Şimdi Ara

Windows 7 hoparlörden Ses yok Kulaklıktan var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2 gündür araştırıyorum işin içinden çıkamadım. pek çok kişi aynı problei yaşamış ama tam bir çözüm yok. Bu sefer yardımlarınızla bunu çözücez umarım:)
    Başlıyorum problemimi anlatmaya:
    Fujitsu Siemens Amilo Pi 1505 model notebooka sahibim. 4 yıllık bir bilgisayardır kendisi ve Windows XP ile Linux Ubuntu işletim sistemleri görmüştür. Windows 7 yükledim 2 gün önce. Hoparlörden ses gelmiyor. Ancak kulaklıktan ses geliyor. 2 gün öncesine kadar xp ile sorunsuz çalışıyordu. Yani donanım arızası yok. Yazılımda problem var. Realtek ALC 861 model ses yongasına sahibim. Driver indirip yükledim çözülmedi. regedit'ten bir sorun var mı diye baktım. Wave.. dosyası olmayınca bir sıkıntı oluyormuş o da var.
    Şimdi napmalıyım bu sorunu çözmek için?
    Bir çözelim şu sorunu da benim gibi bir sürü aynı sebepten mağdur kullanıcı da çözümden faydalansın:)
    İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• windows update den driver güncellemesi denediniz mi acaba ?
  • Windows 7 yi yeni yüklediğim için zaten bi 500mb falan güncelleme yapmıştır hala da güncelleme buluyor. Ama program güncelleştirmeleri falan bulmaya başladı. Sistem güncelleştirmeleri bitti heralde. Ekstradan nasıl yapabilirim windows uptade'den driver güncellemesi. Aygıt yöneticisi vasıtasıyla sürücüyü güncelleştir diyerek mi?
  • hocam driver güncelleştirmesi dışında güncelleştirme önermem bilgisayarda bazı şeyleri kısıtlıyor güvenliği artırıyor çünkü. bide benim başıma gelen win i.explorer 9 güncellemesi yapınca win live messenger hiç bir şekilde çalışmıyor bilmiyorum başkasının başına geldimi format atmak zorunda kaldım. driver güncelleştirmelerini elle seçebilirsiniz bilgisayarım özellikler/win update sekmesinden.
  • Şuan Windows Update bi driver güncellemesi bulmuyor. Microsoftun bulup yüklediği güncel driverın üstüne realtek driverını yükledim. Bir de denetim masasından donanım ve ses-> sistem sesini ayarla deyince şu şekilde çıkıyor. Resimi ekliyorum
    2 tane hoparlör
    1 tane digital ses
    Şuan 2. hoparlör seçili ve ses kulaklıktan geliyor ancak notebookun hoparlöründen gelmiyor. Şekildeki 1. hoparlörü seçtiğimde ise mikrofondan da ses gelmiyor. 3. olan Digital ses aygıtını da seçtim yine ses yok. Bu arada mikrofon girişi çalışıyor test ettim.
    Sorun nerde anlayamıyorum. Windows 7 bütün driverlerı sorunsuz bulup çalıştırırken seste böyle bir prıblem var. Eminim ki Windows 7'den kaynaklanıyor. Xp yada Ubuntu yüklesem sorunsuz çalışacak.
    Ne yapabilirm başka çözüm önerileriniz var mı?

Windows 7 hoparlörden Ses yok Kulaklıktan var

• Arkadaşlar çözüm hakkında fikri olan var mı?
  • Arkadaşlar acaba bios güncelleme buna bir çözüm olur mu? 2006 sürümü olan phoneix bios var. Advanced sekmesinde birşey görünmüyor. Windows 7 kurmadan önce bu şekilde değildi.
    Deliricem ya hoparlörden ses gelmedi diye denemediğim şey kalmadı.
  • benzer bir sorun bendede var. hp g6-1104 model notebooka xp kurdum. hoparlörden ses gelmiyor ama kulaklıktan ses geliyor. sorunu nasıl çözebiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: taganaga

benzer bir sorun bendede var. hp g6-1104 model notebooka xp kurdum. hoparlörden ses gelmiyor ama kulaklıktan ses geliyor. sorunu nasıl çözebiliriz?

Xp de aynı sorunu yaşıyorum.. sorun ne acaba ?
  • Windows 8.1 kullanıyorum Aynı sorun bendede mevcut . Araştırmasını yapınca da birşey çıkmıyor karşınıza. Yok mu bilen eden arkadaşlar büyük hayra girecek :) Kulak pamuğu v.s. işlemlerini de yaptım yeni format attım düzelmedi.

özetle Kulaklıktan ses geliyor fakat kulaklığı çıkarınca Asus X55vd laptop'umun hoparlöründen ses alamıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.