Şimdi Ara

Format atmadan Windows'u başka SSD'ye geçirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Format atmadan yeni aldığım KC3000 SSD geçebilir miyim şu anki mevcut olan SSD'den geçebilir miyim oyunlarım var driver vesaire şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Duzgun bir imaj programini usb ye yazdirip bootable usb ile sistemi acip sistem diskini yeni aldihin diske kolanlayacaksin.

O&O disk image pro
    Hdclone enterprise
    10 numaradir bu islerde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 24 Kasım 2024; 10:43:8 >
  • sething S kullanıcısına yanıt

Başka yöntemde yokmu elimde USB flash bellek yok bunlar sağlıklımı zarar verir mi? Performans duşuklugu bi de tam olarak anlamadım karışık geldi.

• kingston technology company
    Acronis True Image İndirmesi ve Talimatlar - Kingston Technology
    https://www.kingston.com/tr/support/technical/acronis-download

Şuradan acronisi indirip kurun, 2 ssd de sistemde takılı olsun. Birinden diğerine klonlama yaparsınız. Mevcut ssdyi boyutuna kadar birebir klonlama özelliği de var

Mesela mevcut ssd 500 GB, KC3000 1 TB.
    Birebir klonlama yaparsınız,.kc3000 den sistemi çalıştırdığınızda bilgisayarımda 500 GB kısmı görürsünüz kalan 500 GB'ı formatsız bırakır. Sonra ssdnin yarısını yedi demeyin. Hedef diskte boyut ayarlaması yaparsınız.

Bir önerim de mevcut ssd'de disk temizleme yapınız. Geçmiş backup yansıları, tarayıcı önbelleği birkaç GB yer kaplayabilir.

• Sistem acikken mevcut diskinin imajini alip sonra imajdan diske yazdirmak.daha da basit.usteki arakadsin dedigi proramla bile yapilir.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkür ediyorum hocam dediğiniz gibi yaptım 500 gb kaldı kc3000 de 1 tb tekrar yapamazmıyım 500 gb sıkıntı ya gitse bi de performans duşuklugu olurmu? Karışık geldi kurulumu ya 😂

• sething S kullanıcısına yanıt

Hocam başlıcam diyecemde en iyisi böyle kalsın ya karışık geldi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Şunu seyrettiniz mi? 2:30da anlatıyor. Dil İngilizce ama Türkçe altyazı var.

• Clonezilla. de facto!

Donanım çözümleri de var ama... kaynak->hedef büyüklüğünü eşleştirmez, ayarlamaz.

Hocam yok izlemedim gördüm hocam orda diyo veriler silinecek falan şimdi disk klonlama yapsam verilerim siliniyormu? Hocam benim anlamadığım klonlama yeni 1 tb kc3000 500 gb gidiyormu 1 tb olmuyormu? Tekrardan 500 gb siliniyormu? Bi de sağlıklımı zararı olurmu performans düşüklugu? Hocam klonlama yaptıgımda işlemi geri alabilirmiyim teşekkürler.

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Anlamadım?

• lacosteq L kullanıcısına yanıt

Neyi?

• cafyon C kullanıcısına yanıt

yazdıgınız cümleyi

hocam yazdığım yoruma cevap atarmısınız teşekkürler

• Videoda kaynak diski seçerken hata yapmayın diye uyarıyor, içinde windows olan mevcut diski hedef disk olarak seçerseniz boş ssdyi windows kurulu ssdye klonlar, verileriniz gider demek istiyor.

Yoksa doğru yapılan klonlamada mevcut diske birşey olmuyor.
    Hp laptopımın orijinal seagate 320 GB harddiski içinde orjinal windowsuyla ile beraber neredeyse 6 senedir kutuda duruyor, herhangi bir veri kaybı da yok (bu yaz laptopa takıp denedim).

Videonun 2:30 kısmında mevcut ssdde kaç bölüm varsa yeni ssdde aynı bölümler yeni ssdnin kapasitesine göre oranlanıyormuş.
    Mesela 500lük ssdde yerel disk C 100 GB ise, 1 TB ssdde 200 GB olarak ayarlıyor.

• Clonezilla: imaging/cloning yazılımı

de facto: gayrıresmi vazgeçilmez

Donanım çözümleri: 1, 2, 3... tane uygun arabirimli disk takılabilen USB arabirimli adaptörler.

kaynak->hedef büyüklüğü eşleşmesi:

Clonezilla ile küçük kaynak diskten büyük hedef diske, hem kaynak kadar bir bölüm (partition) hem de tüm diske yayılan tek bölüm şeklinde klonlama yapılabilir. Artı, kaynak disk/bölüm hedeften büyükken hedef diskte veriye yeter kadar yer varsa bölümü küçülterek hedefe klonlayabilir.

Donanım çözümleri ise sadece birebir klonlama yapar.

• Anakart ekran kartı değiştiriyorsanız format atmanız daha iyi olur hocam. Bende eskiden diskten diske taşıyordum ancak format atınca performansta ve kullanılan bellek miktarında ciddi artışlar oldu. Bundan sonra kullanılan programları, appdata ve belgelerim gibi önemli dosyaları yedekleyip format atıp geçiyorum. Bu şekilde kullanmanızı tavsiye ederim eğer performans çok önemliyse. Sürekli donanım değiştiren, IT gibi bir mesleğiniz varsa imaj atmak daha mantıklı tabi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.