Şimdi Ara

Windows 7 SES SİSTEMİ AYARI 5+1'den 2+1 SES VERME SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
62.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Creative Audigy ses kartım artık çalışmadığı için anakartın ses kartına geçiş yaptım "Realtek AC97"
    Logictech X530 hoparlör kullanıyorum.. Win 7 de çalan müziklerde sesi 2+1 olarak alıyorum bunu nerden düzeltebiliriz.. bu arada Yapılandırma ayarlarını yaptım.. test aşamasında 5+1 olarak sesi her kanaldan alabiliyorum.. (aşağıda resim olarakda koydum) ama müzik veya video açtığımda ses her kanaldan değil sadece önlerden geliyor.. bunun ayarını bilen var mı..?

Aşağıdaki yapılandırmada ses her kanaldan geliyor, burda sorun yok fakat müzik video olaylarında sadece önden geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1e1 -- 28 Temmuz 2009; 11:01:25 >

• gayet normal hiç bir sorun yok sisteminde.

müzik dinlerken ses 2 kanal çıkar. çünkü audio dosyaları stereo kayıtlıdır(sağ ve sol). ancak daha önce kullandığın creative ses kartında cmss özelliği vardı yani bu 2 kanal gelen sesi 5 kanala da yayıyordu. aynı şekilde videolarda.

realtek te böyle bir özellik olduğunu sanmıyorum.

winampın böyle bir eklentisi vardı 5+1 çalan, biraz araştırırsan belki bulursun . yada ucuzundan bi creative çek yine sen bence.
  • Bende de olmuştu bu sorun.Vista kullanıyorum.Ses ayarlarını kurcaladığım da şöyle bir hata veriyordu:
    "Windows has detected that audio enhancements for the following device are causing problems:
    Speakers (Creative SB X-Fi)".Bu sorun diğer ses kartlarında da var (realtek mesela).Forum forum gezip durdum.Sonunda benim için problemin kaynağını buldum düzelttim.
    Eğer işletim sisteminin shell32.dll sinde bir değişiklik yaptıysanız (yeni pencere görünümleri indirip,pencereleri değiştirmek gibi),bu saçma sapan bir biçimde ses kartınızın bazı fonsiyonlarını ortadan kaldırıyor.

Sorunun kaynağını bulduğum forum linki:
    http://www.msfn.org/board/lofiversion/index.php/t120352.html

• quote:

Orijinalden alıntı: fremc

Bende de olmuştu bu sorun.Vista kullanıyorum.Ses ayarlarını kurcaladığım da şöyle bir hata veriyordu:
    "Windows has detected that audio enhancements for the following device are causing problems:
    Speakers (Creative SB X-Fi)".Bu sorun diğer ses kartlarında da var (realtek mesela).Forum forum gezip durdum.Sonunda benim için problemin kaynağını buldum düzelttim.
    Eğer işletim sisteminin shell32.dll sinde bir değişiklik yaptıysanız (yeni pencere görünümleri indirip,pencereleri değiştirmek gibi),bu saçma sapan bir biçimde ses kartınızın bazı fonsiyonlarını ortadan kaldırıyor.

arkadaş herhangi bir hata almıyor ki

• Bende hata almıyordum,hoperlörü sınadığım da her kanaldan ses alıyordum.Dvd filmleri izleyebiliyordum.Ama X-Fi CMSS çalışıyor gözükse de müzik dinlerken sürekli stereo geliyordu.Sonra arkadaşın da gösterdiği gibi hoperlör larin özellikler kısmnda creativen soundblaster bölmesi var oraya bastığım an bu hata çıkıyordu.
  • Arkadaşlar sağolun PROMOE senin dediğin gibi CMSS olayı olmadığı için realtek'de o yüzden ses iki kanaldan geliyormuş.. bende araştırdım Jetaudio yükledim ve ilaç gibi geldi.. sesi tüm kanallara yayıyor.. hem müzik hemde video oyantıyor zaten bilindiği üzere.. aynı sorunları yaşayan arkadaşlar olursa son versiyonunu jetaudio nun kendi sitesinden edinebilirler.. sorunu böyle çözmüş oldum.. winampında aynı şekilde eklentileri var ama JetAudio gerçekten daha kaliteli..
  • arkadaslar aynı sorun bendede vardı ama ben çözdüm sorunu..bende sınama yaptıgımda 5 kolondan ses alıyordum.ama muzıklerde 2 ön kolondan ses geliyordu..hoparlör özelliklerinde hoporlor doldurma seceniğini tikli hale getirin ve uygula deyin..şimdi 5 kolondanda ses alıyorum.bilginize
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win 7 ses sistemi problemi(7.1)
    16 yıl önce açıldı
    TV 2+1 SES SİSTEMİ YARDIM.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • victory80 dediğini yaptım ve oldu çok sağ ol. Extra başka bir problem yüklemeye gerek yok victory80 yazdıklarını yapın sorun ortadan kalkıyor.

victory80 tekrar çok sağ ol;)
  • ben durumumu anlatıyım. sınama yaptığımda sadece soldan sağdan ses gelyio. yani 2 kanal.. ama müzik dinlediğimde hopörlör den de ses geliyo. ancak film izlediğimde sadece yine 2 kanaldan alıyorum. lütfen yardım
  • quote:

Bende de olmuştu bu sorun.Vista kullanıyorum.Ses ayarlarını kurcaladığım da şöyle bir hata veriyordu:

Bu sorun bende bu şekilde çözüldü. tşk fremc.. 1000 yıl düşünsem aklıma gelmez

• quote:

Orijinalden alıntı: dest

quote:

Bu sorun bende bu şekilde çözüldü. tşk fremc.. 1000 yıl düşünsem aklıma gelmez

arkadaşım ingilizce sayfa ne yapılıyor nasıl yapılıyor anlatabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: victory80

arkadaslar aynı sorun bendede vardı ama ben çözdüm sorunu..bende sınama yaptıgımda 5 kolondan ses alıyordum.ama muzıklerde 2 ön kolondan ses geliyordu..hoparlör özelliklerinde hoporlor doldurma seceniğini tikli hale getirin ve uygula deyin..şimdi 5 kolondanda ses alıyorum.bilginize

dediğini yaptım ama arka 2 hoparlörden az ses geliyor yine
  • jet audio ile sorun çözülüyor altı hoparlörden de ses alabiliyorum. ama normal değil jet audio kullanmadığım zamanlarda eskisi gibi
  • Almış olduğum logitech 5+1 ses sistemini pc ye bağladım realtek hd audio yöneticisindeki ayarlamaları tam olarak nasıl yapabilirim?Asıl olarak tam aralıklı hoparlörlerden surround haporlör ne anlama geliyo açık bıraksam nolur kapalı bıraksam nolur?
  • bendede altec lansing vs3251 var ve x-fi titanium kart var ancak 5+1 deyken bass tan ses alamıyorum.2+1 e geçirdiğim zaman geliyor o zamanda arkalardan mahrum kalmış oluyorum. yok mudur bunun bir çaresi sistemde sorun yok ancak 5+1 e geçirdiğim zaman bass tan ses alamıyorum. aim3 programını yükledim müzik için o zaman bass veriyor calısıyor ancak filmlerde birşey yapamıyorum var mı çözümü ?
  • paşam senin aldığın ses sisteminde 3 adet çıkış var. onların biri sağ, biri sol biri de tek hoparlör için geçerli. onların 3ünü bir araya toplarsan kullanabilirsin. çoğaltıcı jaklar var. 1tl'ye alabilirsin. 1 hoparlörü 2e çoğaltan jaklardan 2 tane alırsan birine 2 tanesini bağlarsın, sonra onu diğer jaka bağlarsın. boşluğa da 3.çıkışı takarsan hepsini kullanırsın..
  • bende bu tek girişi iki girişe ayıran aparattan var ancak taktıktan sonra elini deymeye gelmiyor cızır cızır ev inliyor 6 ses çıkışı var bende 2+1 sistem var ancak Windows oyunlarda falan 5+1 olarak ayarlıyor örneğin titanfall da önden biri sıkınca bastan geliyor ses ya fas vuruyor yada ses basın tizinden çıkınca duyulmuyor dahi sağdan soldan biri vurunca bas gelmiyor çözüm bulamadım bu çoğaltıcılardan aldım stero sesi 2+1 e veriyorum bu şekilde kullanıyorum ama kasanın arkasına flash takmaya korkar hale geldim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.