Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (436. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
855.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • resimler eklerseniz tam olarak yardımcı olabilirim size

@okandagci bilgisayar başlamadan önce "boot" diye bir kısayol tuşu gösterecektir size F1 ile F12 tuşları arasında onlardan girip hdd recovery demeniz gerekiyor harddisc'den format atabilirsiniz

@righteous@ resim dediğim gibi tam olarak ne demek istediniz anlayamadım. arka plan resmide
    masa üstü sağ tuş kişileştir = masa üstü arka planı = yukarıdaki resimleri seçip alta bulunun karıştır seçeneğine tıklıoruz
  • hocam sorunum şu:herhangi bir resme,windowsun kendi fotoğraf görüntüleyicisinde baktığımda resmin arka planı beyaz yerine pembe renk gözüküyor,örneğin bilgisayarınızda bir resmi açın,windowsun kendi fotoğraf görüntüleyicisiyle,arka planın renginin beyaz olduğunu göreceksiniz bende pembe oldu,bunun bir ayarı vardı,düzeltiliyordu o ayarı unuttum,bide kendi kendine niye değişir onuda anlamadım gitti
  • başka konuda böyle bir yol var denedinmi

quote:

Orijinalden alıntı: fortuna

Masaüstü
    sağ tık
    ekran çözünürlüğü
    gelişmiş ayarlar
    renk yönetimi > renk yönetimi
    Aygıtlar > bu aygıtla ilişkilendirilen profiller > ekle

sRGBIEC61966-2.1 seçip varsayılan profil olarak atayın.

http://forum.donanimhaber.com/m_37087987/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37136941
  • Benim işletim sistemimde söyle bir sorun var;
    "dwm.exe" 1 gb ram kullanımına sebep oluyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu... Üstelik sistemde 2 tane dwm.exe gözüküyor... birisi 1 gb diğeri 37 mb
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulfear

Benim işletim sistemimde söyle bir sorun var;
    "dwm.exe" 1 gb ram kullanımına sebep oluyor. Daha önce böyle bir sorun yoktu... Üstelik sistemde 2 tane dwm.exe gözüküyor... birisi 1 gb diğeri 37 mb

bende 1 tane var o da 25 mb kullanıyor sistem dosyalarına kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabilir
  • Bir önceki mesajda devre dışı bıraktığım dwm.exe dosyasıda gözüktüğü için 2 tane sandım ancak 1 taneymiş. AV ile virüs taraması yaptırdım ve bir şey bulamadım. Ancak başka bir şey keşfettim.. Kişileştiden Windows 7 temeli seçersem ram kullanımı normale geliyor tekrar eski temaya geçince ram kullanında bir artış olmuyor. Ancak makineyi her açıp kapadığımda dwm.exe 1gb ram kullanmaya devem ediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulfear -- 26 Nisan 2011; 22:16:41 >
  • sony vaio kullanıcısıyım .nette bulunan windows 7 ultimate i kurdum ve orjinal durumda şu anda ancak vaio driverleri, vaio update , vaio uygulamaları (örneğin: fn tuşu ile birlikte f4e bastığınızda parlaklık arttırma gibi fonksiyonel tuşlar) vaio updatede hiç birşey görünmüyor update e dair . bahsettigim vaio kısayol uygulamalarını manuel olarakta indirdim ancak sonuç yine değişmedi kurdugum her vaio uygulamasında hata alıyorum .ayrıca pil takılıykende kurduğum vaio uygulamalarından kaynaklı olarak sanırım ,hazırda beklet konumuna alıp pili çıkarın şeklinde bir uyarı alıyorum.sp1 sürümünden önceki sürümdede bu şekilde aynı sorun var. aynı şekilde driver setuplarındada bu problemler var.yani hata üstüne hata...lütfen yardımcı olur musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

hocam sorunum şu:herhangi bir resme,windowsun kendi fotoğraf görüntüleyicisinde baktığımda resmin arka planı beyaz yerine pembe renk gözüküyor,örneğin bilgisayarınızda bir resmi açın,windowsun kendi fotoğraf görüntüleyicisiyle,arka planın renginin beyaz olduğunu göreceksiniz bende pembe oldu,bunun bir ayarı vardı,düzeltiliyordu o ayarı unuttum,bide kendi kendine niye değişir onuda anlamadım gitti

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

Bende de aynı hata vardı. Az önce kurcalarken monitör kalibrasyon ayarını buldum ve düzeldi...

Right Click - Screen Resolution - Advandec Settings - Color Management - Color Management(2) - Advandec - Calibrate display

Bu kısımdan sonra tüm ayarlar tek tek önüne çıkıyor. Bana göre hepsi olması gereken gibiydi ve değişiklik yapma gereği duymadım. Bittiğinde yeni bir profil olarak onu varsayılan yapıyor.

Herhangi bir resim açtığımda arkaplan olması gerektiği gibi beyaz oldu.
  • hay Allah razı olsun hocam,kaç gündür beni deli etmişti bu sorun,

yalnız benim anlamadığım bu ayarı yapıyoruz şimdi,bir süre sonra kendi kendine yine eskiye çeviriyor

quote:

Orijinalden alıntı: GIGA

başka konuda böyle bir yol var denedinmi

quote:

Orijinalden alıntı: fortuna

Masaüstü
    sağ tık
    ekran çözünürlüğü
    gelişmiş ayarlar
    renk yönetimi > renk yönetimi
    Aygıtlar > bu aygıtla ilişkilendirilen profiller > ekle

sRGBIEC61966-2.1 seçip varsayılan profil olarak atayın.

http://forum.donanimhaber.com/m_37087987/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37136941
  • windows7 64bit war pcde ama bı sorunum war gta 4u sılmıstım ama oyunlar klasorunde belirtilmemis die bi sey cıktı ordada gta adı war sılınmıyor sag flnda tıklanmıyor acaba nasıl sılebılırım onu

buda resmi
     Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnncer -- 30 Nisan 2011; 14:25:53 >
  • arkadaşlar benim packard bell lm 98 laptopum var 2-3 aylık daha bugün açılış ekranında kaldı açılmıyor. ben alınca oluşturduğum recovery cd sini taktım o da açılışta bekleyin yazısında takıldı. win 7 ultimate cd sini taktım ilk ekranı geldi. şimdi yükle butonunu tıklayınca o da takıldı.
    yarım saattir kurulum başlıyor yazısı ekranda. bir kaç kere baştan yaptım ama yine aynı yerde kaldı.

ne yapmam lazım??
  • directx 9.0c kurmaya gerek var mı win7 de eski oyunlar için.
  • arkadaşlar win7 professioanl kurdum.nette nasıl türkçe yapılır anlatılıyo.fakat yaptıktan sonra update lerde ya da herhangi başka birşeyde sorun oluyo mu bilenleriniz var mı acaba?
  • Arkadaslar bende 60gb ssd var win7 pro 64 kullanıyorum acaba kapatmam gereken Win7 hizmetleri ozellikleri neler yardımcı olabilecek var mı
  • yLkLee,

Ccleaner ile disk ve kayıt defteri temizleyicisi yardımıyla kısmen kurtulabilirsin gibi geliyor. İyi bir temizlikten sonra sistemi yeniden başlattığında hala oradaysa detaylı çözümler üretiriz.

kentaki,

Biraz donanımsal bir problem gibi gözüküyor. Tavsiyem servise gönderin, sıfır kurulum yapıp teslim etsinler.

ßLacKLioN,

Gerek yok zaten 9 üstündeki versiyonlar, 9 versiyonunun tamamını içerdiği için eski oyunlarda herhangi bir problem olmayacaktır.

cagritosun,

Windows Update ile tamamen problemsiz bir şekilde Windows'u Türkçe yapabilirsin.

help21,

Ssd disk ile hizmetler arasındaki bağıntıyı anlayamadım. Sorunun yanıtına gelirsek, bu kişisel bir durumdur. Hizmetlerin hangilerini kullanıp, kullanmadığını bizim buradan kestirmemiz pek mümkün değil. Genel olarak kullanılmayan servis ise neredeyse hiç yok. Dolayısıyla bu tarz yöntemlerle ek performans aramak boşa zaman kaybı.
  • Konunun hepsini okuma fırsatım olmadı fakat,ben artık format atıp aynı programları yüklemekten hayli yoruldum,basit ve kullanışlı bir imaj alma programı bilen kullanan tavsiye eden varmı? Win7'de ne kullandıysam bilgisayar sorunları artsa ve recovery yapmak istesem geri yükleme yaparken sürekli hata verdi .

Daha önce Norton Ghost kullandım olmadı,win7 'nin kendi yedeklemelerinide beceremedim,Lenovo'nun one key recovery sini kullandım oda fayda etmedi ha birde Acronis True image'ıda denedim oda olmadı.

İşi bilen bir el atsın lütfen.

Y.
  • yucelozel,

Acronis True Image Home 2011 versiyonunu kullan. Öncesinde sıfırdan tertemiz bir Windows 7 kur, sürücüleri yükle ve tüm güncellemeleri yap. Boyutu çok yüksek olmayan programları da yükledikten sonra Acronis ile temiz bir yedek oluştur.

Ek olarak BootCD 'de hazırla bir tane.

Sistem yedeğini Windows'un olmadığı bir diske kaydet. Olası bir problemde Windows açılmazsa BootCD takar, diğer diskten yedeği gösterir sıfır Windows'u geri alırsın.

BootCD ve yedek alma işlemlerinin detaylı bilgileri için; bkz. Google.
  • Selam Arkadaşlar ;

Benim bir sorunum var umarım yardımcı olabilirsiniz çünki delirmek üzereyim.Sorun şöyle ki daha önce dealarca kere windows vista ve windows 7 kurmama rağmen artık hiç bir türlü kuramıyorum internette baya bi araştırdım ama benim gibi bir sorun yaşan birilerini bulamadım.

core 2 duo işlemcim var 8 gb ram var makinemde...sorun tam olarak şöyle gerçekleşiyor ( hem vista hem 7 için ) cd yi takıp boot ediyorum gayet güzel açılıyor ön yüklemesini yapıyor sonra starting windows ekranı geliyor , işte logo yanıp sönüyor falan ...sonra böle cancanlı klasik 7 ve ya vista ekranı geliyor sadece mouse imleci var yanındada yüklemeyi simgeleyen dönene daire sonra dönen daire kayboluyor ve ekran öylece kalıyorr...ve başka bişi olmuyor...dvd lerimde sorun yok ( 4 farklı dvd den denedim hem win 7 yi hemde vistayı) , dvd rom mumda da sorun yok... ...bu sorun ilk oldugumda ramler dahil tüm kasayı garanti kapsamında geri gönderdim yani anlayacağınız ekran kartı ram ler , ana kart power supply hdd hepsi yeniii....kurulum aşamalarında hdd için ide yada achi gibi değişikler yaparakta denedim ama bir türlü olmuyor. sadece suan için işlemcimi değiştirip deneyemedim ama..suan makinemde hem xp hemde xp 64 bit kurulu ve gayet stabil bir şekilde çalışıyor.

not : kendime hem hdd için hem gpu için hemde ramlar için testler yaptım herhangi bir sorun yok.

umarım bu sorunla karşılaşan ve bi sekilde çözen bir arkadasım vardır.Şimdiden teşekkürler.
  • Çok kaliteli bir rehber olmuş. Teşekkürler!
  • merhaba arkadaşlar.win7 ultimate kullanıyorum.bu aralar sürekli win7 basic colur ile ilgili bir uyarı alıyorum.sistemimin yavaş çalışması nedeniyle normal ayarlara döndürmem gerektiğini tavsiye eden bir uyarı.nedeni ne olabilir?
    sistemim
    phenom x4 965
    his hd5850
    kingston 4gb ddr3 ram
  • 
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.