Şimdi Ara

>>>> Windows 7 ve defragment!!! (MS çözmüş olayı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar windows 7 de defragment analizlerimizi paylaşalım. 7600 sürümü çıktığından beri kullanıyorum yaklaşık 2 aydır yani. bu 2 ayda hdd yi çok yoğun biçimde kullanıyorum. film indiriyorum çıkartıyorum siliyorum, onu bunu kurup siliyorum çok yoğun bir fragment olması lazımdı şimdiye kadar. xp de vistada en az %50 çıkardı ancak analiz yaptırdım şimdi %13 çıktı. ms bu olayı çözmüş daha düzgün biçimde veriler hdd ye yazılmaya veya silinmeye başlanmış. sizde durum nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 18 Eylül 2009; 13:28:09 >

• oo defragla asla yuzde 5 ın uzerıne cıkmıyorum xp pro da
    quote:

Orijinalden alıntı: Wrathchild

arkadaşlar windows 7 de defragment analizlerimizi paylaşalım. 7600 sürümü çıktığından beri kullanıyorum yaklaşık 2 aydır yani. bu 2 ayda hdd yi çok yoğun biçimde kullanıyorum. film indiriyorum çıkartıyorum siliyorum, onu bunu kurup siliyorum çok yoğun bir fragment olması lazımdı şimdiye kadar. xp de vistada en az %50 çıkardı ancak analiz yaptırdım şimdi %13 çıktı. ms bu olayı çözmüş daha düzgün biçimde veriler hdd ye yazılmaya veya silinmeye başlanmış. sizde durum nedir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanercan

oo defragla asla yuzde 5 ın uzerıne cıkmıyorum xp pro da
    quote:

Orijinalden alıntı: Wrathchild

arkadaşlar windows 7 de defragment analizlerimizi paylaşalım. 7600 sürümü çıktığından beri kullanıyorum yaklaşık 2 aydır yani. bu 2 ayda hdd yi çok yoğun biçimde kullanıyorum. film indiriyorum çıkartıyorum siliyorum, onu bunu kurup siliyorum çok yoğun bir fragment olması lazımdı şimdiye kadar. xp de vistada en az %50 çıkardı ancak analiz yaptırdım şimdi %13 çıktı. ms bu olayı çözmüş daha düzgün biçimde veriler hdd ye yazılmaya veya silinmeye başlanmış. sizde durum nedir ?

o biraz da kullanım şekline bağlı. ben günde en az 20 gb lık veri yükler ya da silerim. doğal oalrak %50 ye çok rahat ulaşırdım ama şimdi farklı.

• Disk defrag için MyDefrag programını kullanıyorum sizede tavsiye ederim
  • bencede öyle, xpye göre daha hızlı defrag yapıyo gibi ve çok yavaş bozuluyor defragı
    eskiden 2-3 günde bir yapardım defrag, şimdi haftada bir nerdeyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Disk defrag için MyDefrag programını kullanıyorum sizede tavsiye ederim

my defrag guzel program ama bellı mıktarda dosya sıldınmı surekli sıstem devereye gırıyor tarıyor fılım ızlıyordum gecen baktım
    devreye gırmıs arka planda bunun ayarı yokmu mrt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@ptan41 -- 20 Eylül 2009; 6:14:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K@ptan41
    my defrag guzel program ama bellı mıktarda dosya sıldınmı surekli sıstem devereye gırıyor tarıyor fılım ızlıyordum gecen baktım
    devreye gırmıs arka planda bunun ayarı yokmu mrt

Yüklerken bu şekil yüklüyorum ben hep hiç zamanlı tarama yapmadı şu zamana kadar istersen birde zamanlanmış görevlere bak orada ekli ise sil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O&O Defrag programınıda tavsiye ederim.O da çok güzeldir.
  • ben windows 7 defrag da problem olduğunu düşünüyorum ,defragdan önce normal çalışan oyunda defrag sonrası donmalar oldu sistem geri yükleme falan kar etmedi format attım
  • tamam mrt denıyecem tesekkurler
  • O&O Defrag Professional dalında en iyisi bence.

Alternatif olarak ücretsiz olan Auslogics Disk Defrag'ın da iyi olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssbrc

O&O Defrag programınıda tavsiye ederim.O da çok güzeldir.

bende O&O Defrag kullanıyorum ve çok memnunum herkese öneririm
  • Ücretsiz Defraggler programınıda deneyebilirsiniz
    http://www.defraggler.com/
  • Tabi bunda otomatik birleştirmenin açık olmasının etkisi çok büyük. Dikkat ederseniz hdd sürekli işlem yapar gibi çalışıyor her zaman.
  • defrag yapmanın ne gibi yararı veya zararı var acaba? Çünkü defrag yaptığım zaman bir fark gözlemleyemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

O&O Defrag Professional dalında en iyisi bence.

Alternatif olarak ücretsiz olan Auslogics Disk Defrag'ın da iyi olduğunu düşünüyorum.

O&O Defrag
    ellerıne saglık usta profesyonel gorsel bır program herseyı gosterıyor tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy frog

defrag yapmanın ne gibi yararı veya zararı var acaba? Çünkü defrag yaptığım zaman bir fark gözlemleyemiyorum.

defrag dıskteki verılerı her sıldıgınde dısk parcalanır tabıkı o verıyı dısk okumak zaman kaybeder defrag yaparsan sureklı sıldıgın dosya fılım v.b bunları sıralı sekılde dızer dıskın daha uzun ömürlü ve daha hızlı ıyı calısır
    tabı herseferınde yapmamak lazım bunu bıze wındows defrag bıle soyluyor bu dısk bırlestırmeye gerek yok dıye
  • Haftada en az 1 kere defrag yapiyorum, bilgisayar performansini kesinlikle etkilyior.Benim kullandigim ve önerdigim Raxco Perfect Diskhttp://www.perfectdisk.com/ bilgisayar basinda olmadiginiz zaman da otomatik defrag yapabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eDDiè -- 11 Ekim 2009; 7:39:18 >
  • tam olarak ne işe yarıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvoXI

tam olarak ne işe yarıyor ?

arkadasım hardısk ıcınde dıskler vardır surekli uzerıne bırseyler yukler ve sılerız ıste bu sıldıgımız dosyalar parcalanır dısk okuma yaparken dagınık sekılde parcalanır
    verı okumak ıcın zaman kaybeder

dısk bırslestırme herzaman yapılmaz ılk once analız yapılır sonra parcalanan dıski sıstem kendısı soyler bu dıskı bırlestırmelısınız dıye ve % olarak rakam verır defrag programları vardır ve wındows kendısıde yapar c d e suruculerı var farz edelım uzerıne gelıp sag tıklarsan diski birlestiriym diye secenek goreceksın

PerfectDisk 10

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.