Şimdi Ara

Windows 8.1 satın alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 4 sorum olacak cevaplarsanız çok mutlu olurum. İlk sorum g2a'dan win. 8.1 alacağım oem yazan bir sürüm ile normali var hangisini almak daha mantıklı, 2. sorum evde 2 pc var aynı lisansı 2 pcde kullanabilirmiyim 3. ve son sorum ise 8.1'i aldıktan sonra win. 10'a yükseltebilirmiyim 4. sorum ise şu an korsan kullanıyorum sadece yeni anahtarı girip etkinleştiriyim mi yoksa temiz kurulum mu yapıyım ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr light -- 15 Haziran 2015; 19:33:08 >

• Mr light kullanıcısına yanıt
    1. OEM'in açılımı Original Equipment Manufacturer'dır. Türkçesi Orijinal Donanım Üreticisi; yani kullandığımız tüm bilgisayarların üreticileri diyebiliriz. Örn. Asus, HP, MSI, Casper, Samsung, Acer gibi. Bu sürüm temelde bu üreticilere hitap ediyor. OEM sürümün fiyatının diğer sürümlere göre düşük olmasının nedenleri üreticilerin sistem toplayıcısı/satıcısı olup ürettikleri sistemin maliyetini minimize etmek ve bu sistemlere doğrudan destek vermek durumunda olmalarıdır. Biz, yani son kullanıcılar bu tanıma uymamaktayız. OEM lisans kullanmak için bir sistem üreticisi/toplayıcısı olup topladığınız sistemi üçüncü bir şahsa/firmaya satmanız gerekiyor. Yani "Ben zaten sistemimi kendim topluyorum" demekle iş olmuyor, aynı zamanda bunu satmanız ve bunun için teknik destek sunmalısınız. OEM lisansı, System Builder (sistem toplayıcısı) lisansıyla bu konuda özdeştir. İşletim sistemine teknik destek vermek Microsoft'un değil, OEM firmasının yükümlülüğüdür. Yani normali daha makbul :D
    2.Aynı lisansı birden fazla pc de kullanamazsın
    3.Yükseltme yapabilirsin
    4.Temiz kurulum yapman daha sağlıklı olur

• muhammtyilmaz M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler birden fazla pc olayı iyi olmadı yedekliyip temiz kuruluma başlıyım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.