Arkadaslar, iLk önce yardımlarınız icin hepinize tesekkur ediyorum.. Sorunum şu, Elimde bulunan windows 7 cd'si iLe, günde yaklasık 5 6 tane format atiyorum.. Cok sorunsuz akışkan bir selilde kurulumu yapiyorum.. Fakat, kendi pc'me ayni cd ile win7'i yüklerken aşırı derecede bekLıyorum.. Ki sistemim, dukkanda attiğim diğer pc'lerin cok cok daha iyi modelleri.. Isterseniz size sistem özelliklerimide ksiaca yazaim. ANAKART, ASUS p5q-se, Core 2 Quard 2.66 3 MB cache bellek, 4 GB ram Kinghton 800 MHZ, 1 Gb Palit geforce GTS 250, 500 wd 16 mb cache bellek HDD. Su yazdıgın özelliklere win7'i yüklemeye calısıyorum, gereksiz yerlerde asırı bekleme yapiyor. Ekran donuyor, hdd ısığı ayni ritimde 2 3 saniye arayla yanıp sonuyor.. 10 dakka aradan sonra, kuruluma geciyor fiLan.. Baya sinir bi durum.. Acaba Anakart'da bişileri filan mı tanımaya calişiyorda bu kadar beklıyorum? Farklı hdd ile de denedim aynı seyi yapiyor.. Yardımlarınızı bekLıyorum arkadaslar, tekrardan simdiden tesekkur ediyorum sizlere..
USB kurlum yap google window 7 USB kurlum yaz çıkar
peki, şöyle bişi yapsam.. Mesela bazi laptopların hdd'lerine, sistem kurtarma diski yerine, direk hdd'nin kücük bir kısmını ayırıp icine isletim sistemi yüklüorlar.. Bu sekilde cd'siz, dvd'siz, USB'siz direk kurulum yapilabiliyor.. Bunu nasiL yapabiLirim ?
anakarttan dolayı bence 2 asus anakartta aynı sorunu yaşadım.
Peki sorunu nasiL çözerim ? Yardimci olabilecekmisin? USB kuruLum yap demisdi arkadas, Butun günümü windoes USB kurulum icin harcadm, sonunda becerim. Fakat, ayni sorun yine var. Yine cok bekLiyor.. Cok beklemekden kastim, hani böyle birseyi yüklerken değiL, mesela 1. aşamayı bitirdikden sonra, 2. aşamaya gecerken oldukca uzun bir süre bekLıyor.. COk zaman aliyor.. Yardimlarinizi bekLiyorum.
Hard diskin ana karttaki sata bğlantı yerini değiştirin. Master 1 yerine, Master 3 yada 4 e takın.
Her sLotta denedim. 6 tane sata sLotu var. 6'sında da ;) ama yok sorun yine ayni.. Sorunun tamamen Anakart'dan oldugunu dusunuyorum.
kasalar benim olmadığı için bir şey diyemeyeceğim biri intel işlemciliydi biri amd setupda yüklemeye başlayana kadar atıyorum next diyorsun ondan sonra bekle de bekle ama windowsun çalışmasında sorun yoktu.belki bioas ayarlarından olabilir karıştırmak lazım.
Aynı durum benim sistemde de oluyor. Kurulumda bir sonraki ekrana geçmeden en az 5 dakika ekranda sadece mouse çember olup bekliyor. Daha sonra diğer ekran çıkıyor. Aynı sistem daha evvel hiç beklemeden kurulum yapıyordu. Sanırım bios ile ilgili.
bu bilgisayar işini yapamadılar,sorunsuz bi sistem yok mu bu memlekette?
benimde var aynı sorun fakat anakartla ilgili olduğunu sanmıyorum
fakat benim pc yede yüklenmiyo ben bundan daha düşük pc lere kurdum windows 7 yi ama cok bekleyerek yüklüyorum.Sanım sorunun kaynağını buldum cd dvd sürücüsü olabilir.Okuma hızıyla ilgili
yada fikri olan arkadaşlarım paylaşırlarsa herkese faydalı olur diye düşünüyorum.
Yediğim haltları anlatsam iyi olacak...
Windows 7 ultimate x64 kurulumunu 3 günde bitirdim de!
Saatlerce bekledim bana mısın demedi. Nitekim birden çok problemle karşılaşmışım.
Sorun 1 İlk problem harddiskteydi, seagate 1tb, 32mb cash sata2 hdd aldım. Aldığım gün kurulum denedim. İşlem bitmedi, yeniden denemelerde harddisk tanınmadı...vs...vs Baktım ki IDE'ye bile kuruluyor, gittim değiştirdim. Bunu özellikle yazıyorum, Smarttan geçemeyen harddisk, teknik serviste zerre hata vermedi.
Sorun2 Bu harddiskte kurulum inadına yavaş oluyordu. Baktım olacak gibi değil, forum kurcalamaya başladım. Bir yerde Floppy sürücüsünü deaktive etmek önerilmişti, aynen yaptım.
Sorun3 Kingston 4(2+2)gb 1066mhz ddr2 ram aldım aynı gün, baktım biosta 800 görünüyor, 1066 yaptım, tüm ayarlarıda manuel girdim. Yavaşlık çözülmedi. Bende ramlerde sadece 1066mhz ayarlayıp, gerisini otomatiğe aldım.
Sorun4 Harddisklerin defalarca master, slave hataları ile karşılaştım. 1tb, 320mb sata2, 80gb IDE kullanıyorum. 1tb harddisk harici diğerlerini sökerek bunu aştım. Kurulum sonrası tekrar bağlayınca bir sorun kalmadı. Bende olanı biteni anlamadım.
Belki birşeyler ifade ediyordur. Umarım işinize yarar.
Sistemim: Anakart: Asus Rampage Formula Ram: 2+2gb 1066mhz, 2gb 800mhz Kingston İşlemci: C2Duo E7300
OC için ise biostan uzak duruyorum. Alsuite yardımı ile, AlGear 3+ üzerinden turbo mod işimi görüyor. Ne zaman biosa el atsam, oc uyarısı ile karşılaşıyorum.
Saygılar sunarım.
I7 işlemci 8gb kingston hyperx 1600mhz dual,1.5 tb 7200 rpm, Quadro ekran kartlı bilgisayarda bile bekleme yaptı. 64 bitti. Daha önce Quad core bilgisayarda bekleyerek kurdu. Ancak kurulumdan sonra performans mükemmeldi. Daha zayıf bilgisayarda kurulum daha hızlı. Gigabyte ve Asus anakartta durum aynı yani yavaş kuruyor. Yapacak birşey yok bence. Ayrıca orjinal Windows CD ile kurulum yaptım.
@R.Korkmazz
Söylediğim şeyleri yaptıktan sonra kurulumda en ufak takılmaya rastlamadım. Olması gerektiği gibi hızlıydı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme