Şimdi Ara

Windows 8 Ati driver sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
19.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sorunu çözdüğümde konu açıcam demiştim. O yüzden açıklama gereği duyuyorum. şimdiden belirteyim benim ekran kartı modelim ati mobility radeon hd 5000 series ve laptop kullanıyorum.
    okadar uğraşmama rağmen bi çözüm bulamamıştım tam umutlarım yıkılırken bir anda DriverEasy adlı programı buldum nette bulabilirsiniz. programın sayesinde ekran kartı hatasını çözdüm.sağda sunum modu gibi uyarı filanda yok merak etmeyin. fazla uzatmadan konuya geleyim.
    ilk önce aygıt yöneticisinden ati mobility radeon hd 5000 series adlı sürücüyü silin.
    daha sonra bu programı açın ve scan deyin daha sonra ati 5000 series i seçin sonra download deyin bu baya bir sürüyor. indirdikten sonra install deyin ve driveri yükleyin sonra kontrol ettiğinizde driverin yüklendiğini göreceksiniz :)
    -------------------------------
    Not: ben ne olur ne olmaz diye programın indirip bilgisayarımı kurulmasını sağladığı driveri yükledim link aşağıdadır.
    uploaded.net
    12-8_vista_win7_win8_64_dd_…exe (145,58 MB) - uploaded.net
    http://uploaded.net/file/z6fk2hz0

Görüşmek üzere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guzelindir -- 5 Ekim 2017; 22:37:0 >

• Dediklerini yaptım, indiriyor dosyayı. Ancak not'unu anlamadım, daha detaylı açıklarsanız sevinirim.
    İnşallah çözüm olur yoksa win 8'i kaldırmak zorunda kalacağım...
  • HD 2600 var. Direkt sitesinden son sürümü indirdim bir problem çıkmadı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: guzelindir

Merhaba arkadaşlar sorunu çözdüğümde konu açıcam demiştim. O yüzden açıklama gereği duyuyorum. şimdiden belirteyim benim ekran kartı modelim ati mobility radeon hd 5000 series ve laptop kullanıyorum.
    okadar uğraşmama rağmen bi çözüm bulamamıştım tam umutlarım yıkılırken bir anda DriverEasy adlı programı buldum nette bulabilirsiniz. programın sayesinde ekran kartı hatasını çözdüm.sağda sunum modu gibi uyarı filanda yok merak etmeyin. fazla uzatmadan konuya geleyim.
    ilk önce aygıt yöneticisinden ati mobility radeon hd 5000 series adlı sürücüyü silin.
    daha sonra bu programı açın ve scan deyin daha sonra ati 5000 series i seçin sonra download deyin bu baya bir sürüyor. indirdikten sonra install deyin ve driveri yükleyin sonra kontrol ettiğinizde driverin yüklendiğini göreceksiniz :)
    Not: ben ne olur ne olmaz diye programın indirip bilgisayarımı kurulmasını sağladığı driveri yükledim link aşağıdadır.
    uploaded.net

Görüşmek üzere...

Söylediklerinizin hepsini yaptım, bilgisayar birkaç kez açılıp kapandı ve onarım yaptı, sonunda sistem geri yüklemeyi çalıştırmamı önerdi. Yani eski haline döndük. HP'yi donanımlarının arkasında durmadığı için kınıyorum. HD 5000 serisine driver çıkarmayacak anlaşılan. Ayıptır be...

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsen

Dediklerini yaptım, indiriyor dosyayı. Ancak not'unu anlamadım, daha detaylı açıklarsanız sevinirim.

şöyleki eğer programın indirmesini beklemek istemezseniz diye yaptım çünkü baya bi uğraştırdı beni sabah 5e kadar uğraşmıştım v ertesi gün çözdüm ve hemen konu açtım programın indirdiği driveri ekledim not kısmına
  • quote:

quote:

Dediklerini yaptım, indiriyor dosyayı. Ancak not'unu anlamadım, daha detaylı açıklarsanız sevinirim.

şöyleki eğer programın indirmesini beklemek istemezseniz diye yaptım çünkü baya bi uğraştırdı beni sabah 5e kadar uğraşmıştım v ertesi gün çözdüm ve hemen konu açtım programın indirdiği driveri ekledim not kısmına

Sonraki mesajımı okusaydınız keşke:) Olmadı yine...
  • quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar sorunu çözdüğümde konu açıcam demiştim. O yüzden açıklama gereği duyuyorum. şimdiden belirteyim benim ekran kartı modelim ati mobility radeon hd 5000 series ve laptop kullanıyorum.
    uploaded.net

Görüşmek üzere...

Söylediklerinizin hepsini yaptım, bilgisayar birkaç kez açılıp kapandı ve onarım yaptı, sonunda sistem geri yüklemeyi çalıştırmamı önerdi. Yani eski haline döndük. HP'yi donanımlarının arkasında durmadığı için kınıyorum. HD 5000 serisine driver çıkarmayacak anlaşılan. Ayıptır be...

Hocam benimki redaon hd bu not kısmındaki driverde 5000 seriese ait eğer ekran kartının modeli 5000 seriesse indirip denemenizi öneririm. ben ilk başta buhttp://leshcatlabs.net/ sitesinin verdiği driveri kurdum ve düzeldi ama sağ altta sunum modu yazıyordu buda beni sinir etti kaldırdım bi arkadaşım bu programı kurmam gerektiğini böyle denemem gerektiğini söyledi bende indirip kurdum ve oldu. program imzalı driver kurdu sağ alttada sunum modu falan yazmıyor

Windows 8 Ati driver sorunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben de sizin yaptıklarınızın hepsini yaptım. En son size çözüm olanı da heyecanlanarak ve saatlerce bekleyerek kurdum, neredeyse windows göçüyordu. Yani win 7'ye döneceğim galiba...
  • hocam ilk önce
    bilgi.biltek.info
    Windows 8/10 AMD/Intel Değiştirilebilir Grafikler Sorunu ve Çözümü
    http://bilgi.biltek.info/ipuclari/windows-8-ati-intel-degistirilebilir-grafikler-sorunu-ve-cozumu_y239.html
    burda denilenleri yapın daha sonra aygıt yöneticisinden intel hd yi ve atinin driverlerini silin daha sonrada benim not kısmına eklediğimi kurun yada eğer programdan indirmesini beklediyseniz drivereasyi açıp tekrar install deyin kurulum esnasında ekran kararırsa reset falan atmayın bi kaç kez mauseyle biyerlerle oynayın klavyede tuşlara filan basın sonra ekran gelecektir sonra tamamlandığını görecekseniz birde böyle deneyin bakalım

• hocam driverimi yedekleme programıyla yedek aldım link aşağıdadır aygıt yöneticisinden atiyi silin ve yeniden başlatın daha sonra aygıt yöneticisinden atiye aygıt güncelleştir diyerek bu dosyayı seçin ve yükleyin bakalım düzelecekmi
    uploaded.net
    uploaded.net
    http://uploaded.net/file/rw8i7eod
  • Sizin laptop değiştirilebilir grafik mi?
  • evet
  • quote:

Sizin laptop değiştirilebilir grafik mi?

evet benimkiside aynı ama ben bişey anlamadımm, hadi sistemi göçürürsem:(

hp g62 laptop benimkisi değiştirilebilen ekran hem ati var hem bilmem ne güç kaynağı varken bir başka ,yokken bir başkası açılıyordu, napmam gerek acil yardım)???
  • Bu kadar uğraşmayın kesin çözüm için, link'te ki driver'ı indirip kurun.

Desteklediği modeler;

•AMD Radeon HD 7900 Series
    •AMD Radeon HD 7800 Series
    •AMD Radeon HD 7700 Series
    •AMD Radeon HD 6000 Series
    •AMD Radeon HD 5000 Series
    •AMD Mobility Radeon HD 7000M Series
    •AMD Mobility Radeon HD 6000M Series
    •AMD Mobility Radeon HD 5000 Series

Bir zamanlar bende çok uğraşmıştım bu sorunla.
    Bu driverı direk kuramazsanız; uyumluluk modunu win7 yapıp deneyin yine olmaz ise ilk once eski kullandığınız driverı yükleyin(laptop üreticinizin verdiğini) sonar üstüne bunu kurun ve amd nin çıkarttığı son driver olan 12.11 I kullanmanın keyfini çıkarın :)

Sorunsuz çalışacaktır bende bu şekilde kullanıyorum.

• konuyu açan gdediklerini uygladım, sağ olsun pc gümledi, yani imle ç var ekran simsiyah, çift ekran kartlı hp demiştim ama yanlış bişeymi yaptım, formakmı atmam gerek napalım?
  • bendeki de ati mobilitiy radeon hd 5650 ekran kartlı HP laptop saatlerdir uğraşıyorum ne yaptıysam olmadı lütfen yardım beyler en sonunda olur gibi oldu fakat sonra ekran gitti simsiyah kaldı öyle ...

biraz bekledim baktım gelmiyor sistemi geri yüklemek zorunda kaldm :// 8 saattir bilisayarın basındayım beceremedim :(((

bunun tam çözümünü bilen varsa duacısı olacaz vallaa
  • Ben win7 uyumluluk modu ile kurdum. Kurulumun son aşamasında ekran karardı gitti geldi. Hata ile karşılaşıldı dedi. Aygıt yöneticisinde iki ekran kartının problemsiz çalıştığını gördüm ama Ati nin yazılımı kurulmadı. Hangi ekran kartı ile kullanıyorum şu anda bilmiyorum. Bunun üstüne bir de 12.11 nolu güncel beta driverı win7 uyumluluk modu ile kuracağım bakalım ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hannibal

Ben win7 uyumluluk modu ile kurdum. Kurulumun son aşamasında ekran karardı gitti geldi. Hata ile karşılaşıldı dedi. Aygıt yöneticisinde iki ekran kartının problemsiz çalıştığını gördüm ama Ati nin yazılımı kurulmadı. Hangi ekran kartı ile kullanıyorum şu anda bilmiyorum. Bunun üstüne bir de 12.11 nolu güncel beta driverı win7 uyumluluk modu ile kuracağım bakalım ne olacak.

Ben de ilk başta öyle yapmıştım ekran kararmıştı sonra geri açılmamıştı sistemi yeniden yükledikten sonra windows 7 uyumluluk modu ile denedim oldu...Sandım fakat bu seferde tivibu gibi bazı uygulamalarda görüntüde renkler birbirine giriyor cızırtılar oluyor diye aygıt yöneticisinden ati ekran kartının üzerinde geldim güncelle dedim demez olsaydım yine köşesinde ünlem uyarsıı olan ATI Mobility Radeon 5000 Series (WDDM v1.20) ile karşılaştım ve ne yaptısam bir önceki adıma geri dönemedim format mı atmadım sistem geri mi yüklemedim driver sweeper ile atiye ait olan tüm bileşenleri mi kaldırmadım ne denediysem o cızırtılı ama uyarısız olmayan haline geri dönemedim. He bu arada atinin siteindeki hemen hemen tüm sürücüleri de yükledim yine kesmedi ne melen bişeymiş yaraabbim

Sonunda benim sigortalar attı hem sinir hem üzüntü ile orjinal windows 8 prodan çakma windows 7 ultimate dönmek zorunda kaldım :((((

Eğer kesin çözümü bulunursa ve başlık altında resmli falan anlatılırsa ancak geri dönerim iki gündür kafamdaki saçlar beyazladı resmen bir karış yol alamadım diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytacikomadrid -- 11 Aralık 2012; 12:32:26 >

• Şimdi sistem normal çalışıyor. Aygıt yöneticisinde iki ekran kartı da var. Win8 de yeniden puanlama yaptım değişiklik olmadı. Sanırım Intel ekran kartı kullanılıyor şu anda. Ati yazılımı hala yüklenmedi. Eskisine nazaran fan sesi azaldı.
  • quote:

uploaded.net

Görüşmek üzere...

Hocam başlıktaki çözümü ifadesini kaldırmanızı rica ediyorum çünkü konudaki diğer arkadaşlar gibi bende o şekilde yapamadım yanlış blgilendirme oluyor. Koskoca ATI gibi bir firma bizi kaç gündür rezil etti HDMI çıkışı da çalışmıyor.

Not: Ekran kartım mobility radeon HD 5650

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.