Şimdi Ara

Windows 7, Catalyst 9.9, mpg dosyalarını oynatırken kilitlenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 7'de en temel sürücleri kurduktan hemen sonra, "Windows Deneyimi Dizini"nde sistem puanlaması yapılırken, "Windows Medya Kod Çözme" aşamasında sistemim kilitleniyordu ve reset atmadan düzelmiyordu. K-lite codec paketini kurduktan hemen sonra bu aşamayı geçmeyi ve sistemime puan verdirtmeyi başardım. Ancak aradan bir-iki hafta geçtikten sonra tekrar puanlama yapmayı denediğimde aynı sorunun oluştuğunu gördüm.

Sorun C:\Windows\Performance\WinSAT dizininde yer alan dosyalardan birinin windows media player'da oynatılmaya çalışılmasıyla oluşuyor. Clip_480p_5sec_6mbps_new.mpg adlı dosyayı başka media playerlar ile sorunsuz oynatabilmeme rağmen windows media player ile oynatmaya kalktığımda sistemim kilitleniyor.

Bu sorun hakkında bir bilgisi ya da deneyimi olan varmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 24 Eylül 2009; 10:57:39 >

• Başlığı değiştirdim, çünkü sorun hakkında daha fazla bilgim oldu. İster 32-bit ister 64-bit Windows 7 olsun, ATI Radeon HD4770 ekran kartım için ATI sürücülerini kurmadan hemen önce mpg dosyalarını windows media player sorunsuz oynatıyor. Son sürücü paketi olan Catalyst 9.9'u kurduktan hemen sonra ise bu dosyalar sistemi kilitliyor.
  • Yani kurmamak mı gerekiyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Yani kurmamak mı gerekiyor..

Henüz çözüm bulamadım, Windows 7 daha farklı bir sürücü bulup önerse onu kuracağım ama malesef daha uygun bir sürücü yok henüz. Şimdilik mpg dosyaları için varsayılan oynatıcıyı windows media player clasic olarak atadım. ATI foruma da yazdım, yanıt bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 24 Eylül 2009; 11:40:43 >
  • ATI 8.600 (Catalyst 9.4) Vista sürücüleri ve 8.640 (Catalyst 9.8) Vista-7 sürücüleri ile denedim; sözünü ettiğim problem oluşmadı. Belli ki sorun ATI 8.650 (Catalyst 9.9) sürücüleri ile ilişkili. Umarım bu sorun Catalyst 9.10 paketinde düzelmiş olur. O zamana kadar Catalyst 9.8 paketini kullanacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Çözünürlük Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.