Şimdi Ara

Windows 8'de doğrudan masaüstüne başlatma imkanının olmayacağı belirtiliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
5.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dokunmatik ekrani olmayan cihazlarda soldan saga gidecegine yukaridan asagi gitse en azindan farenin ortasindaki zimbirtiyla daha rahat hareket ettirebiliriz gibi geliyor..

Eski kullanicilar icin zor ama windows 8 arayuzune (metro demiyorum cunku metro ag banada dava acar :D ) guzel bir file explorer entegre etseler masaustu (pc olan degil hani su desktop dedigimiz simgelerin oldugu yer) yavastan tarihe karisir gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: hiachi
    Çevir kazı yanmasın

Verecek cevabı olmayanların cümlesi...
    Dostum senle tartışmak için demiyorum ama 20 saniye gerçekten de çok önemsiz bir şey. Kabul et.
  • ben 20 sn için ssd alanları biliyorum.Önemsiz dediğin sey baskaları için cok önemli olabiliyor ki bencede 20 sn küçümsenecek bir zaman değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 10 Ağustos 2012; 13:14:01 >
  • değil windows 8, windows 18 çıksa bile xp kullanmaya devam edeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: hiachi

Benim hic kurup deneme şansım olmadı merak ettiğim bahsettikleri kadar çabuk sistem acılıyormu ssd ye gerek kalmayacagından bahsediliyordu hatta videolar yayınlanmıştı bununla ilgili metro arayuzune kacsanıyede ulasıyor acaba?

Ya gerçekten çok merak ediyorum. Şu bilgisayarın bu kadar hızlı açılması gerekli mi? Yani bazı arkadaşlar bana şimdi eksi verecekler. Çünkü demek istediğimi anlamayacaklar. Demek istediğim tabi ki insan bilgisayarı hızlı açılsın ister. Ama 50 saniyede açılması ile 20 saniyede açılması arasında ne fark edecek çok merak ediyorum. Yani 30 saniye önce açılırsa o kadar önemli ne olabilir ki 30 saniye önce açılırsa çok büyük bir kaybınız olacak? Yani Dünyaya doğru hızla gelmekte olan bir roket olsa ve sizin bunu durdurmanız gerekiyor olsa hadi anlayacağım. Onun haricinde 30 saniye önce açılması ne gibi hayâti bir şey ifade edebilir ki bu kadar önemsiyorsunuz anlamıyorum...

Bilgisayarımın kapatma düğmesini uyku modu olacak şekilde ayarladım. Bir yere giderken düğmeye basıyorum ve benim ardımdan kapanıyor. Geldiğimde düğme bile aramıyorum. Klavyeden Space tuşuna basıyorum ve ... saniyede açılıyor...

Böyle bir şey varken Windows 8 in Microsoft'un bazı zorlamalarına ve yeni çıkacağı için bazı uyumsuzluklarına niye kobay olayım ki???

Not: ... yazan yerdeki boşluğu şimdi kaç saniyede açılacak diye test edip yazacağım. Bilginize...

Baktım. Kapanması 22 saniye 27 salise sürdü. Space'e basınca açılması ise toplam 5 saniye 17 salise sürdü...

windowsun açılma hızı konusundaki tüm yazdıklarına katılıyorum. artı eklemek gerekir4se insanlar zaten sürekli programlar yükleyerek kendini başlangıca atan önyüklemeler sayesinde bu ilk açılış süresinin hiçbir anlamı kalmıyor. sıfır windows ilk yüklediğinizde tamam hızlı açılıyor olabilir ama şöyle programlarla bir dolrurun bakalım o açılış süresinden eser kalıyor mu? Burada önemli olan sistemin açıldıktan sonra ki çalışma hızı ve stabilitesidir. sistem varsın 2-3 dakikada açılsın ama yeterki adam gibi olsun ben bir kaç dakika öncedende basarım o düğmeye... önemli olan gerisi..

artı eklemek istiyorum o açma kapama düğmesini aynı şekilde kullanıyoruz. bende o düğmeyi uyku moduna aldım ve pc başından kalkarken baıyorum anında uyku moduna geçiuyor geldiğimde mouseu azcık kıpırdatmam yetiyor PCnin anında açılması için. hatta çoğu zaman PCyi kapatma ihtiyacı dahi duymuyorum PC başına geçer geçmez bir iki saniye içinde windows karşımda oluyor. Arkadaş şu mereti kullanmayı bilmeyenler şuraya gelip yorum yazarsa arkalarında maalesef bizim gibi eski topraklar gelip toparlamak zorunda kalıyor naapalım umarım bir an önce büyürlerde birşeyler öğrenirlerde ondan sonra yazarlar.. adama çölde kullanması için iki seçenek sunsan birisi ferrari olsa diğeride hummer.. adam daha hızlı diye ferrari der.. bazen bazı şeyleri öğrenmek için deneyim şart oluyor istediğin kadar anlat yaz çiz fayda etmez taki o kişi tecrübe edininceye kadar... Hayırlı Ramazanlar

Bence zaten ssdlerin hddlerin yerini almasoyla berabe bu sorun ortadan kalkacak.Ayrıca uyku moduda bir enerji harcar ve bu mobil cihazlar için bir sorun demek.Gerçi windowsun da yapacağı bir şey yok bu konuda sonuçta hdd gibi tarihi eser parçlar olduğu sürece windows elinden geleni yapıyor zaten.Umarım ssdler birazn önce ucuzlarda sadece açılış süresi değil progrmlard da avantajını görürüz.SSD zaten lazım kesinlikşi hdd ssdye göre ölü bir donanım.Bu durumda işletim sistemlerini bu konuda yargılamak hata olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: respawn05

Sırf Metro arayüzü yüzünden Windows 8e geçmeyeceğim.

evet metro arayüzü insanı bir noktada sıkıyo ama şu nokta da beni windows 8 e acayip çekiyor. uefı boot destekliyor notebookum windows 8 de oldukça iyi destekliyor bu teknolejiyi. şuan noktebookda kurulu uefı boot da. bilgisyarım açılması 5-6 sn sürüyor hdd olarak 5400 rpm lik wd takılı. asus logosu geçiyor windows topları bir turu tamamlamadan masaüstü geliyor. bu süper bir şey bence. windows 7 de aynı hızı verebilir belki ama şuan için sürücü sıkıntım var. ayrıca uefı boot a 8 kadar yatkın olduğunu sanmıyorum.

• benim mantığıma sığmıyor madem dokunmatikler için yapıldı metro arayüzü ozaman bırakta dokunmatik sistemlerde olsun niye sen masaüstünede bunu koyuyorsun kullanmak zorunda bırakıyorsun.. ben windows 8i ancak metro arayüzünü iptal ederek kullanırım oda olurmu meçhul..

• Boot süreleri gayet iyi. Windows 8'e 31 Ocak'a kadar indirimden yararlanıp(30TL) geçmek lazım..

• ben aslında win 7 kullanıyorum ikinci bir işletim sistemi olarak win 8i yükliycem ama bu metro arayüzü canımı sıkıyor ayrıca bunun hiçte hoş bişey olmadığının herkez farkında microsoft niye hala bunları kaldırmak için bir öneride bulunmuyor hala anlamıyorun

• Direk masaüstü gelmiyor, metro-modern arayüz vs koskoca işletim sistemi mobile işletim sistemine mi dönüyor? Tablet için farklı işletim sistemleri çıkarılmıyormuydu?

• amaç kullanıcıyı o arayüzde tutmak değil. Amaç, tablet kullananlara ilaven milyarlarca insanı metro arayüzü için tasarlanmış ücretli uygulamalara çekmek. Milyarlarca insan bu sistemi kullanacak ve milyarlarca dolar microsofta gidecek. Metro uygulamalarında kullanılan çekirdek farklı olduğu için kırılması 2-3 yılı bulur oradaki programlara crack felan çıkması. ya da para bayılmak bayıltmak istemeyen insanlar cydia tarzı bişeye yönelirler. Ama kesin olan şey Microsoft masaüstü kullanıcılarından önümüzdeki 3-4 sene iyi para kazanacak. O yüzden yükseltme ücreti bu kadar uygun. Zaten oradan bir beklentileri yok. Parayı mağazadan kıracaklar. Skple üzerinden etkinleştirdiğimiz 8 pro build 9200 leri isteseler etkinleştirmezler. Ama niye engellesinler ki. Adamlar için sıcak parayız. Onlarca değişmeyen sloganları bu adamların ; Money, more more Money !!! Allah doyursun Gates. Senin bilişime kazandıracağın yenilikler ancak sana para kazandıran yenilikler olur. Bekle sen ! Komunist bir ülke yönetimi çıkarsa şu zamanlarda dünyada, Linux gelişimine devlet desteği verirlerse ben o zaman görecem microsoftla appleyi. Bak bakalım o zaman insanlar size para bayılmak için sıraya giriyor mu !!!

• Metro arayüzünü kullanmadan konuşanlar varya ayar oluyorum.. O lanet, baslat butonu yerine daha sade ve kullanımı kolay bir arayüze geçmesi en hayırlısı olmuş. Hersey elinin altında. Yok efendim su dosyanın su sekmesine gel tarzı saçmalıklar gecmiste kaldı.. Hele ki hız konusunda Windows 7 yi bile tokatliyorsa demekki microsoft bazı seyleri becerebiliyormuş..

Kısacası birkaç video izleyip, kullanmadigi halde fikir sahibi olan kisilere itibar etmeyin.. Deneme sürümünü indirin ve kaliteyi görün derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amaç kullanıcıyı o arayüzde tutmak değil. Amaç, tablet kullananlara ilaven milyarlarca insanı metro arayüzü için tasarlanmış ücretli uygulamalara çekmek. Milyarlarca insan bu sistemi kullanacak ve milyarlarca dolar microsofta gidecek. Metro uygulamalarında kullanılan çekirdek farklı olduğu için kırılması 2-3 yılı bulur oradaki programlara crack felan çıkması. ya da para bayılmak bayıltmak istemeyen insanlar cydia tarzı bişeye yönelirler. Ama kesin olan şey Microsoft masaüstü kullanıcılarından önümüzdeki 3-4 sene iyi para kazanacak. O yüzden yükseltme ücreti bu kadar uygun. Zaten oradan bir beklentileri yok. Parayı mağazadan kıracaklar. Skple üzerinden etkinleştirdiğimiz 8 pro build 9200 leri isteseler etkinleştirmezler. Ama niye engellesinler ki. Adamlar için sıcak parayız. Onlarca değişmeyen sloganları bu adamların ; Money, more more Money !!! Allah doyursun Gates. Senin bilişime kazandıracağın yenilikler ancak sana para kazandıran yenilikler olur. Bekle sen ! Komunist bir ülke yönetimi çıkarsa şu zamanlarda dünyada, Linux gelişimine devlet desteği verirlerse ben o zaman görecem microsoftla appleyi. Bak bakalım o zaman insanlar size para bayılmak için sıraya giriyor mu !!!

• windows 8 tamamen gereksiz ve sorunlu.
    developerlara hiç tavsiye etmiyorum. ayrıca windows 8 li bir bilgisayar aldıysanız windows 7 kurulamıyor. henüz sürüm düşürme için driverlar yazılmamış. windows 8 li bilgisayar aldığıma bin pişmanım.

• vay arkadaş. ne kadar çok win7 ci varmış :) acaba neden? sormak isterim sadece metro arayüzü için mi tamamen win 7 cisiniz?

şimdi ben eski bilgisayar kullanıcısıyım ve her yeni windows çıktığın aynı enstantaneler!
    vista kullanmam arkadaş XP.!
    win7 kullanmam arkadaş, vistada aksıyor XP
    win 7 de neymiş arkadaş bir sürü şey uyumsuz XP

şimdi? win 8 kullanmam arkadaş win 7..

ee ortada bir tezatlık yokmu :) win 7 kullanmam diyen arkadaşa sesleniyorum yallah XP ye.

Windows dünyası win 8 ile devir atlamıştır. bu bir gerçek.

şimdi o "güç" düğmesini "uyku" modu olarak kullanan arkadaşıma sesleniyorum buradan, bir senaryo yazdım bakıyım nasıl olcak.

şimdi benim önümde 1i yeni 1i eski (i5) olmak üzere 2 adet bilgisayar var.

yeniye sonra gelicem çünkü o win 8 :)

siz bilgisayarı sadece chrome kullanmak için mi kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben Autocad,Sketcup,Earth, Office2013 ve bilumum yardımcı sürüsüne bereket program ile kullanıyorum. Win 7 nin hakkını verelim çökmüyor, Stabil çalışıyor

lakin niye bilgisayarı uyku modunda tutayım? neden vampir enerji tüketeyim? wampir enerji ile yılda ne kadar elektrik harcadığını hesaplayabilirsin. notebook ise ya pil ömrünü yersin, desktop ise wampir enerji kullanırsın.

şimdi sabah ben ofise gidiyorum arkadaş 8 gb ram olan i5 bilgisayarın güç düğmesine basıyorum ve 15 dakka yaklaşma bilgisayarın yanına (yukarıda ki 20 saniye hesabı yapanlara söylüyorum chrome kullanıyor onlar sadece) bahçeye çıkıyorum kavemi içiyorum sigaramı içiyorum, geliyorum oturuyorum PC başına, önce 1-2 kere tıklıyorum bakıyorum bilgisayar kendine gelmişmi, yok gelmemiş 1-2 kere yenile, autocad i aç kapat ki cash işlesin.

kıssadan hisseye durumu 20 saniyenin önemi olmayan arkadaşa getiriyim tekrar.
    ve bir acil proje gelir bilgisayar uyku moduna alınır ve müşteriye doğru yola çıkılır, tabii bizim pil ölü müşterinin yanına gitmişsin bir bakmışsın bilgisayar uykudan ölüme geçmiş :) uyku muyku kalmamış arkadaş, basıyorsun müşterinin karşısında güç düğmesine, haydeee gidelim hayde hay hay açılcakta açılcak bizde müşteriye proje göstericezzzzzzzzz..

çok uzattım sanırım. win 8 öyle mi? basıyorsun yapıştırıyor ekranı karşına uykuda olsa, kapalıda olsa, metro arayüz mü? 1 saniyelik iş windows+d ve masaüstündesin.

masaüzerinde yüzlerce simge tutmaya gerek yok win tuşuna bas "ph" yaz en başta photoshop arkasından ne varsa o isimde, KIRK saat aramaydı dizindi oydu buydu yok arama programu kullanmak yok arama programlarının keş belleklerini yemesine lüzum yok.

neyse ben bilgisayarımda ÇILGIN HIRSIZ oynamak istiyorum zira dokunmatik ufacık ekranda sevmem oyun oynamayı, Giriyorum Mağazaya sizlerin anlayışınızla google Playe :) indiriyorum Çılgın Hırsız'ı, hop bilgiasyarda telefonda ki oyunu oynamanın zevkine varıyorum yap bakıyım win 7 de bunu? bluestack indir kasıntı kasıntı senk etmeye çalış nanayda nanay,

metro arayüzü biraz kullan bakalım şöyle 1-2 ay win 7 nin yüzüne bakar mısın bakmazmısın o zaman göreyim seni,

bilgisayarı açıp ilk tıkladığı şey googlechrome girdiği ilk site facebook sonra bilumum oyunve forum siteleri olan arkadaş sana sesleniyorum. win 8 i senin için yapmamışlardır zaten emin ol :)

hayde ben 15 dakka da değil 2 dakkada açılan bilgisayarım win 8im ile mutluyum ki profesyonel bilgisayar kullanıcısıyım.

sevgiler demeden önce windows 8 mi 7 mi kıyaslaması yapmak için böyle acemi yorumlara takılmayın arayın bir sistem destekçi neden windows 8 almalıyım? yada neden windows 7 almalıyım? sen olsaydın hangisi neden kullanırdın diyip notlarını al en az 2 sistem destekçiye daha sor, Sistem destekçi diyorum, teknik servise yada Vatancomputerdeki standgörevlisine sor demiyorum.

Sevgiler. şimdi :)

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    açılışta metro arayüzünü görmeden direkt masaüstüne gelebilirsin. metroyu tamamen kaldırmanında mutlaka bir yolu vardır. ama şimdilik bilmiyorum.
  • windows ne yapmaya çalışıyor anlayan var mı?
  • http://download.cnet.com/Start-Menu-8/3000-2072_4-75852660.html

adresinden start menü 8 uygulamasını indirip kurarsanız direk masaüstünü açılır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.