Şimdi Ara

Windows 8.1 Update 1 video inceleme 'Windows 8.1'in kullanımı kolaylaşıyor' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
2
Favori
10.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Turkforce

Windows 7 de kolay olan herşeyi zorlaştırdık, şimdi size bazı kolaylıkları yavaş yavaş geri veriyoruz. :)

Sözüm size değil genel olarak söylüyorum.

Nedense 8in yeni versiyon NT çekirdeği ile gelen ram tüketimini ve cpu kullanımını daha iyi yapmasından, amd fx serisindeki 7ye nazaran amdnin açıkladığı %25 performans artışından kimse bahsetmedi.

Milletin ağzına sakız olmuş metro arayüzü çok istiyorsaniz enpedi'de başlangıç(modern ui/metro) tamamen kaldirip başlata nasıl geçileceği anlatılıyor 2 dakikanızı almaz.

ve metro arayüzü kullanmasına bilene çok pratik (multitasking,yardımcı uygulamalar vb.).

Özetle sırf metroyu beğenmiyorsunuz diye 8(.1)i yerin dibine sokamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yükledik bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: epicinfrared

yamayla nereye kadar windows 8 in adı çıktı bir kere ikinci vista faciası ne yaparsan yap windows 9 gelene kadar windows 7 her işi görüyor.

O zaman vistaya geçin 7 kullanmayın ne eksiği var, ne baslangıç ekranıymış yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 12 Mart 2014; 13:39:43 >
  • metro arayüzü olmasa windows 8 suan dünyadaki en iyi isletim sistemiydi.
  • oskis kullanıcısına yanıt
    Selam, ben windows 8 ile "tinywall" diye bir program kullanıyorum. Ufacık bir firewall programı. Neyin internete ne kadar bağlanacağını ayarlamak için. Tavsiye ederim. Sorununuzu çözebilir.
  • Yani kısaca StartIsBack yükleyerek yola devam edin...

• quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

kutucuk boyutlandırma ve klasik masaüstü ekranında bilgisayarı başlatma zaten şuan var ki...

Merhaba,

Kutucuk boyutlandırma yeni güncellemede, fare ile çok daha etkin bir şekilde kullanılacak şekilde revize edilmiş.

Masaüstünde başlatma özelliği ise Update 1'in doğasında olan bir özellik. İşletim sistemi bu güncelleme sonrasında dokunmatik ekrana sahip olmayan yeni bilgisayarlarda klasik masaüstü ile başlayabilecek en baştan.

Teşekkür ederim.

Sevgiler,
  • quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

Klasik başlat menüsü diyorsunuz fakat videoda nasıl birşey olduğunu göremedik.Metro uygulamalarının kısayollarımı olacak yoksa bildiğimiz win7 gibimi olacak???Benim windows 8 ve 8.1'de sevmediğim taraflardan biri "microsoft hesabı ve UAC" metro uygulamalarını ve oyunlaını indirip kullanmak bazılarında mc hesabı istiyor örnek:facebook bazılarında ise UAC denetiminin açık olmasını istiyor.Ben o sinir bozucu sarı uyarıyı her defasında görmek zorunda mıyım?Bu yüzden kapatıyorum bu ikisini bu seferde mağazadan faydalanamıyorum.Bu duruma göre çözüm yolu üretirlerse süper olur mc hesabındayken arkaplanda uygulamalar feci kaynak sömürüyor.

Merhaba,

Videoda tüm detaylar görülüyor, dikkatinizden kaçtı diye düşünüyorum.

Klasik başlat menüsü yok, zaten geldi de demiyoruz. Videoda, Windows 8'den 8.1'e geçiş sürecinde başlat butonuna ek olarak kısmi başlangıç menüsü özelliği geldiğini söylüyorum. Şu an herhangi bir Windows 8.1 sistemde başlat butonuna sağ tıklanarak alıştığımız başlat menüsü olmasa da işlevlerini kısmi olarak yerine getirebilen bir menü eklenmişti.

Update 1 güncellemesiyle birlikteyse, Modern Arayüz uygulamalarını, klasik masaüstü ekranında görev çubuğuna taşıyarak klasik masaüstünden modern arayüze geçmeden erişebiliyorsunuz. Yine bu detaylar da videoda yer alıyor.

Teşekkür ederim.

• windows 8 vista ile karşılaştırılması çok yanlış. 7 ye gre radikal kararlar ve bazı fiyaskoların olması sistemin kötü olduğunu göstermez.bende 8 kullanmadan önce soğuk bakıyordum ama 15 günde alışma sürecinden sonra çok iyi bir işletim sistemi.
    başlat tuşu en başından birçok uygulama ile çözülmüştü ki bu videoda değinilen sistemin masaüstü modda açılmasıda aynı uygulamayla zaten vardı artık bunu microsoft vermiş olacak.
    w8.1 i överken 7 yi ite itememiyorum yeni aldığım pc de 7 olsa 8 kesinlikle almazdım ama 8 varken 7 kullanmam,vista ve xp de durum böyle değildi

• CeHaPe ya da diğerleri reklam verdi de DH mi almadı. Saçma sapan konuşmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynskrmk -- 12 Mart 2014; 14:35:39 >
  • Windows 7 beni gömer

• neden bu işi seçmeli yapmazlar anlamam? modern isteyen modern kullansın, klasik isteyen klasik kullansın. klasik kullanmak isteyene koy yüzde yüz fonksiyonel başlat butonunu oldu bitti.

• Senin gibi uzmanların görüşlerine bayılıyorum.

Çevremde kim Windows 8 yüklü bilgisayar aldıysa ilk sorduğu şey bilgisayarı nerden kapatacağım.
    Senin tek başına birşeyi beğenmenle dünya kabullenmiş olmuyor.
    Madem herşey iyi ve güzeldi de niye yeni update ile o lanet ekrana kapatmak için bir düğme ekledi?

20 senedir başlat denilen şey varken gidipte neden masaüstüne geçiş veya başlat menüsü için 40 takla atacağım onu da anlamadım.
    Ayrıca başlat menüsününün alternatifi olan 10 tane program biliyorum enpedi vs.. tarif etmene gerek yok.
    Masaüstüne nasıl döneceğimi de biliyorum.

Senin çok bildiğin şeyi standart kullanıcı bilmek zorunda değil.

Metro denilen şeyi herkes beğenseydi Windows 8 satış rekoru kırardı.
    Dünyadan haberin yok boş boş yorum yapıyorsun.
    Microsoft önümüzdeki günlerde Bing entegre edilmiş ücretsiz Windows 8.1 sürümü sunmayı planlıyor.

Şirketin CEO'sunun başarısızlığı kabul ettiği ortamda sizin gibi çok bilmişler neden Başbakan olamıyor merak ediyorum...

• WP 8.1 zannettim dedim nereden bulmuşlar :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fx57

quote:

kutucuk boyutlandırma ve klasik masaüstü ekranında bilgisayarı başlatma zaten şuan var ki...

Merhaba,

Kutucuk boyutlandırma yeni güncellemede, fare ile çok daha etkin bir şekilde kullanılacak şekilde revize edilmiş.

Masaüstünde başlatma özelliği ise Update 1'in doğasında olan bir özellik. İşletim sistemi bu güncelleme sonrasında dokunmatik ekrana sahip olmayan yeni bilgisayarlarda klasik masaüstü ile başlayabilecek en baştan.

Teşekkür ederim.

Sevgiler,

merhaba erdi abi, öncelikle bana cevap verdiğin için teşekkür ederim. ancak ben de şunu belirtmek istiyorum. içerisinde orjinal windows 8.1 bulunan ve dokunmatik ekranı olmayan bir lenovo z500 kullanıyorum ve bilgisayarı açar açmaz karşıma klasik masaüstü geliyor. acaba ikimiz farklı şeylerden mi bahsediyoruz da ben bunu anlayamıyorum?

Windows 8.1 Update 1 video inceleme 'Windows 8.1'in kullanımı kolaylaşıyor'

• neyseki microsoft ücretsiz göndermişti bana win 8'i yoksa para verilecek bir işletim sistemi değil

edit: bu arada teknolojiyede siyaseti karıştırdınız ya helal olsun size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMuyu -- 12 Mart 2014; 15:09:21 >
  • update üzerine update...
    abi tutmadı işte zorlamayın, yoğunlaşın win9'a.

• Win 8.1 i birde Bf4 multıde deneyin.Aradaki farkı görünce windows 7 den geçmek için bir sebebiniz olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: fx57

quote:

Merhaba,

Teşekkür ederim.

Sevgiler,

bir sorum olucakti bir arkadaş yardim etti ama programsiz çözümü için tekrar soruyorum
    windows 8.1den itibaren bulut denilen yere sürekli birşeyler gonderiyor..bu prgrami silemiyorum yada iptal edemiyorum tamamen kapatma şansimiz yokmudur? yani windows 7 de boyle birşey yoktu bu sürekli update yapmasi hoşuma gitmiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: mur88

Win 8.1 i birde Bf4 multıde deneyin.Aradaki farkı görünce windows 7 den geçmek için bir sebebiniz olacak.

ne tür farklar var ve bir soru daha 11.2 nasil yükleniyor ben bir türlü yükleyemedimde?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.