Şimdi Ara

Windows 7 64 Bit 4 GB ram kullanılamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Windows 7 64 Bit 4 GB ram kullanılamıyor

resimdede görüldüğü gibi 4 gb olarak rami görüyor ama 3.25 kullanılır diyor, 32 bit işlemciler gibi
    windows 7 ultimate 64 bit 'de neden 4 gb kullanamıyor sizce?

• Ekran kartı RAM'den "çalıyordur" belki.Ekran kartı marka ve modeliniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XRacer

Ekran kartı RAM'den "çalıyordur" belki.Ekran kartı marka ve modeliniz nedir?
    İlginç gerçekten!!
    Anakartınız nedir? Üzerinde onboard ekran kartı varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

İlginç gerçekten!!

Alıntıları Göster
    ekran kartım ati 4650, anakart Intel g31 ICH7 anakartın onboard ekran kartı var ayrıca

windows 7 'yi kurarken xp dosyalarını windows.old klasöre attıp kurdu, onla alakalı olabilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

İlginç gerçekten!!

Alıntıları Göster
    Bazı anakartlar özel bir BIOS ayarı açılmadan 3,25gb ram üstünü tanımayabiliyor. Yanılmıyorsam "Memory Remap" gibi bir ayar olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Bazı anakartlar özel bir BIOS ayarı açılmadan 3,25gb ram üstünü tanımayabiliyor. Yanılmıyorsam "Memory Remap" gibi bir ayar olması lazım.

Alıntıları Göster
    biosda hret mode 32 bit'ti 64 bit olarak deigştirdim ama gene birşey değişmedi :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: b00zT

biosda hret mode 32 bit'ti 64 bit olarak deigştirdim ama gene birşey değişmedi :S

Alıntıları Göster

arkadaşlar, resimdeki gibi aynı sorun bende de var,
    makinemde (toshiba satellite a200-1bp) 4gb ram var,
    sistemim windwos 7 ultimate 64bit fakat windows ramimi 3gb görüyor,
    ekran kartı nvidia geforce go 7300 256MB
    BIOS a girip baktım fakat bununla ilgili bir ayar bulamadım, windowsun 4gb rami görmesi için ne yapabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: buyukaslan

arkadaşlar, resimdeki gibi aynı sorun bende de var,
    makinemde (toshiba satellite a200-1bp) 4gb ram var,
    sistemim windwos 7 ultimate 64bit fakat windows ramimi 3gb görüyor,
    ekran kartı nvidia geforce go 7300 256MB
    BIOS a girip baktım fakat bununla ilgili bir ayar bulamadım, windowsun 4gb rami görmesi için ne yapabilirim?

Alıntıları Göster
    Hocam işletim sistemi 32bit olmasın. Yani ufak bir ayrıntı ama yine de emin olun bence.

Çünkü 6gb ram ile sorunsuz kullanıyorum 64bit ultimate' yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 30 Ekim 2009; 13:47:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Applejack

Hocam işletim sistemi 32bit olmasın. Yani ufak bir ayrıntı ama yine de emin olun bence.

Alıntıları Göster
     Windows 7 64 Bit 4 GB ram kullanılamıyor Windows 7 64 Bit 4 GB ram kullanılamıyor
    64bit evet eminim, task manager da 3070MB görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukaslan -- 30 Ekim 2009; 16:26:24 >

• quote:

Windows 7 64 Bit 4 GB ram kullanılamıyor Windows 7 64 Bit 4 GB ram kullanılamıyor
    64bit evet eminim, task manager da 3070MB görünüyor

Alıntıları Göster
    napsak varmı bi malumatınız 64 bit ie kullanıyorum 64 bit yani

• quote:

Orijinalden alıntı: b00zT

napsak varmı bi malumatınız 64 bit ie kullanıyorum 64 bit yani

Alıntıları Göster
    biostan Memory Remap özelliğini kapatman lazım
  • Turbocache destekli ekran kartınız mı var? belleğin bir kısmını ekran kartına ayırıyor olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slayer_

Turbocache destekli ekran kartınız mı var? belleğin bir kısmını ekran kartına ayırıyor olabilir
    ekran kartı nvidia geforce go 7300 256MB turbocacheli eminim bundan. Diğer arkadaş da bakmalı hangi ekran kartı var bize aktarmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

ekran kartı nvidia geforce go 7300 256MB turbocacheli eminim bundan. Diğer arkadaş da bakmalı hangi ekran kartı var bize aktarmalı.

Alıntıları Göster
    ekran kartıyla alakalı değil herhalde, ben belirtmiştim 1 gb ati hd 4650 128 bit
    biosun ayarlarını bir kurcalayayım :)
  • quote:

evet turbocache özelliği var ve şu anda 1532MB görünüyor, bunu nasıl ayarlayabiliriz?
  • quote:

quote:

evet turbocache özelliği var ve şu anda 1532MB görünüyor, bunu nasıl ayarlayabiliriz?

Alıntıları Göster
    @thermalshock

hocam memory remap ayarı yok biosda ama

Hret Mode: 32 bitti
    64 bit mode yaptım

Support Mode:açıktı kapattım disable yani

bunlar alakalı olabilecek geldi bana ama değişen bir şey yok

• quote:

quote:

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: DsgnrYgt

6 gb ın tamamını kullanamıyor olabilirsin, görev yöneticisinde kullanılabilirin 4261 görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: escape_

quote:

Orijinalden alıntı: DsgnrYgt

6 gb ın tamamını kullanamıyor olabilirsin, görev yöneticisinde kullanılabilirin 4261 görünüyor

Alıntıları Göster
    Aynı sorunu bende yaşıyorum hatta birkaç gün önce konu bile açtım fakat sorunun çözümüne dair açık bir cevap gelmedi..

http://forum.donanimhaber.com/m_36001020/tm.htm

Hem özellikler kısmından hemde Görev Yöneticisinden baktığım zaman 3.50 GB kullnıyor RAM'i...Sanırım ekran kartını besliyor ama böyle kafasına göre ekran kartını beslemesi saçma..Hiçbirşey yapmadım Windows 7 x64 işletim sistemini kurduğumdan beri böyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 28 Kasım 2009; 17:49:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gaara34

Aynı sorunu bende yaşıyorum hatta birkaç gün önce konu bile açtım fakat sorunun çözümüne dair açık bir cevap gelmedi..

http://forum.donanimhaber.com/m_36001020/tm.htm

Hem özellikler kısmından hemde Görev Yöneticisinden baktığım zaman 3.50 GB kullnıyor RAM'i...Sanırım ekran kartını besliyor ama böyle kafasına göre ekran kartını beslemesi saçma..Hiçbirşey yapmadım Windows 7 x64 işletim sistemini kurduğumdan beri böyle..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bendede 2x2gb dual kit kullanıyorum ama 3.5gb olarak görüyor xp sp3 bilgisayarım sebebi nedir ?

gigabyte p965 ds4 anakart
    E6300 işlemci
    HD2600xt 256 mb ekran kartı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.