Şimdi Ara

Windows 7 Upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kafama takılan bir soru var. Baya araştırdım ama doğru dürüst bir cevap bulamadım. Diyelim ki Win7 Upgrade versiyonu aldım. Deniliyor ki; upgrade versiyon dvdsi, mevcut çalışan orijinal xp veya vista üzerinden açılıp, oradan setup başlatılacakmış. Bu şekilde normal bir program yükler gibi setup'ı başlattıktan sonra upgrade veya clean install ile sistem yüklenebilirmiş.

Şu an elimdeki makinada orijinal vista yüklü. Diyelim ki ben upgrade win7 dvdsi ile söylenen şekilde win7'ye yükselttim. Peki ileride format atmam gerektiğinde yeniden vista mı yüklemem gerekecek en başta? Yoksa win7 üzerinden doğrudan upgrade seçeneği mümkün olacak mı?

Başka bir pürüz, win7'nin hiç açılmadığı problemler ortaya çıktığında bu yükleme şekli nasıl olacak?

Biraz karışık oldu ama her açıdan görüşünüze ihityacım var. Bunların cevaplarına göre satın alacağım win7'yi.

İyi çalışmalar.

• Upgrade işlemini yparken temiz kurulum da yaparsın,yoksa hali hazırda altta vista çalışırken dosyaların silinmeden yükselt diyerek de yükseltirsin.
  • O kısım tamam... Peki ya her seferinde önce vista mı yüklemem gerekecek yoksa win7 üzerinden doğrudan upgrade dvdsi ile sistemi geri yükleyebilir miyim acaba?

Bir de bir sorun çıkarsa ve win7 açılmazsa nasıl yükleyeceğim. Bu durumda yeniden vista yükleme durumu ortaya çıkıyor gibi.
  • Eğer yükseltme cdsi ise cevap evet. Ama şöyşe yapabilrsiniz. windows 7 yi temiz olarak kurun yani format atın tüm disklere ama cd key girmeden. key girerseniz kabul etmez bu yükseltme lisansı der. (cd key girmeden 30 gün kullanabilirsiniz) sonra temiz kurduğunuz windows 7 de işletim sistemi üzerinden dvd den tekrar windows 7 kurun ve bu sefer key girin. Umarım anlatabilmişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sulphur

Eğer yükseltme cdsi ise cevap evet. Ama şöyşe yapabilrsiniz. windows 7 yi temiz olarak kurun yani format atın tüm disklere ama cd key girmeden. key girerseniz kabul etmez bu yükseltme lisansı der. (cd key girmeden 30 gün kullanabilirsiniz) sonra temiz kurduğunuz windows 7 de işletim sistemi üzerinden dvd den tekrar windows 7 kurun ve bu sefer key girin. Umarım anlatabilmişimdir.

Aha iste aradigim cevap buydu. Yani sistemde zaten win7 yuklu iken, upgrade dvdsi ile tekrar yukleme yapabilirim. Illa ki once vista yuklemeye gerek yok her seferinde. Oh be! Kac haftadir boyle bir cevap ariyorum iste. Cok tesekkurler.
  • Rica ederim. Bu vista da oluyor. Umarım windows 7de de oluyordur. Yalnız bu arada Windows 7'nin Türkiye'de yükseltme DVD si satılmayacak diye birşey duymuştum. Bilginize.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-fqc-00296-windows-7-professional-turkce/productDetails.aspx?I_ID=40288

http://www.vatanbilgisayar.com/microsoft-66j-02844-windows-vista-business-english-intl-upgrade--dvd/productdetails.aspx?I_ID=26407

yukardaki iki linke bakarsanız neden upgrade satılmayacagını anlarsınız. windows 7 kutu lisans fiyatları vista kutu ugprade fiyatlarıyla aynı neredeyse

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.