Şimdi Ara

Windows 7 Bellek Kullanımındaki Artış Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
13.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimde 4GB(2x2GB) 1066mhz Kingston hyperx memory ramler var. windows 7 64bit ve 32bit sürümlerinin ikisinide kullandım. bilgisayara oyun program vs. yüklerken zaman zaman ram kullanımı aşırı derecede artıyor ve pc çok yavaşlıyor. yükleme işi bitmiş olsa bile ram kullanımı hala 3.10 - 3.35 gb da kullanımı sabit kalıyor. görev yöneticisinde işlemlerin bellek kullanımına bakıyorum toplamı bunun yarısından bile az görünüyor. geriye kalanını hangi işlem kullanıyor belli değil. ram kullanımının bu şekilde artma sebebi nedir acaba??

Yükleme işlemi esnasında ram artmasını anlayabilirim aynı anda bazen farklı şeyler de yapıyorum. fakat işlemler bittikten sonra ram kullanımı aynı seviyede kalmasını hiç bişeye bağlayamadım. reset atmadan düzelmiyor. Xp de bu tip sorunlarla karşılaşmadım. başka bi bilgisayarda da crysis adlı oyunu yükledim o bilgisayarda da aynı sorun olmuştu. ram kullanımı düşmedi ve bilgisayar aşırı derecede kasılmaya başladı resetten sonra düzeldi.

Bu problemin çözümü hakkında bilgi verebilecek olan var mı?? aksi takdirde bellek boşaltmak için programlar deneyeceğim.

• acaba kullandığın oyun yada program arka planda mı çalışıyor?bazen öyle olabilir mesela oyundan çıkıyorsun ama görev yöneticisinde cysis.exe yazıyor çalışıyor gözüküyor gibi.

bide windows kullandığın programları hızlı açılması için ramde tutuyor ama öyle 3-3.35gb olmaz tabi(en fazla 1gb olur)
    windows 7 sürümü kaç? eski sürümse belki öyle bir hata vardır
  • en son çıkan windows 7 full sürümünü kullanıyorum. oyun yüklerken aşırı derecede belleğe yüklenme oluyor. işlemlere girdiğimde ise mevcut işlem göstergesinde herşey normal toplam 1 - 1.5 gb kadar. performans sekmesine girince 3.5 gb kullanıldığını gösteriyor. ama hangi işlem bu kasmaya neden oluyor belli değil. ram boşaltma programıyla temizledikten sonra herşey normale dönüyor. ram işlemler bittikten sonra kendini boşaltması lazım aslında xp de böyle bişey başıma hiç gelmedi. işlem esnasında ara ara kasılmalar oluyordu. işlemler bittikten sonra kendiliğinden herşey normale dönüyordu. instant memory cleaner programında free ram 700 mb gösterirken temizlemeden sonra 3300mb seviyesine çıkıyor üstelik çalışan programlar kapanmıyor herşey normal devam ediyor. arada o darboğaz yapan işlemler mechul.
  • bi format at bakalım vista da olmustu bana böyle birşey
    dosya kopyalarken svhost tavan yapıyordu
  • sistemimi yeni formatladım aynı durum başka pclerde de var mı diye arkadaşın bilgisayarında denedim aynı olay onda da var. yükleme kaldırma gibi işlemler esnasında ram kullanımı artıyor ve işlem bittikten sonrada sabit kalıyor free ram artmıyor. zamanla da doluyor ve kasmaya başlıyor. fifa2010'u sistemden kaldırmadan önce 3200 free ram gösteriyordu. oyunu kaldırırken 2400e düştü. oyun kaldırdıktan sonra da 2400 de sabit. kaldı.
    görev yöneticisinde işlemler içerisinde de belleği neyin kullandığı belli değil. instant memory cleaneri çalıştırdığımda otomatik olarak 3200 seviyesine tekrar çıkıyor.

ara ara bu şekilde belleği boşaltmadığım zaman ram tamamen doluyor. reset atmak zorunda kalıyorum. sorun işletim sisteminden mi kaynaklanıyor yoksa başka bişey mi anlamadım gitti. farklı pclerde denememe rağmen hep aynı problemle karşılaştım. ister istemes işletim sistemi kıllandırmaya başladı beni
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de var. Pc'yi yeni aldım hem de. Nasıl canım sıkılıyor anlatamam. Var mıdır bir çözümü?
  • bende 64bit kullanıyorum ama bende hiç öyle bir sorun yok.oyundan çıkınca veya kopyalama işlemi yaptıktan sonra ramim 1500mb seviyesine düşüyor.4 gb ddr3 ram kullanıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 8 internet sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar BIOS'u kurcalarken ''HPET Mode'' diye birşey buldum. Biraz araştırdım. Performans ile alakalıymış. Zaten aşağıdaki resimlerde sizlerin de göreceği gibi ''32 Bit'' ve ''64 Bit'' ayarını görünce şüphelenmiştim. :D Hpet Mode ayarı 32 bitteydi. Onu 64 bit olarak ayarladım. Artık Ram sorunum yok. :) Siz de deneyin isterseniz. :)

• Aynı sorun bendede mevcut, windows 7 kullanıyorum 32 bit. Ram kullanımı kendi kendine artıyor ve sabit kalıyor. Reset atmadan gitmior. Bu dedigin seyi 64-bit yaparsak sorun olmaz mı? sonucta 32bit kullanıorum
  • bu olayı deneyip yani 32 bit kullandığı halde 64bit'i secip performans alan varmı yani ramlerin bir işlem yokken kullanılması olayını aşan varmı acaba ?
  • Zamanla ram'ı şişirme olayı Hızlı Getirme adı verilen hizmetten kaynaklanabilir.

Görev yöneticisini açın ve hizmetler sekmesine geçin Hizmetler... butonunu kullanarak hizmetler sayfasına ulaşın Hızlı Getirme servisini bulun ve üzerine çift tıklayarak açın daha sonra başlangıç türünü Devre Dışı yapın Uygula ve Tamam diyerek sayfaları kapatın bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bir süre bilgisayarınızı bu şekilde kullanarak ramın gereginden fazla artıp artmadığını kontrol edin. Eğer sorununuz bu şekilde de düzelmezse yapılan işlemi geriye alabilirsiniz.

Bu yapılan işlemin kötü yani; bilgisayarınızda kullandığınız programların ilk açılış sürelerini birazda olsa uzatabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 3 Şubat 2010; 20:52:14 >
  • Bende Vista yüklü onda da bu ram şişmesi oluyor. Hatta bazen işlemci de de oluyor. PC de içinde 10 adet klasör ve bir çok dosya olan bir klasörü açarken hata alıyorum ve dosya kapanıyor. Bilgisayarıma veya başka dosyaya girmek istediğim de dosya açılıyor ama ekran da içi boş dosya şeklinde bir dosya kalıyor. Onu da görev yöneticisiyle kapatıyorum. Ve her şey kapalıyken baktığım da görev yöneticisinde İşlemci %100 çalışıyor görünüyor yani doluyor.

Yalnız masaüstüm çok doluydu biraz temizledim ve bir kaç dosya da sildim o açılmayan dosyalar açılmaya başladı. Masaüstü çok dolu olunca acaba sorunmu çıkarıyor Vista

Umarım Windows 7 de aynı sorunu yaşamam. Bu hafta Windows 7 gececem
  • beyler asus laptopta win 7 kullanıyom ilk aldığımda herşey güzeldi 9 ay oldu alalı bikaç program yükledim şimdi pc aşırı ısınıyo (100 derecede 1 saat oyun oynadım örnek olarak) 60 derece açılan program şimdi 90 ayrıca oyunlarda bellek kullanımı arttı mesala 300 bin kb ile açılan oyn şimdi 900 bin kb açılıyo 4 virüs temizleme ile temizlem yaptım esed ile tarattım küçük hatalar buldular sildim fakat düzelme olmadı varmı bi çözüm
  • Arkadaşlar bende de 4 gün önce vardı bu sorun hallettim kesin olarak size anlatayım bunu. combofix diye program var onu indirin sonra resimli anlatımına bakın nasıl kullanıldıgına çünkü tehlikeli program yanlış birşey yapmamanız gerekiyor. daha sonra advanced systemcare 8 diye program indirin oradan tara diyin tarasın hatları falan bulsun. onarım yapın. sonra tertemiz oluyor hiç bir sorun dahi kalmıyor . bunları ben yaptım oldu. başlangıç öğelerini de kapatın ilk başa açılan programlarda ram i arttırıyor. başlat çalıştır msconfig yazın oradan 3.seçeneği seçin. 3.seçenekte 3tane şık olacak. 2.şıktaki tiki kaldırın. olay bu hadi geçmiş olsun. sırf bunun için üye oldum buraya yardım etmek için çünkü çok sinir bozucu bir durum. forumu fazla kullanmayı bilmem . soru sorarsanız cevabı geç veririm arada bir giriyorum çünkü. Allaha emanet olun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.