtelim. Eğer Dev Channel’da bulunuyorsanız güncellemeyi “Windows 11 için Toplu Güncelleştirme (10.0.22000.100) (KB5004300)” isminde görebilirsiniz.

Değişiklikler ve İyileştirmeler

• Microsoft Teams Chat Insider’lara sunulmaya başladı.
    • Görev Çubuğunun sağ alt köşesindeki gizli simgeler açılır penceresi, Windows 11’in yeni görselleriyle uyumlu olacak şekilde güncellendi.
    • Görev Çubuğundaki gizli simgeler açılır penceresi, yeni Windows 11 görselleriyle güncellendi.
    • Odaklanma yardımı ayarlarına doğrudan Bildirim Merkezi’nden hızlı bir şekilde ulaşılabilecek.
    • Bir uygulamanın arka plan etkinliğinde bir durum yaşandığında, dikkatinizi çekmek için uygulama simgesi Görev Çubuğunda yanıp sönecek.
    • Görev Çubuğundaki dokunmatik klavye simgesi, Görev Çubuğunun köşesindeki diğer simgelerin boyutuyla daha tutarlı olacak şekilde ayarlandı.
    • Görev Çubuğu takvimi açılır penceresi, bildirimlere daha fazla alan sağlamak için üst köşedeki şerit tıklandığında artık tamamen daraltılacak.
    • Insider’lara sunulan en son güncellemeyle birlikte yeni Microsoft Mağazasında gezinmek hızlı ve eğlenceli hale geldi.

Çözülen Bazı Sorunlar

• Görev çubuğundaki tarih ve saat düğmesine tıklandığında Explorer.exe’nin çökmesine neden olan bir sorun çözüldü. Bu sorun Focus Assist özelliğinin kapalı olduğu cihazlarda yaşanıyordu.
    • Microsoft, bazı menü girişleri için simgeleri geri getiriyor.
    • Görev çubuğu saatinin Windows eşitleme desteğini kaybettiği ve takıldığı bir hata düzeltildi.
    • Explorer.exe’nin cihazı bekleme modundan çıkarabileceği bir hata düzeltildi.
    • Arama kısmında birçok hata düzeltmesi.
    • Dosya Gezgini üzerinde yapılan düzeltmeler.
    • Ayarlar bölümünde yapılan düzeltmeler.
    • Görev çubuğundaki geliştirmeler.

Bilinen Sorunlar

Microsoft ayrıca Windows 11 Build 22000.100’de mevcut olan sorunların varlığını onayladı.

• Görev Çubuğunda titreme yaşanması
    • Ayarlar uygulamasının çökmesi.
    • Türkçe görüntüleme dilini kullanırken Explorer.exe’nin çökmesi.
    • Bir masaüstü simgesine tıkladığınızda Windows’un bazen yanlış öğeyi seçmesi.
    • Arama panelinin açılmaması.
    • Arama panelinin siyah görünmesi.
    • Türkçe görüntüleme dilini kullanırken Explorer.exe’nin çökmesi.

Sanki kasıtlı düzletmiyorlar gibi gelmeye başladı

• Noctivagant kullanıcısına yanıt

Düzeltildi.

• W11'de eski Windows Foto Görüntüleyiciyi kullanan varsa hiç bu hatayı aldı mı? Aşırı saçma bir şey ya, yeni foto uygulamasını kullanmak istemiyorum ama bazı fotolarda ısrarla hep böyle diyor.

Windows 11 24H2 ÇIKTI! REHBER | Faydalı Anlatımlar, Yeni Haberler [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 28 Temmuz 2021; 3:16:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

W11'de eski Windows Foto Görüntüleyiciyi kullanan varsa hiç bu hatayı aldı mı? Aşırı saçma bir şey ya, yeni foto uygulamasını kullanmak istemiyorum ama bazı fotolarda ısrarla hep böyle diyor.

Artık bu açıkları fixliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt

Aynı hatayı Windows 10'da da veriyor bende. Çoğu resim bu şekilde.

• TMRT kullanıcısına yanıt

Hocam zaten W10 için sormuştum, ben daha 11'e geçmedim onda durum ne diye merak ettim.

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt

Pardon hocam, yazılım aynı olduğu için durum Windows 11'de de farklı değil maalesef. Çoğu resimde veriyor bu hatayı halen.

• Windows 11'e geçtikten sonra gamepad oyun içinde çıkarsa (kablolu gamepad) tekrar bağlasam bile algılamıyor. Ve Bilgisayarı akşam kapatıp sabahına vs açtıktan sonra steam açılmıyor, gamepad algılamıyor. Bunları yaşayan oldu mu? Kendi bulduğum çözüm:

Çözümü şu şekilde oluyor, bilgisayarı "Yeniden Başlat" dersem çözülüyor anca. Bilgisayarı kapat ve sonra açsam çözüm olmuyor. Ama her seferinde bunu yapmak sinir bozucu. Win10da yoktu. Sorun yaşadığım oyunlar fifa21 ve forza4. Mesela pes21de istediğin kadar tak çıkar sıkıntı olmuyor. Oyuna özel mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülhak Hamit Tarhan -- 28 Temmuz 2021; 19:28:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

22000.111 sürümü geliyor.

adguardtwitter
    “🚨[MSFT Internal]😼🪄 Windows 11 Insider Preview 10.0.22000.111 (co_release) ⏰LastChangeTime [MSFT Internal]: 2021-07-27”
    https://twitter.com/rgadguard/status/1419876982632951841

hocam sence final ekimde gelirmi?

• raver kullanıcısına yanıt

Windows 10 21H2 ile Windows 11 21H2 Final sürümü Ekimde yayınlanacak.

• 22000.100 Sürümü şuan Beta sürümünde. Bana göre legacy boot'a sahipler bilgisayarlarda anlık değişim diyebilirim. Çünkü beta kanalında W11 yükleyemeyeceklerini açıklamıştı. Bakalım artık yükleyen çıkabilecekmi yada Dev sürümü yüklüyse değiştirebilecekmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan445 -- 29 Temmuz 2021; 20:38:19 >
  • UEFI olmayan virtualbox sanal makinesinde denedim. Son sürüm olan 22000.100 iso kurdum. Insider'a geldiğimde beta seçeneği sunuyordu. Yeniden başlattığımda sürüm önizleme kanalına attı yani güncelleme alamayacak. Sonradan dosyayı sildim tabii. Ama silmeseydim büyük ihtimal otomatik Windows 10 indirecekti.

RTM sürüm çıkınca ne hatası alınacak göreceğiz

• cikan beta ile 22000.100 surumunun farki varmi ?

• dev > beta geçişini nasıl yapıyoruz?

• bende orada yardım al ve geri bildirimde bulun var sadece. ayarlar yok.

• iso ile yüklemedim ve insider üyesiyim ama malesef yok

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.