Şimdi Ara

Windows 8.1 Update 1 video inceleme 'Windows 8.1'in kullanımı kolaylaşıyor' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
2
Favori
10.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dunn

quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Windows 7 de kolay olan herşeyi zorlaştırdık, şimdi size bazı kolaylıkları yavaş yavaş geri veriyoruz. :)

Sözüm size değil genel olarak söylüyorum.

Nedense 8in yeni versiyon NT çekirdeği ile gelen ram tüketimini ve cpu kullanımını daha iyi yapmasından, amd fx serisindeki 7ye nazaran amdnin açıkladığı %25 performans artışından kimse bahsetmedi.

Milletin ağzına sakız olmuş metro arayüzü çok istiyorsaniz enpedi'de başlangıç(modern ui/metro) tamamen kaldirip başlata nasıl geçileceği anlatılıyor 2 dakikanızı almaz.

ve metro arayüzü kullanmasına bilene çok pratik (multitasking,yardımcı uygulamalar vb.).

Özetle sırf metroyu beğenmiyorsunuz diye 8(.1)i yerin dibine sokamazsınız.

Amd Fx işlemcilerin ölçeklenmesi ve çekirdeklere iş dağılımı cok cok iyi olmus .Haklısın yani

• Günlerdir kullanıyorduk haberi de geldi iyi oldu.

• Dursun,izleyeceğim
  • Windows 8 benim için 7den farksız zira sadece retro arayışı için ilk günden beri windows 8 e laf atanlari anlamak güç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • windows 8.1 de bulunan ram yetersiz hatası bunda düzeltilmiş olucakmı acaba çok merak ediyorum. gittim 200 tl bayıldım orjinal aldım soruna bak sen.
  • Windows 7 de olan özellikleri kaldırıp windows 8' i çıkardılar, adına yenilik yaptık dediler, sonra bu çıkarılan özellikleri güncellemelerle ve servis packlerle geri veriyorlar. Adına yine yenilik yapıyoruz diyorlar. Bu nedir arkadaş

• quote:

Senin gibi uzmanların görüşlerine bayılıyorum.

Çevremde kim Windows 8 yüklü bilgisayar aldıysa ilk sorduğu şey bilgisayarı nerden kapatacağım.
    Senin tek başına birşeyi beğenmenle dünya kabullenmiş olmuyor.
    Madem herşey iyi ve güzeldi de niye yeni update ile o lanet ekrana kapatmak için bir düğme ekledi?

20 senedir başlat denilen şey varken gidipte neden masaüstüne geçiş veya başlat menüsü için 40 takla atacağım onu da anlamadım.
    Ayrıca başlat menüsününün alternatifi olan 10 tane program biliyorum enpedi vs.. tarif etmene gerek yok.
    Masaüstüne nasıl döneceğimi de biliyorum.

Senin çok bildiğin şeyi standart kullanıcı bilmek zorunda değil.

Metro denilen şeyi herkes beğenseydi Windows 8 satış rekoru kırardı.
    Dünyadan haberin yok boş boş yorum yapıyorsun.
    Microsoft önümüzdeki günlerde Bing entegre edilmiş ücretsiz Windows 8.1 sürümü sunmayı planlıyor.

Şirketin CEO'sunun başarısızlığı kabul ettiği ortamda sizin gibi çok bilmişler neden Başbakan olamıyor merak ediyorum...

En çok kullanılan tarayıcı ie 8 olduğuna göre senin düşüncene göre bir şey çok kullanılıyorsa en iyidir ya ie 8 en iyi o zaman ie11 ya da firefox chrome kullananlar azınlıkta olan ve işi bilmeyenler.
    İlahi komedya güldürdün gene beni. Sadece kullanmayı bilmeyenler beğenmedi ve yeniliğe kapalı olanlar. Tıpkı 7 çıktığı zaman önizleme sürümünden kullanmaya başladığımda herkes xp daha iyi diye 7'yi kötülüyordu şimdi 8'i kötülüyor. Yenilik istemiyor insanlar olay iyi ya da kötü olması değil alışkanlıklar değişmiyor.
    9 çıksın herkes 8 iyi dicek bak gör bu hep böyle olmuştur.

• oskis kullanıcısına yanıt
    Yüklü gelen skydrive'i kaldırmayı denediniz mi? Belki kökten çözmüş olursunuz.
  • quote:

Çevremde kim Windows 8 yüklü bilgisayar aldıysa ilk sorduğu şey bilgisayarı nerden kapatacağım.
    Madem herşey iyi ve güzeldi de niye yeni update ile o lanet ekrana kapatmak için bir düğme ekledi?

20 senedir başlat denilen şey varken gidipte neden masaüstüne geçiş veya başlat menüsü için 40 takla atacağım onu da anlamadım.
    Ayrıca başlat menüsününün alternatifi olan 10 tane program biliyorum enpedi vs.. tarif etmene gerek yok.

Microsoft önümüzdeki günlerde Bing entegre edilmiş ücretsiz Windows 8.1 sürümü sunmayı planlıyor.

Şirketin CEO'sunun başarısızlığı kabul ettiği ortamda sizin gibi çok bilmişler neden Başbakan olamıyor merak ediyorum...

Ben size laf etmiş miyim orada?

O kişiler zahmet edip metroyu ögrenselerdi çoğu beğenirdi, sizin gibilerde "7 çok iyi yeeaa 8 ezik formatla" mantığı olduğu için onlar da öyle empoze oluyorlar.

Şirket çalışanlarının memnun olmaması satış yapamamaktan kaynaklı, işletim sisteminden memnunlar. Peki neden satış yapılamadı? Çünkü Microsoft Metro'ya gereken özeni göstermedi, insalara metro arayüzünü anlatamadılar ve bu pazarlama hatasıdır ve illahi MSde suç arayacaksanız bunun suçlusu Microsoft'tur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 12 Mart 2014; 17:21:47 >

• Neden Linux dünyasindan hic haber yapmiyorsunuz? Bunun sebebi nedir ögrenebilir miyiz? Hep Windows ve OSX!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExclusivePack

windows 8.1 de bulunan ram yetersiz hatası bunda düzeltilmiş olucakmı acaba çok merak ediyorum. gittim 200 tl bayıldım orjinal aldım soruna bak sen.

bunun suçlusu hep windows zaten(!), windows donanım hatasından hiç hata vermez.

örnek veriyorum, Amd driver desteği kesse suçlusu MS olacak neden MS AMD'ye para ödemedi

• Windows 8.1 enterprise deneme sürümü kullanmaya devam ediyorum..

Para olsa Windows 7 ultimate alır kullanırım.

Arayüzler arasında geçiş olduğu için pek bir sorun yok.

Gerek driver gerek program uyumluluklarında sorun çıkabiliyor.

Windows 7 ultimate daha iyi Windows 8.1 e göre.

Mağaza kısmı benim gibi korsan sevmeyenler ve fazla oyun oynamayanlar için yeterli oluyor.

Asphalt 8 güzel birde 7 ücretsiz olsa daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaRKFoRCeS

Windows 8.1 enterprise deneme sürümü kullanmaya devam ediyorum..

Mağaza kısmı benim gibi korsan sevmeyenler ve fazla oyun oynamayanlar için yeterli oluyor.

uyumluluk modunu deneyebilirsiniz.

• windows 8.1 de zaten masaüstünde başlatma seçeneği var hatta ben de 8.1 i ilk kurduğumdan beri öyle kullanıyorum.
    Erdi beyin demek istediği başka bir şey miydi acaba?

Görev çubuğuna sağ tık-özellikler-gezinti sekmesi- orada başlangıç ekranı başlığı altında ilk çıkan kutuyu işaretleyince oluyor.
  • Çok beğendim ama malesef tablet kullanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dunn

quote:

Orijinalden alıntı: DaRKFoRCeS

Windows 8.1 enterprise deneme sürümü kullanmaya devam ediyorum..

uyumluluk modunu deneyebilirsiniz.

Çoğu zaman işe yarasada bazen sorun olabiliyor.
    O modu kullanıyorum hemen hemen her programda.
    Direk çalıştırsa hiç fena olmaz Xp hesabı.
    Yönetici olarak çalıştırdan da pek hoşlanmıyorum.
    Driver konusuna gelince özel seri bir ekran kartı var bende.
    Sapphire Radeon HD diye geçiyor biraz eski ama GDDR3 bellek var 512 mb onu vista uyumlu görüyor.
    Tabi performans amd Catalyst sürümü düşük olduğunda iyi olmuyor.
    Kartı yeri geliyor aygıt yöneticisinden tanıtmam gerekiyor.

• 8.1 update 1 nedir ya! ya 8.1 demeyecektin update 1, update 2 deyip geçecektin, ya da simdikileri de 8.2, 8.3 diye devam ettirecektin...

• Bozuk temel anlayis uzerine yetersiz odunler..

Herkes biliyor ki masaustu/laptop bilgisayarlarda klasik desktop ve tam start menu istiyor kullanici. Microsoft da bunu biliyor.

Ama Microsoft bu pazari zaten esir almis durumda oldugu icin bu kullanicilara hoyrat davranmayi goze aliyor. Mobil pazada nal toplamakta oldugu icin Meto (Modern) arabirimini zorla ogreterek sicrama tahtasi yapabilecegine inaniyor. Bunun bir sonraki adimi da kendi App Store'unu dayamak olacak, ozendigi mobil platformlarda oldugu gibi. Yani Windows 8.x'in tum varolusu kullaniciyi telefon/tabletlerde Windows talep etmeye yoneltmek ve sonrasinda kendi App Store'undan yazilim satin almaya itmek.

Dolayisiyla Windows 8 faciasi teknik bir eksiklik veya bir "hata" degil. Dolayisiyla bir vizyon degisikligi olmadan duzelmesini beklemek anlamsiz.

Ancak pazar payi gosteriyor ki Windows 8 tutmuyor. Teslim olup tamamen Metro'suz kullanma secenegini sunmadan once biraz daha direnecekler. Bu yolda gitmenin getirisini standart kullanicilarin direncinin goturusu ile mukayese edip Windows 9'da buna gore karar verecekler.

Microsoft iki durumda da kan kaybetmeye devam edecek, ya masaustu kullanicilardan kaybedecek ya mobildeki girisimlerini kaybedecek. Koseye sikismis bir firma. IE tekeli kirildi. DirectX'e dayali oyun tekeli ile ayakta duruyor. Steam ve OpenGL bunu da bitirirse serbest dususe gececek Microsoft.

• quote:

Çevren de pek cahilmiş. Onlara alt+f4'ün ne işe yaradığını anlat.

• Ya arkadaş ne kadar şikayet eden varmış, win 3.1 den beri windws kullanıcısıyım, bence her defasında ilerleme var. Vista da buna dahil. Win 8 özellikle hız olarak muazzam, metro arayüzü dokunmatik kullanımlar için tasarlanmış, dokunmatik kullanmayanlar için tek tıkla masaüstüne hızlı bir biçimde geçebiliyorsunuz. neden bu kadar şiyetçiniz ki, yenileğe açık olmak lazım, ki bu tasarım kullanım deneyimini daha iyi hale getiriyorsa dahada açık olmak lazım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.