Arkadaşlar olay şu N61JQ model Windows 7 bilgisayarıma Windows 8.1 kurayım dedim. Kurduğum güne lanet ettim.
sorun bir kaç şekillerde meydana gelebiliyor sorunumuz şu: PC kapatılamaz hale geldi bir restart olayına girince Windows logosundan sonra yükleme ekranı var. Dönen noktalar, onlar donuyor capslock tuşuna basıyorum kilitlenmiş mi diye çalışmıyor. Power düğmesiyle restart çekiyorum - bu sefer şifre ekranına kadar geliyor. şifreyi giriyorum noktalar dönerken gene donuyor, gene restart. - bazen tam şifreyi giriyorum windows ekranı geliyor karşıma tam o anda bi anda gene donuyor restart çekiyorum - bazen pc düzgün açılamadı pcyi onar diyorum Diagnositic bilmem ne çıkıyor tak bir uyarı onarılamadı diye. restart çekyorum7 - Yukarıdaki her hangi olaydan biri oluyor, veya şanslı isem açılıyor nedenini bilmiyorum.
-Bu sorunu çözdüm sanki ama bir daha söyliyim: - Window update yapılıyor diyor %30 da felan takılıyor gene bi donma sorunu yeniden başlatıyorum - bu sefer güncellemeler uygulanıyor diyor 100% de donup kalıyor yeniden başlatıyorum power tuşu ile hatalı başlatıldı bilmem ne diyor böyle yuakraıdaki hatalardan birini ala ala yeniden başlata başlata bi kere denk getiriyorum. - Hiç olmaz ise sistem geri yükleme yapıyorum anca o zaman çözülüyor ama geçici oluyor oda..
sonracığıma ara ara da machine_check_exception hatası alıyorum. tahminimce aynı sorundan kaynaklı.
GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM BİR KAÇ ÖNERİ GETİRİN. İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORUM.
atahan1905A
kullanıcısına yanıt
Merhaba;
Ne yazik ki bilgisayarinizin ureticisi windows 8 icin destek vermiyor. Suruculerini cikarmamis ve herhangi bir bios update de yayinlamamis. Bilgisayarinizin ureticisi olan asus ile gorusun.
Yani sorun driverlar da mı diyorsun? + şuanda sorun şöyle çözüldü sistem geri yükleme ile bir akç update yaptı şuanda şifre ekranına geliyorum şifreyi girdikten sonra windows ekranı açılıyor. o esnada 1 2 dakika içinde pc ya donuyor yada devam ediyor şansıma kalmış ama genelde donuyor. çözmedim. .s
yoğun araştırmalarım sonucunda Bütün bu sorunların temel kaynağı Wİ-Wİ driver... driver yüzünden bütün bu kilitlenmeleri yaşıyoruz/yaşıyorum. Nette bir kişinin kendince yaptığı bir çözümü denedim 2 kere, başarılı sonuç aldım. Sonra alırmıyım bilmiyorum ama daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu. Başka bilgisayarlarda
ÇÖZÜM: 1.SOL YANDA BULUNAN Wİ Fİ DÜĞMESİNİ OFF KONUMUNA GETİRİN YANİ KAPATIN. 2. lAPTOPUN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIN. 3. ŞİFRE EKRANI GELİNCE ŞİFRENİZİ GİRİP MASA ÜSTÜNE GELİN 4. MASA ÜSTÜ İKONLARINI GÖRÜR GÖRMEZ Wİ-Fİ Yİ AÇIN.
NOT: wi-fi yi başta hemen açmaz iseniz, daha sonradan açmak istediğinizde açılmıyor. bu benim pc için olan çözüm. Eğer laptopunuz asus ise ve Wi-Fi adaptörünüz atheros ise... sizde aynısını yapın ..
şimdilik çözüm bunu buldum... umarım adam gibi bir güncelleme ile şu wi fi olayını çözeriz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme