Şimdi Ara

Windows 7 MKV videolardaki Harici DTS'yi algılamıyor (Z5500 + Creative X-Fi Extreamgammer )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ses kartım Creative X-Fi Extreamgammer (İnternet sitesinden windows 7 için güncel driverlerı indirdim)

Ses sistemim Logitech z5500, ses kartına optick kablo ile bağlı

Kullandığım codec K-Lite Full 5.4 (14.11.2009 da indirdim ve güncelledim)

Xp kullanırken , AC3 yadaDTS codekli herhangi bir MKV videosu açtığımda Z5500'ün harici DTS'si devreye girerdi ve gümbür gümbür flim izlerdim,

Windows 7 'de Media Player Classic ile MKV videosu açtığımda, AC3 ve DTS codekler z5500 tarafından tanınmıyor, z5500 ekranında DTS yazısı da çıkmıyor, digital olmayan normal 5.1 ses alıyorum

Ses denetiminde kayıttan yürüt sekmesinde SPDIF out varsayılan iletişim aygıtı olarak Creative X-Fi seçili , Desteklenen biçimlerde DTS ve Solby Digital seçili , sınama yaparken her ikisinden de digital ses alıyorum, aynı zamanda Z5500 ekranında da DTS digidal yazısı çıkıyor ama anlamadığım bi şekilde MKV videolarda DTS devreye girmiyor

MKV video izlerken z5500'ün harici DTS'ni nasıl aktif hale getirebilirm

• Aynı sorun bendede var nasıl çözebiliriz ?
  • mkv. uzantılı flimler DTS olmuyor bildiğim kadarı ile ama yinede bilen birileri cevap versin DTS flim olduğunda özellikle DTS hologram felan oluyo
  • Ac3 filter decoderde ana menusundeki use spdif i bir tik atarsanız sorununuz büyük ihtimalle hallolulacaktır tabi creative consol menusunde harici dekoderi sectiginizi dusunurek soyluyorum kolay gelsin.
  • Burada digital out spdif seçilmiş olmalı

Windows 7 MKV videolardaki Harici DTS'yi algılamıyor (Z5500 + Creative X-Fi Extreamgammer )

w7 64 bit kullanıyor ve z5500 + extreme music mevcut elimde dts dd sorunsuz çalışmakta.Peki w7 üzerinden ses ayarlarından sistem ses çıkışını speaker yada hoparlör olarak değilde dijital çıkış yada digital out olarak seçtiniz mi? Creative ses kartı olanlar spdif out u seçmeli...Alt linkteki ayarların hepsi yapıldıktan sonra W7 kullanan arkadaşlar resimdeki en son ayarı yapmalılar

Dijital Ses için AC3 Filter ayarları !!!

• K-lite codec i yukedikten sonra ses kartından digitali açıp.Filmi oynatın saatin orda ffdshow audio decoder çıkacak.Onu tıklayıp soldaki listeden outputu seçin.Ordaki dts ve ac3 kutucuklarını işaretleyip tamam dediğinizde dts sorununuz çözülecek.

• Arkadaşlar sorunu bugün speddy35 adlı arkadaşın hazırladığı DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARIhttp://forum.donanimhaber.com/m_26865187/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm#26865187 makalesini okuduktan sonra çözdüm, burda da cevap vermiş kendisine teşekkür ederim

K-Lite codacte her nasılsa AC3 filter yüklü değilmiş, onu yükleyip harici dekoder kullanı tıklayınca sorun halloldu , hem artık windows media player classic'e de mahkum değilim win1'de de harici dekoderden ses alıyorum

yanlız benim hala anlamadığım birşey var, anakartımda harici DTS mevcut, optik kabloyu o ses kartına bağladığımda ve media playedar da ses çıkışını oraya verdiğimde başka bir işlem yapmadan DTS ses aldım da neden creative ses kartından ses almak için AC3 Filter'ı yüklemek gerekiyor?

• bende aynı yerde çözdüm sorunumu speedy35 e hazırladığı güzel rehber için teşekkürler,bu ramazan gününde hayırlı dua aldı benden =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.