Biraz garip bi sorun aslında torrent den windows 7 betayı indirdim kurdum ilk izlenimlerim güzel vistadan hızlı açılıyor vs. ama xp yi açmak istediğimde fark ettimki otomatikman winows 7 açılıyor xp açılıştan silinmiş boot dan xp yi sormasını nasıl sağlarım (xp harddiskin bi bölümünde Windows 7 başka bir bölümünde) Saygılar kolay gelsin
Eğer Windows 7'yi deneme amaçlı kurduysan yani Windows 7 de fil izlemek, internette dolaşmak gibi yapacağın işler yoksa sanal pc ye kurmanızı öneririm. Zaten 4 Gb raminiz de varmış.
-Tüm verilerinizi yedekledikten sonra bilgisayarınıza format atın ve XP'yi kurun. -VirtualBox yazılımını kurun. Kullanımı için TIKLA -VirtualBox ile oluşturduğunuz sanal pc ye Windows 7'yi kurun. -Sağ Ctrl tuşu ile farenizi sanal ve gerçek bilgisayar arasında değiştirebilirsiniz. -Sağ Ctrl+F tuşu ile sanal pc'nizdeki işletim sistemini tam ekran yapabilirsiniz.
peki xp yi geri getiremezmiyim daha yeni formatlamıştımda boot da xp yada windows 7 seçimi yaptırabileceğim bir program yokmudur yoksa hdd yi söküp external yapıp laptopamı takıyım
windows 7 yi görmedim ama bilgisayar ım sağ tık özellikler gelişmiş başlangıç ve kurtarma da varsayılan işletim sistemi diye bişey yokmu
4gb ram xp te kullanamazsin xp en fazla 3gb kaldirir yani xp kullanirken 1 gb ramin bosta duruyor ayrica hic gerek yok bende 2gb var yuzde20 yi gecemedim daha
zaten vistanın aynısı o kesimler ama orda sadece windows 7 gözüküyor bootdan xp yi silmiş
quote:
Orjinalden alıntı: fox-mete
4gb ram xp te kullanamazsin xp en fazla 3gb kaldirir yani xp kullanirken 1 gb ramin bosta duruyor ayrica hic gerek yok bende 2gb var yuzde20 yi gecemedim daha
Para çoktu aldım
başlat çalıştır/msconfig/açılan pencereden boot.ini seç orda üste aktif bir seçenek göreceksin aktif seçeneğin altında benzer bir seçenek daha varsa o xp içindir ona tıkla yukarı taşı de ok
Zaten sorun da burda başlıyor orda sadece windows 7 var
iki işletim sisteminde aynı hdd üzerinde mi kurulu
fiziksel olarak evet ama biri c bölümünde diğeri d windows 7 xp yi başlangıçtan silmin yüklenirken kısacası bunun gibi sorunları düzenleyen bi program vardı adı aklıma bi gelse sıkıntı biticekte :)
yeni bir boot.ini oluşturmayı dene bilgisayarım/özellikler/gelişmiş/başlangıç ve kurtarma/düzenle deyip win7 başlangıcı altına multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect ekleyip deneyebilirsin fakat çalışmasa pc açılmaz onu belirteyim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme