windows 7 betayı harddiskin c bölümünden kaldırıp yine harddiskin aynı bölümüne windows 7 ultimate kurucam. "windowsu nereye yüklemek istiyorsunuz?" diye soru geldi. c bölümünü seçtikten sonra "sil" seçeneğini seçersem nolur "biçimlendir" seçeneğini seçersem nolur? harddisk ikiye bölük durumda. ben c den eski sistemi kaldırıp yine aynı yere yeni sistemi temiz şekilde kurmak istiyorum. hangi seçeneği seçmeliyim?
Biçimlendir seçeneğini seçebilirsiniz.
"Sil" seçeneği, genelde diski bölmek için kulanılır.
ben hiç biçimlendirme yapmıyorum format atacağım zaman daima sil ile yapıyorum bence sil hızlı format biçimlendir ise format anlamına geliyor eski xp de ki gibi
biçimlendirme yapmadan sadece silerek kuruluma başlarsan dikkat et 3-4 saniye kadar bir bekleme yapar ve dosya yüklemeye başlar. o 3-4 saniye biçimlendirme yapması demektir. ama biçimlendirme yaparak kurulama başlarsan anında yükleme başlar..
uzun lafın kısası farkeden birşey yok. ama ben daima biçimlendirme yaparak kurulum yapıyorum.
Biçimlendir dersen sectigin bölüm silinir. Harddiskteki bölümlendirmeyi düzenlemek istiyorsan sil fonksiyonunu kullan.
sil ; paritionları siliyor. Bçimlendirde formata hazır hale getiriyo işte.
Yeni Laptop uma w7 kurarken sil diyim devam edince, %0 yazdı 1dk civarı, biçimlendirmem gerekiyo diye korkup soluğu burda aldım :D içim rahatladığında %16 olmuştu bile, tesekkürler..
Biçimlendir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme