sabah bilgisayarda video izlerken bilgisayar kendi kendine kapandı.açmaya çalıştığımda açamadım bi süre hiç bi türlü sinyal gelmedi bilgisayara . aradan 1 saat geçtikten sonra bilgisayar açılmaya başladı fakat bi süre sonra yine kapanıyor .sorun windows 7 de olabilir mi diye bios a girdim .yine kapanıyor .bilgisayarı temizledim sorun devam ediyor .bi de windows 7 başlatılıyor derken ordaki simge takılıyor ve 20-30 saniye sonra bilgisayar yine kendi kendine kapanıyor.dinlendireyim dedim 1saat geçti hala aynı yine kapanıyor . sorun nerede olabilir ? güvenli moddan açmaya çalıştım fakat dosyaları çok yavaş yğklüyor ve yine kapanıyor
Windows 7 ile beraber Mac kullanan var mı?
Şayet var ise hangisini önce kurduğu ve (varsa) kurulum sırasında kullandığı yardımcı programlar hakkında bilgi verebilir mi?
@Janticim.
Mac olan bir cihaza windows kurmak mı ?Ki en basiti :))) Bootcamp sağolsun :)))
MAC işletim sistemini kullanıyorum zaten, BootCamp'i de biliyorum. Öğrenmek istediğim normal pc' de Mac ve Windows'u aynı anda nasıl çalıştırabilirim. Daha doğrusu, nasıl çalıştırmalıyım?
Mesela hangisini önce kurmak gerekir; Mac, Win'i tanır mı, yahut tam tersi?
Bunları deneyerek öğrenmektense, direk tecrübe kazanmış kişiden öğrenmek istedim. Keza araştırsam da bir şeyler bulabilirim ama o kadar vaktim yok.
Arkadaslar win7 Pro x64 nasıl türkce yaparım benim region and language bölümünde sadece change keyboards var
quote:
Orijinalden alıntı: Janti
@Penryn,
Hocam nasılsın görüşmeyeli?...
MAC işletim sistemini kullanıyorum zaten, BootCamp'i de biliyorum. Öğrenmek istediğim normal pc' de Mac ve Windows'u aynı anda nasıl çalıştırabilirim. Daha doğrusu, nasıl çalıştırmalıyım?
Bunları deneyerek öğrenmektense, direk tecrübe kazanmış kişiden öğrenmek istedim. Keza araştırsam da bir şeyler bulabilirim ama o kadar vaktim yok.
Sağol janticim ya ne olsun iş güç.Senden naber ?
Açıkça ben win kurulu bir pc ye mac kurmadım.Biraz neti araştırıp,denemede yapmak gerek.Bilip yapan varsa ondan yanıt almak en güzeli.Artık bilen birisi sana yanıt verirse daha iyi olur.Vaktin olsa dene,araştır derim.
Ancak ben bir tahminde bulunayım.Mac'i önce kurmak daha iyi olur gibi geliyor.Driverlar,programlar filan.Mac kurarsan zaten Windowsu kurman basit olacak Bootcamp'dan dolayı.Tersi olursa Windows kurar gibi Mac kurulumu olur mu bir partitiona net bişi diyemicem.Yine de bir yöntem vardır.
Şu sorunu net cevap vereyim.Mac ve Windowsu beraber kullanabilirsin.Hangisini kullanmak istersen ondan çalışırsın.
xp var yanına 7 kurabilir miyim 2 si aynı anda olur mu. Yani denemek içi memnun kalırsam xp yi sileceğim.
quote:
Orijinalden alıntı: Penryn
quote:
@Penryn,
Hocam nasılsın görüşmeyeli?...
Sağol janticim ya ne olsun iş güç.Senden naber ?
Açıkça ben win kurulu bir pc ye mac kurmadım.Biraz neti araştırıp,denemede yapmak gerek.Bilip yapan varsa ondan yanıt almak en güzeli.Artık bilen birisi sana yanıt verirse daha iyi olur.Vaktin olsa dene,araştır derim.
Ancak ben bir tahminde bulunayım.Mac'i önce kurmak daha iyi olur gibi geliyor.Driverlar,programlar filan.Mac kurarsan zaten Windowsu kurman basit olacak Bootcamp'dan dolayı.Tersi olursa Windows kurar gibi Mac kurulumu olur mu bir partitiona net bişi diyemicem.Yine de bir yöntem vardır.
Şu sorunu net cevap vereyim.Mac ve Windowsu beraber kullanabilirsin.Hangisini kullanmak istersen ondan çalışırsın.
Çok şükür, uğraşıyoruz.
Bahsettiğim olayı öğrendim. Önce Mac'i kurup, sonra Windows'u kuruyoruz. Windows boot u sildiği için Easybcd ile Mac'in boot u tekrar ekliyoruz ve problemsiz kullanılıyor. Şu an retail kurulum için dosya hazırlıyorum. Teşekkür ederim.
@help21,
Windows Update ile dil güncelleştirmeler arasından Turkish seçerek, basit bir şekilde dilin Türkçe olmasını sağlayabilirsin.
bkz. Optional updates are available...
quote:
Orijinalden alıntı: help21 Arkadaslar win7 Pro x64 nasıl türkce yaparım benim region and language bölümünde sadece change keyboards var
beyler bilgisi olan varmi yada nerden temin ederim tek link yada t or rent pm lutfen win7 premium x64 lazim
help21,
Bir üstteki mesajımda yapman gerekeni yazdım.
merhaba 63bit yüklü dört çekirdek ve 4gb ram var açılış süresi uzayamaya başladı kullanıcı kısmında şifre yazdıktan sonra 10-20 sn bekleme yapıyor.
hocam premiumda öyle bir özellik yok diyorlar güncelleştirmelerde de gelmedi
quote:
Orijinalden alıntı: help21
quote:
help21,
Bunun versiyon ile bir alakası yok ki. Windows Update aç programlardan, Güncellemeleri kontrol et (Check for updates) tıkla. Karşına 2 etiket altında bilgiler gelecek. 1. yüklenmesi öncelikli güncelleştirmeler, 2. isteğe bağlı (optional) güncelleştirmeler. Sen burada 2. olana tıklayacaksın ve altta dillerin sıralandığını göreceksin. Türkçeyi seçip, yükle demen yeterli.
Not: Yükleme sonrası sistemin yeniden başlatılmasını isteyecek. Yanlış hatırlamıyorsam restart sonrası direk Türkçe oluyordu. Olmuyorsa Denetim masası dil ayarlarından Türkçeyi seçip tekrar başlatman gerekir.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: help21
quote:
help21,
Bunun versiyon ile bir alakası yok ki. Windows Update aç programlardan, Güncellemeleri kontrol et (Check for updates) tıkla. Karşına 2 etiket altında bilgiler gelecek. 1. yüklenmesi öncelikli güncelleştirmeler, 2. isteğe bağlı (optional) güncelleştirmeler. Sen burada 2. olana tıklayacaksın ve altta dillerin sıralandığını göreceksin. Türkçeyi seçip, yükle demen yeterli.
Not: Yükleme sonrası sistemin yeniden başlatılmasını isteyecek. Yanlış hatırlamıyorsam restart sonrası direk Türkçe oluyordu. Olmuyorsa Denetim masası dil ayarlarından Türkçeyi seçip tekrar başlatman gerekir.
Guncelemelerden çıkmıyor hocam zaten yeni win7 sp1 indiriyorum acaba gereksiz kullanılmayan servis ve özellikleri kaldıran program varmi ya da bir yazi
Nasıl çıkmıyor anlamıyorum ki.
Kendi sistemimden görüntü ekleyeyim;
Hala çıkmıyorsa Microsoft'un sitesine bir bak derim. Yama şeklinde bulabilirsin.
Windowsu orjinal olanlar bir zahmet kontrol edebilirler mi
Netmeter, dumeter gibi programlar ile baktığımda dışarı akış var (upload). Çok ufak-ping gibi birşey. Yine de can sıkıyor
Windows orjinal değil. Orjinal windows olanlarda da mı bu böyle, korsanlar windowslara birşey mi yükleyip gönderiyorlar
repartition,
Windows ortamında özellikle internet ile bağıntılı işlemlerde nasıl her noktada download (indirme) işlemi varsa, upload (gönderme) işlemi de var.
Örneğin messenger'da görüntülü konuşma bir upload işlemidir aynı zamanda. Yazışma da öyle. Ya da foruma mesaj atman. Senden, karşı tarafa bilgi gidiyor, bu da gönderme işleminin ta kendisi. Bir başka örnekte antivirüs yazılımı. Olması gerektiği gibi sürekli kendi sunucusu ile iletişim halindedir. Bilgi gönderir, bilgi alır ki kullanıcı kurulum yaparken bunları kabul eder.
Bu işin normal boyutudur, eğer değerler yüksek ise o zaman düşünülür. Upload değerleri sürekli olarak 20 KB ve üstü düzeyindeyse yazılımlar ile bu gönderime neden olan dosyayı(exe) bulmanda fayda var ama değilse normal bir durum.
Meraba arkadaşlar. Ben 6 ay önce bi dizüstü aldım ve pc geldiğinde windows 7 kurulu geldi erhangi bir driver cd si yoktu kutunun içinde. Şimdi bilgisayarıma format atmak istiyorum fakat windows 7 kurulum cd si yok bunu nasıl yapmam gerekiyo yardımcı olursanız çok sevinirim. cevap yazarken de şunu göz önünde bulundurarak yazarsanız daha çok sevinirim. çoğu bilgisayar terimlerinden anlamıyorum. ilginize teşekkür ederim...
arkdaşlar windows 7 de resimlere bakarken arka plan beyaz yerine kirli sarı gibi bir renk olmuş bir yerden düzeltiliyordu bu ama o bölüm nereydi unuttumbirde kendi kendine neden değişiyor resimlerin arka zemin rengiiyi hatırlıyorum çünkü daha öncede düzelttiğimi