Şimdi Ara

windows 7 kullanıyorum masa üstü donma sorunu (çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Asus'a gönderdiğim mailim de yazan sorunumu buraya kopyalıyorum.

a-) Bilgisayarım açıldığında masa üstünün altında Başlat-İE-Media Player ve bunların hizasındaki alt menüdeki simgelerin hiç birisine tıklanmıyor!
    b-) Masa üstündeki simgelere ve klasörlere tıklanıyor fakat açtığım klasörü veya dosyayı sağ üstteki kapat simgesinden kapatamıyorum veya simge halinde küçültemiyorum!
    c-) İnternet Explorer 8.0 kurulu halde geldi ve güncellemeleri yaparken 9.0 ı kurdum. Her ikisinde de mausemin tekerleği ile sağ taraftaki kaydırma çubuğunu hareket ettiremiyorum!
    C şıkkında dair ek sorunlar ;
    1-) İnternet Explorer daki bu yaşadığım sorunu mozilla firefox tarayıcısında yaşamıyorum ama firefox da internet sayfalarındaki açılır menülerin içerisindeki menü listesini mause ile seçemiyorum, bunun yerine yön tuşlarını kullanmak zorunda kalıyorum.
    2-) Mozilla 6.0 kurdum belki sürümle alakalı bir sorundur dedim ama 7.0 beta ve diğer sürümlerinde de bu sorunu yaşıyorum. Bu sorun beni inanılmaz derecede rahatsız ediyor.
    3-) Mozilla firefox ' da flashplayer devamlı donuyor ve örnek youtube de (player ses açma-kısma, play-stop vs.) tuşlarına tıklayamazken, sekmeler arasında geçiş yapabiliyorum. Aynı zamanda yine "a-)" şıkkındaki gibi sağ üst kapatma, simge halinde küçültme ve tam ekran simgelerine tıklanmıyor fakat dediğim gibi sekmeler arasında gezebiliyorum ve normal bağlantı linklerine tıklanabiliyor.
    4-) Flash diline yazılmış oyunları veya tamamı flash dilinde yazılımış oyun sitelerinde, örnek (Shakes & Fidget - The Gamea) bulunduğum sekmeden başka bir sekmeye geçtiğimde, tekrar oyuna döndüğümde, oyun içerisindeki hiç bir şeye tıklanmıyor.
    5-) Sadece "C-) şıkkının 1. maddesindeki sorun hariç" diğer sorunların hepsini CTRL+ALT+DELETE yapıp görev yöneticisini çalıştırarak geçici olarak çözebiliyorum. Geçici olarak diyorum çünki başka bir sekmeye geçtiğimde veya bir klasör açtığımda sorun tekrarlanıyor ve her defasında belkide bilgisayarım açıkken 100 lerce kez GÖREV YÖNETİCİSİNİ ÇALIŞTIRMAK zorunda kalıyorum.
    6-) Filezilla FTP programı ile bilgisayar programın açık olduğu sayfayı her yeni işlemde dondurduğu için, dosya aktarımı sağlayamıyorum.

Yukarıdaki sorunları çözmek için yapmış olduğum girişimler ;

1-) Bilgisayarı satın aldığımda yanında lisanslı norton antivirüs programınıda almıştım. Windows kurulumundan hemen sonra ilk işim bu antivirüs programını kurmak oldu. Program kurulu iken yukarıdaki anlattığım internet tarayıcılarını ve normalde kullanmış olduğum programları kurdum. Örnek (photoshop, adobe after effec, notepadd++, filezilla.. vs.)
    2-) Sorunun yazılımsal olduğunu varsayarak ve antivirüs programının bir etkisi olabileceğini düşünerek, bilgisayarıma format attım. Formattan sonra aynı sorunlarım (antivirüs programı kurulu değilken de) devam etti.
    3-) Windows'un tüm güncellemelerini ve ekran kartı güncellemelerini, driver güncellemelerinide yaptım.
    4-) İnternetten bu sorunla alakalı çok araştırma yaptım ve önerilerin bazılarını denedim. Örnek (Başlangıç programlarının düzenlenmesi, Cclanner kullanılarak kayıt defteri sorununlarının çözülmesi vs.) gibi. Sorun çözülmedi!

Bilgisayarımın özellikleri ;

Windows 7 Home Basic Service Pack 1
    Asus Notebook K53SJ, K53SV, K53SC serisi
    İşlemci - İntel(R) Core(TM) i5 2410M CPU 2.30 GHz
    Ram - 4 GB
    64 bit işletim sistemi.
    Nvidia Geforce GT520M Cuda -1 GB
    hdD - 640 GB

Çözüm : Arkadaşlar yukarıda yaşadığım soruna sebep olan şey kullandığım mause'un bozuk olmasıymış. Benim gibi günün birinde kablosuz mause kullanıpta böyle bir sorunla karşılaşan olursa eğer kesinlikle format atmadan önce başka bir mause ile bilgisayarını test etsin. İnternette benzer sorunları yaşayanlarıda gördüm. Ben çözümümü böyle buldum paylaşmak istedim. Yardımlarından dolayı donanımhaber üyelerine teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koftee -- 16 Eylül 2011; 0:52:35 >

• büyük ihtimalle yazılımsal bir sorun var. windows ve driver updateleri yap. antivirus firewalları kapat, kapatınca da olmazsa kaldır. çakışma olabilir, kilitlenince wireless bağlantısını tuşuyla kapat birde öyle dene.
  • bilgisayarıma format attım. herhangi bir antivürüs programı kurmadan tüm güncellemelerini yaptım. hem windowsun hemde driverlerin ekran kartının vs. ama sorunum halen devam ediyorum. Mesela şu an firefox 7.0 beta tarayıcı kullanıyorum ve sekmeler arasında rahat geçiş yapabiliyorum ve istediğimi kapatabiliyorum fakat firefox un en sağ üst köşesinden tamamını kapatmak istediğimde veya simge halinde küçültmek istediğimde tıklanmıyor yani donmuş durumda. Bunu her firefoxu veya klasörü açıp kapattığımda görev yöneticisini başlatarak kapatabiliyorum. İnternet Explorer 9.0 kullandığımda sağdaki kaydırma çubuğunu mausenin tekerleği ile hareket ettiremiyorum ama firefox da yapabiliyorum. İnternet Explorer de açılır menüleri mause ile seçebilirken, firefox da seçemiyorum. Yani çok garip bir durumla karşı karşıyayım. Muhtemelen yazılımsal bir sorun var servise göndermeye karar verdim fakat önümüz bayram çok uzun bir süre bilgisayarsız kalacağım için bayramdan sonraya kadar böyle idare etmeyi düşünüyorum. Buradan bir çözüm bulabilirsem duacınız olurum. Yardımlarınızı bekliyorum ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

• cpu kullanımı hiç bir işlem yapmıyorken kaç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nedenSe54

cpu kullanımı hiç bir işlem yapmıyorken kaç ?

hiç bir işlem yapılmıyorken görev yöneticisinde CPU kullanımı %0 ile %6 arasında değişiyor.
    işlemler- 78 CPU kullanımı %0 ile %6 arasında değişiyor Fiziksel bellek %33

Sorunumu mail olarak destek@asus.com a yolladım.

mailde şıklar halinde dile getirdim. mailde sorunumu aşağıdaki şekilde dile getirdim.

a-) Bilgisayarım açıldığında masa üstünün altında Başlat-İE-Media Player ve bunların hizasındaki alt menüdeki simgelerin hiç birisine tıklanmıyor!
    b-) Masa üstündeki simgelere ve klasörlere tıklanıyor fakat açtığım klasörü veya dosyayı sağ üstteki kapat simgesinden kapatamıyorum veya simge halinde küçültemiyorum!
    c-) İnternet Explorer 8.0 kurulu halde geldi ve güncellemeleri yaparken 9.0 ı kurdum. Her ikisinde de mausemin tekerleği ile sağ taraftaki kaydırma çubuğunu hareket ettiremiyorum!
    C şıkkında dair ek sorunlar ;
    1-) İnternet Explorer daki bu yaşadığım sorunu mozilla firefox tarayıcısında yaşamıyorum ama firefox da internet sayfalarındaki açılır menülerin içerisindeki menü listesini mause ile seçemiyorum, bunun yerine yön tuşlarını kullanmak zorunda kalıyorum.
    2-) Mozilla 6.0 kurdum belki sürümle alakalı bir sorundur dedim ama 7.0 beta ve diğer sürümlerinde de bu sorunu yaşıyorum. Bu sorun beni inanılmaz derecede rahatsız ediyor.
    3-) Mozilla firefox ' da flashplayer devamlı donuyor ve örnek youtube de (player ses açma-kısma, play-stop vs.) tuşlarına tıklayamazken, sekmeler arasında geçiş yapabiliyorum. Aynı zamanda yine "a-)" şıkkındaki gibi sağ üst kapatma, simge halinde küçültme ve tam ekran simgelerine tıklanmıyor fakat dediğim gibi sekmeler arasında gezebiliyorum ve normal bağlantı linklerine tıklanabiliyor.
    4-) Flash diline yazılmış oyunları veya tamamı flash dilinde yazılımış oyun sitelerinde, örnek (Shakes & Fidget - The Gamea) bulunduğum sekmeden başka bir sekmeye geçtiğimde, tekrar oyuna döndüğümde, oyun içerisindeki hiç bir şeye tıklanmıyor.
    5-) Sadece "C-) şıkkının 1. maddesindeki sorun hariç" diğer sorunların hepsini CTRL+ALT+DELETE yapıp görev yöneticisini çalıştırarak geçici olarak çözebiliyorum. Geçici olarak diyorum çünki başka bir sekmeye geçtiğimde veya bir klasör açtığımda sorun tekrarlanıyor ve her defasında belkide bilgisayarım açıkken 100 lerce kez GÖREV YÖNETİCİSİNİ ÇALIŞTIRMAK zorunda kalıyorum.
    6-) Filezilla FTP programı ile bilgisayar programın açık olduğu sayfayı her yeni işlemde dondurduğu için, dosya aktarımı sağlayamıyorum.

Yukarıdaki sorunları çözmek için yapmış olduğum girişimler ;

1-) Bilgisayarı satın aldığımda yanında lisanslı norton antivirüs programınıda almıştım. Windows kurulumundan hemen sonra ilk işim bu antivirüs programını kurmak oldu. Program kurulu iken yukarıdaki anlattığım internet tarayıcılarını ve normalde kullanmış olduğum programları kurdum. Örnek (photoshop, adobe after effec, notepadd++, filezilla.. vs.)
    2-) Sorunun yazılımsal olduğunu varsayarak ve antivirüs programının bir etkisi olabileceğini düşünerek, bilgisayarıma format attım. Formattan sonra aynı sorunlarım (antivirüs programı kurulu değilken de) devam etti.
    3-) Windows'un tüm güncellemelerini ve ekran kartı güncellemelerini, driver güncellemelerinide yaptım.
    4-) İnternetten bu sorunla alakalı çok araştırma yaptım ve önerilerin bazılarını denedim. Örnek (Başlangıç programlarının düzenlenmesi, Cclanner kullanılarak kayıt defteri sorununlarının çözülmesi vs.) gibi. Sorun çözülmedi!

Bilgisayarımın özellikleri ;

Windows 7 Home Basic Service Pack 1
    Asus Notebook K53SJ, K53SV, K53SC serisi
    İşlemci - İntel(R) Core(TM) i5 2410M CPU 2.30 GHz
    Ram - 4 GB
    64 bit işletim sistemi.
    Nvidia Geforce GT520M Cuda -1 GB
    HDD - 640 GB

• Sorun devam ediyor ilk mesajdaki sorun anlatım şekli editlenmiştir.
  • windows 7 ultimate 32 bit kurmayı denermisiniz aynı şey oluyorsa donanımsal laptopun içinden birşeyler kastırabilir.sistemi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Kasma Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

windows 7 ultimate 32 bit kurmayı denermisiniz aynı şey oluyorsa donanımsal laptopun içinden birşeyler kastırabilir.sistemi.

elimde cd yok + 32 bit kullanmak yerine sağlam bir 64 bit daha mantıklı değil mi? Elimdekinin sorunlarını giderip adam akıllı temiz birşekilde kullanmak istiyorum değerli dostum.
  • Eğer senin problemin formattan sonra yine aynı hatayı veriyorsa.(FARKLI CD DE DENEDİKTEN SONRA) SORUNUN ANAKRTTANDIR
  • quote:

Orijinalden alıntı: cano13

Eğer senin problemin formattan sonra yine aynı hatayı veriyorsa.(FARKLI CD DE DENEDİKTEN SONRA) SORUNUN ANAKRTTANDIR

Hocam asus aldığıma çok pişman oldum ve internetteki yorumlara baktığımda ise bu bilgisayarı servise göndermeye korkuyorum çünki, servise 1 sorunla gidip 10 sorunla geri gelme ihtimali var oda tabi bilgisayarımı geri alabilirsem. Ne yapacağımı bilemiyorum :(
  • Çözüm : Arkadaşlar yukarıda yaşadığım soruna sebep olan şey kullandığım mause'un bozuk olmasıymış. Benim gibi günün birinde kablosuz mause kullanıpta böyle bir sorunla karşılaşan olursa eğer kesinlikle format atmadan önce başka bir mause ile bilgisayarını test etsin. İnternette benzer sorunları yaşayanlarıda gördüm. Ben çözümümü böyle buldum paylaşmak istedim. Yardımlarından dolayı donanımhaber üyelerine teşekkür ederim.
  • Millet o kadar çözüm yazmış sorun Mouseden çıkış gerçekten komik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Millet o kadar çözüm yazmış sorun Mouseden çıkış gerçekten komik.

hocam asıl komik olan benim toshiba bilgisayarımdada bu sorunu yaşamıştım (aynı mause ile son 1 ay kadar) o bilgisayarın başka sorunlarıda vardı servise gönderdim, gittim yeni bi bilgisayar aldım 1730 TL ye alır almaz bu sorunla karşılaştım çileden çıktım. Mause hiç aklıma gelmedi :D onuda tesadüfen keşfettim. TeknoSA ya gittim teknik servis elemanları varmış eğer sorun orada çözülebilecek bir sorun ise bilgisayarınızı servise göndermiyorlar hemen halledip size geri veriyorlar. Adama bu derdimi anlattım adam firefox u açtı sekmeleri açtı kapatın dedim tamam dedi ve cvp : kapandı sorun yok :) Dedim şu bilgisayarı bi verirmisiniz, aldım PC yi yukarıda bahsettiğim sorunların hiç biri ile karşılaşmadım. fakat bu işlemleri Touchpad(dokunmatik mause) ile yaptım. Adamdan bir tane mause istedim. Mause yi aldım yine hiç bi sorun yok pc tıkır tıkır çalışıyor :) Dellendim nerdeyse bi tane yapıştıracaktım ekrana :) Sonra ayıktım hemen sorunun mause den kaynaklandığını :) bi mause bana yeni bi bilgisayar almama sebep oldu neyseki kardeşiminde diz üstü pc si yoktu toshibayı da ona verdim :)

Şimdi : Mutluyum, Mutlusun, Mutlu - Mutluyuz, Mutlusunuz, Mutlular oldu :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.