Şimdi Ara

Windows 8'de doğrudan masaüstüne başlatma imkanının olmayacağı belirtiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
5.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Metro arayüzünü firmanın neredeyse tüm hizmetlerine yaymayı prensip edinen Microsoft, görünüşe göre kullanıcıları da Windows 8'de bu arayüzü kullanmaya zorlamak istiyor.

Geçen hafta üretim ortaklarına dağıtılmaya başlayan Windows 8 RTM sürümünde ortaya çıkan bir ayrıntı bunu destekler nitelikte. Sürümü inceleyenler Windows 8 cihazının doğrudan masaüstüne başlaması opsiyonunun engellendiğini görmüş. Bunun yerine kullanıcı Metro başlangıç ekranına geçiyor.

Windows 8 Secrets adlı kitabın eş yazarı Rafael Rivera da Windows 8 işletim sisteminde cihazın doğrudan masaüstü ekranına başlayamayacağını tespit etmiş. Bunun yerine test sürümlerinde de bulunan, aktiviteye duyarlı Windows 8 masaüstü kısayolu ile kullanıcı sisteme giriş yapar yapmaz masaüstüne yönlendiren yöntemi kullanmalarını tavsiye ediyor.

Yöneticilerin grup politikalarında doğrudan Windows 8 masaüstüne geçiş yapabilme yetkisini vermesi ihtimalini de Rivera imkansız buluyor. 

Microsoft, kullanıcıların Metro başlangıç ekranından Windows+D, Windows+B gibi kısayollarla masaüstüne geçiş yapmasını istiyor.

Özellikle tabletler gibi dokunmatik ekranlarda Metro arayüzü merakla beklenirken, işletme kullanıcıları ise Metro başlangıç ekranını gereksiz buluyor ve masaüstüne doğrudan geçiş yapmayı öncelikli olarak istiyor. 

Microsoft ise şimdilik bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyor.

• gene kendi ayağına kurşun sıkıyor microsoft

• dokunmatik olmayan sistemde metro arayüzü bi halta yaramazki tamamiyle vakit kaybı .

• Saçmalık.

• Sırf Metro arayüzü yüzünden Windows 8'e geçmeyeceğim.

• vista geri dönüyor

• Şu Windows 8‘i kullanıp Metro arayüzünü beğenen tek kişi ben miyim? Bence çok işlevsel ve şık bir işletim sistemi olmuş uygulama mağazasının masaüstüne gelmeside ayrı bir güzellik.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim hic kurup deneme şansım olmadı merak ettiğim bahsettikleri kadar çabuk sistem acılıyormu ssd ye gerek kalmayacagından bahsediliyordu hatta videolar yayınlanmıştı bununla ilgili metro arayuzune kacsanıyede ulasıyor acaba?

• Ms birkaç başarısız denilebilecek denemeden sonra muhakkak doğru yolu buluyor. Önce dayatıyor baktıki tutmadı birdahaki işletim sisteminde değişikliğe gidiyor bu w8 de başarısız işletim sistemleri arasında yerini alacak gibi duruyor
  • Başlat menüsü olmayan windows düşünülemez.

• abartıldığı kadar büyük bir sorun değil ne başlat ikonunun olmaması nede bu.tek tıkla geliyor zaten masaüstüne.yeniliklere bu kadarmı kapalı olur insanlar ya.

• illaki 3 parti uygulamalar bu sorunu çözecek olsada mikrosoftun buna gerek bırakacağınıda düşünmüyorum.Metro arayüzü tamamen dokunmatik için tasarland.Dokunmatik olmayan sürüm içinde tabiki bu seçenek opsiyonle olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ottmn

Başlat menüsü olmayan windows düşünülemez.

Windows 8‘e çok basit bir işlemle Başlat menüsünü ekleyebiliyorsun bununla ilgili internette bir çok mod var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sırf bunun için win 7 ye geri döndüm 3 gün içinde, başlat menüsü var ama programları donatıları felan arıyacan uzun iş aga, win 7 de devam

• Metro arayüzü dokunmatik ekrana sahip olmayan cihazlar için çok gereksiz, hatta kullanışlığı düşüren bir unsur bence. Microsoft bu konuda çok dayatma yaparsa bir Vista vakası daha yaşayabilir.

Aslında burada bir kez daha GNU/Linux ve özgür yazılımın en sevdiğim özelliklerinden birini görüyoruz. Özgür yazılımda kimse size dayatma yapamaz.

• benim anlamadığım başlat menüsü neden bu kadar önemli. bunca yıldır başlat menüsünü programlara erişmek için kullanıyordum. yoksa benim bilmediğim bir özelliğimi var. biri beni aydınlatabilir mi?
    metro arayüzünde çok daha kolayca istediğin ayara ve programa erişebiliyor, dilediğin gibi düzenleyebiliyorsun. yani başlat menüsünde yapıp metro da yapamadığınız ne var anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: retey

benim anlamadığım başlat menüsü neden bu kadar önemli. bunca yıldır başlat menüsünü programlara erişmek için kullanıyordum. yoksa benim bilmediğim bir özelliğimi var. biri beni aydınlatabilir mi?metro arayüzünde çok daha kolayca istediğin ayara ve programa erişebiliyor, dilediğin gibi düzenleyebiliyorsun. yani başlat menüsünde yapıp metro da yapamadığınız ne var anlamıyorum.

Sorun sende değil sorun yeniliklere kapalı olanlarda. ve şunu anlayamıyorum. Tamam beğenmedin de niye taşlıyorsun. paramı ödüyorlar sana :). Lafım beğenmeyen arkadaşlara. karşınızda mükemmel bir işletim sistemi var. her açıdan geliştirilmiş. kullanımı kolay. evet ilk bir iki gün başlat menüsünün yokluğunu hissediyorsunuz. ama seninde dediğin gibi başlat menüsünü ben birtek programlara ulaşmak için kullanıyordum ki metroda bu olay çok daha kolay olmuş. win logo tuşuna bas, açmak istediğin programın adını yaz. bu kadar hızlı aramayıda hiç bir işletim sistemi sağlamayı ne yazıkki. daha ne istiyorsunuz. pc nin ayağa kalkıp halay çekmesini mi ?. pehhhhh. size bişey beğendirmek ne kadar zormuş :)

• nete düşen rtm sümünü indirip denedim ama windows 7'ye kurduğu bir üstünlük göremedim. windows 7nin makyajlanmış ve dokunmatik arabirimine uyarlanmış versiyonu olarakta tanımlamak mümkün. çekirdek seviyesindeki değişiklikler kayda değer ama bu windows 7den terfi etmek için yeterli değil. çünkü windows 7 taş gibi çalışan bir işletim sistemi. windows 8in çok daha fazlasını sunmasını beklerdim.. bir tablet bilgisayarda kullanmak isteyeceğim bir işletim sistemi olurdu ama masaüstü PClerde aynı kullanım kolaylığını göremiyorum maalesef..

• günlük kullanımdda ben kullanamam bu arayüzü

• quote:

Orijinalden alıntı: hiachi

Benim hic kurup deneme şansım olmadı merak ettiğim bahsettikleri kadar çabuk sistem acılıyormu ssd ye gerek kalmayacagından bahsediliyordu hatta videolar yayınlanmıştı bununla ilgili metro arayuzune kacsanıyede ulasıyor acaba?

Ben denedim. Hatta videosunu çekip başka bir forumda paylaşmıştım. Tabi denediğim final sürümü değildi. Buyrun siz de bakın.
    http://www.youtube.com/watch?v=KQkyVx1_8So&feature=plcp

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.