Arkadaşlar herkese iyi forumlar,hafta başında sisteme sıfırdan Windows 8 kurdum ve aktifleştirdim,neyse güncellemeleri falan da açık bıraktım birçok güncellemeyi kurdu kendiliğinden.Ancak son bir iki gündür mesela ilk başlarda mağazada olan 8.1 güncellemesi şimdi yok!Yine Windows un sayfasından 8.1i edin e tıkladığımda 'Bilgisayarınız bu sürümü yükseltmeye uygun değil ya da Mağazadan güncellemeyi desteklemeyen bir sürüme sahipsiniz.'gibi bir uyarı ile karşı karşıyayım.Anlaşılacağı üzere orjinal kurmadım ama birtakım yollarda aktif gözüküyor sonuç olarak Windows...Neyse internette birkaç araştırmam sonucu bazı yerlerde ilk baştan windows 10 un iso dosyasını indirip formatlamak gerektiği yazıyor.Dün de son olarak Windows 10 u iso dosyası şeklinde indirdim.Sizlere sorum illa sıfırdan temiz kurulum mu yapmak gerek direk windows 10 a yoksa Deomon Tools tan imaj dosyasını açıp setuplasam ve 'Windows u Yükselt'seçeneğini seçsem şu anda pc de varolan dosyalarımı vs.da korumuş olaraktan yükseltemez miyim?Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Yükseltme şeklinde kurarsan dosyalarını programlarını korumuş olursun...Temiz kurulum yaparsan hem programların uçar hem aktivasyon ister tekrardan...
Hocam yani direk olarak win8 de normal program kurar gibi setup üzerinden yükseltebilirim?
O şekilde de kurabilirsin ya da usb flash diske iso dosyasını yazdırıp oradan da kurabilirsin ; ama sıfır kurulum değil yükseltmeyi seçmelisin...
Sağolun hocam bakim bir usb ye yazdırim de masaüstünden kurmak daha kolay gibi geldi,bir anda da bulaşamadım hemen
Evet Windows 8 üzerinden 10 a yükseltme işlemini gerçekleştirmiş bulunmaktayım :) Yalnız bir sorum daha olacak,hdd bölümünde ekstra olarak bir de ram disk yapmış kendiliğinden 254mb lık bir alan var.Bu standart bir durum mudur?
Evet normal bir durumdur kurulum esnasında sistem dosyaları kullanıyor...