Şimdi Ara

Windows 7 mi Windows Vista mı? XP akar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık baya açıklayıcı oldu şimdi ayrıntılara gireyim.

Benim elimde,
    Windows 7 32bit/64bit sürümleri var orjinal türkçe
    Windows Vista Ultimate 32bit/64bit sürümleri var orjinal türkçe
    Windows XP SP2 var türkçe

Windows işletim sisteminin bu 3 canavarı var pc özelliklerime gelirsek,
    amd athlon 64 x2 4400+ 2.31ghz - 2gb ddr2 667mhz ram - geforce 9500gt 128bit 512mb ram ekran kartı

2.bilgisayarımada düşünüyorum onun özellikleri;
    intel core 2 quad core x4 2.33ghz - 2gb ddr2 1066mhz ram - ati 3850 hd 256 bit 1gb ram ekran kartı

Birkaç arkadaşıma sordum bana win7 kullan ben kullanıyorum süper dediler.
    Vista kullananlara sordum vista ultimate kullanıyorum canavar gibi dediler.

Ben ise yıllardır xp sp2 devam ediyorum bırakmak istemiyorum aslında :)

eğer sizde kullanıyorsanız bana açıklarsanız çok yardım etmiş olursunuz.

• Bende lisanslı xp var win 7'ye geçmek istiyorum kafamda soru işaretleri var

* 2gb ram win 7'de oyunlarda özellikle sıkıntı yaratacak
    * Usb modem kullanıyorum win7 sürücüsü yok sitede
    * Oyunlarda çok performanslı deselerde sonuçta dx10 dx9'a göre en az 10fps alıp götürcek

Bu şekilde olunca xp ye devam demek ağır basıyor
  • ne yalan söyleyim bende sırf bu yüzden düşünüyorum 2.pc de oyun oynanıyor genelde ama kardeşim benim bilgisayarımda oynuyor oyunları bu yüzden bende geçmek istemiyorum
    vista kullananlarda çıkarsa iyi olur :D
  • 1. sistem ile XP 32bt SP3 kur. Windows u temiz kullanmaya özen göster.

2. sisteme ise, Vista Ultimate 32 bit kur. 64 bit kurmayı mutlaka düşünmüşsündür. Kurman için hiçbir neden yok..

@slayer_

1* --> 2GB bellek win 7'de oyunlarda sıkıntı yaratmaz. Paşa paşa yeter ve artar.
    2* --> USB modemin win7 driveri yok ise, XP uyumluluk modunda pekala güzelce kuruluyor. Denendi, onaylandı.
    3* --> Bu konuda hangi mantığa yatıyorsunuz anlamak mümkün değil. Yeni çıkar bir versiyon, eskisine göre nasıl daha kötü sonuç verebilir? Bunu hangimizin mantığı alıyor? Şahsen ben 9600GT kartım ile pek fark görmedim ama fark görmek için çabada vermedim. Üstünde durulacak mevzu olmadığını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JANT!

1. sistem ile XP 32bt SP3 kur. Windows u temiz kullanmaya özen göster.

2. sisteme ise, Vista Ultimate 32 bit kur. 64 bit kurmayı mutlaka düşünmüşsündür. Kurman için hiçbir neden yok..

@slayer_

1* --> 2GB bellek win 7'de oyunlarda sıkıntı yaratmaz. Paşa paşa yeter ve artar.
    2* --> USB modemin win7 driveri yok ise, XP uyumluluk modunda pekala güzelce kuruluyor. Denendi, onaylandı.
    3* --> Bu konuda hangi mantığa yatıyorsunuz anlamak mümkün değil. Yeni çıkar bir versiyon, eskisine göre nasıl daha kötü sonuç verebilir? Bunu hangimizin mantığı alıyor? Şahsen ben 9600GT kartım ile pek fark görmedim ama fark görmek için çabada vermedim. Üstünde durulacak mevzu olmadığını düşünüyorum.

ah be hocam elimdeki dvd e win7 64bit çektim ama sp3 cd side var ne diyorsunuz?

• Dediğim gibi ilk sistem için XP sp3 32 bit. İkinci sistem için Vista 32 bit. Tabi tercih olarak Windows 7 32 bit 'i de düşünebilirsin.
  • şu anda ilk 1.bilgisayara win 7 64bit kurdum şu anda sorunsuz çalışıyor ki beni şaşırtan bir değer unsur pc camera hariç bütün driverlerimi tek tek yükledi.

ben 2.bilgisayardayım şu anda ama büyük ihtimal bu xp sp2 devam eder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tebrik ediyorum, söylediklerimin tam tersini uyguladın.
  • quote:

Tebrik ediyorum, söylediklerimin tam tersini uyguladın.

Öyle ters zamana denk geldiki elimdeki son boş dvd e se7en çektim dedim kullanayım baktım beğenmiyorum kaldırırm ama şimdilik bir sorun yok performansınıda beğendim istediğim programlarıda kurdu.
  • quote:

@slayer_

Hocam bu bilinen birşey dx10 dx9'a oranla malesef daha kötü sonuçlar veriyor..

quote:

• orijinal vista kullanıcısıyım windows 7 yi tavsiye edermisiniz nasıl yüklenir ve driver ların yüklenmesi konusunda vista da oluşturduğum recovery cd lerim işe yararmı
  • xp yi iyi sanıpta vistaya ön yargı gösterenleri anlamıyorum, bende bir zamanlar öyleydim(ki ben neden öyle yapmışım onuda anlamıyorum) taki vista kullanana kadar. vista daha stabil çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 28 Eylül 2009; 18:25:51 >
  • quote:

• akar mı derken ne kastettiniz anlamadım

@JANT!
  • windows 7 için ekimin sonunu bekleyin driver güncellemelerini şirketler mecbur yapacak
  • Ben xp sp 3 kullanıyodum. Sistem değişince vista64 bit e geçtim 8 gb ram kullanmama rağmen sistem aşırı kasılıyordu. Yüklediğim oyunlar hep hata veriyordu ilk başta açılan oyunlar açılmamaya başladı. Yani vista sp 1 kullanmama rağmen hiç memnun değildim. Sonra win7 64 bite geçtim ve size diyorum ben böyle güzel bir işletim sistemi görmedim kesinlikle geçin:) Ekran kartım gtx 275 olmasına rağmen full detayda gta 4 kasılıyordu vista işletim sisteminde. Win7 de full detay akıcı hiç kasılma yok ayrıca xpde çalıştırdığım vistada çalıştıramadığım bi dolu programın hepsinide win7 de çalıştırdım kesinlikle geçin win7 ye. Vista kulanıpta win7 ye geçenler zaten aradaki farkı çok rahat anlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luckxor -- 1 Ekim 2009; 14:21:15 >
  • Windows 7 tabii ki de. Xp geçmişte kaldı artık Win7
  • xp sp3 ten w7 32 bite geçtim,neredeyse xp ile aynı performansta ve şu ana kadar tek sıkıntım ati catalisyt arka planda gözükmüyor ama oyunlarda herhangi bir sorun yok...
  • Şahsen 3'ünüde kullanıyorum 2 aydır. Herbirinide ayrı ayrı işlemler için kullanıyorum. Laptopta çok fantastik oluyor.

Windows 7 mi Windows Vista mı? XP akar mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.