Şimdi Ara

Windows 7 Açılışı yavaşladı. SSD var üstelik.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba geçen gün bilgisayarımın işlemci ve anakartını değiştirdim. Gigabyte 990FXA-UD5 ve Amd Fx 8350 4.0 Ghz aldım. Bir de Samsung 840Pro 256GB Sata3 SSD aldım. Bunlar ve bir tane de bluray yazıcı ile sistemi kurdum bütün programları yükledim. Ve sistemin açılış hızını zaman tutup öğrendim, en geç 23 saniye de açılıyordu.

Daha sonra elimde bulunan, kullandığım harddisk'leri sisteme ekledim. 9 adet harddisk (2 tb'lık western digital cavier green), bunların 2 tanesini pcı'a takılan sata çoğaltıcısı ile ekledim, anakartta o kadar çok sata girişi olmadığı için. Bir de bunlara ek 2 adet usb 3.0 dan bağlı harici harddiskim var.

Şimdi ise açılışlar 1 dakikayı geçiyor. Sırf 600 liraya açılış hızlansın diye ssd aldım, böyle olacağını bilsem hiç almazdım. Büyük ihtimal windows açılırken bilgisayara takılı bütün parçaları denetliyor , sataları, usbleri vb. onun için de çok yavaş açılıyor. Bu sorunun bir çözümü var mı acaba? Açılışta harddiksleri denetlemeden açılmasını sağlayabilir miyiz, dvd ye de bakmasın sadece ssd'ye baksın ve açılsın. Bu mümkün mü veya başka bir yöntemle açılışı hızlandırabilir miyiz.

• tufan1986 kullanıcısına yanıt
    boot ayarlarından ssd'yi ilk sıraya almayı denedin mi ?
  • Sistem ona kurulu ve ilk sırada şuan.
  • windows ta böyle bir gerizekalılık var, yeni kurulum eski mbr kayıtları ile sınanınca böyle şeyler oluyor, taktığın disklere sağ tıkla previous versions kısmına bak bir sürü yedek görürsün ama erişemezsin içindeki dosyalara tek tek formatlaman gerek o diskleri yeni kurulumda, o zaman çözülür sorunun

ayrıca 18tb nedir yahu, nasıl bir arşiv o öyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.