Şimdi Ara

Windows 8 Tablet İnceleme !!! Asus Vivotab Smart ME400C (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
680
Cevap
5
Favori
64.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende aldım, izlenimim gayet olumlu, bimeksten 1100 tl ya aldım 55 tl puan verdiler onunlada trust marka kapaklı kılıf aldım tam güzel oldu. Genelde iş amaçlı kullanıyorum, şmdiden 2 toplantıda ve ofis işlerimde kullandım, çokta güzel oldu, ofis yanımda.

klavyesi hoşuma gitmedi, açmak için ayrıca tşuna basmak pek pratik değil. Oyun kurmadım bir vaktim olduğunda onu deneyeceğim. En güzel tarafı hem tablet kullanımına hemde bilgisayar olarak kullanıma izin vermesi, ve performası olsun ekranı olsun, Maaşallahı var.

Usb çoklayıcı ile tam bir bilgisayara dönüşüyor. Kalem desteğide olsa (note 2 kullanıyorum, kalemsiz telefon kullanmam herhalde artık) daha iyi olurdu, el yazısı desteği var ama ondada not almak pek pratik değil, birde el yazısıyla sadece ingilizce tanıyor. Klavye uygulaması biraz akıllı olsaydı keşke (mesela explorerda adres satırına tıklayınca klavyeyi kendisi açması gibi, bir şey yazacağımı tahmin edip klavyeyi açması süper olurdu.

Şarjını full bitirmedim daha ama galiba 9.5 saat iddiasını tutturacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ıspanak

bende aldım, izlenimim gayet olumlu, bimeksten 1100 tl ya aldım 55 tl puan verdiler onunlada trust marka kapaklı kılıf aldım tam güzel oldu. Genelde iş amaçlı kullanıyorum, şmdiden 2 toplantıda ve ofis işlerimde kullandım, çokta güzel oldu, ofis yanımda.

klavyesi hoşuma gitmedi, açmak için ayrıca tşuna basmak pek pratik değil. Oyun kurmadım bir vaktim olduğunda onu deneyeceğim. En güzel tarafı hem tablet kullanımına hemde bilgisayar olarak kullanıma izin vermesi, ve performası olsun ekranı olsun, Maaşallahı var.

Usb çoklayıcı ile tam bir bilgisayara dönüşüyor. Kalem desteğide olsa (note 2 kullanıyorum, kalemsiz telefon kullanmam herhalde artık) daha iyi olurdu, el yazısı desteği var ama ondada not almak pek pratik değil, birde el yazısıyla sadece ingilizce tanıyor. Klavye uygulaması biraz akıllı olsaydı keşke (mesela explorerda adres satırına tıklayınca klavyeyi kendisi açması gibi, bir şey yazacağımı tahmin edip klavyeyi açması süper olurdu.

Hayırlı olsun bende uzun zamandır kullanıyorum ve son derece memnunum.Bence tek eksiği full size usb 2.0 olsa çok iyi olurmuş. Modern arayüz ekranından internet explorer a tıklarsan ordan sanal klavye kendi kendine çıkıyoror. Desktop ekranında o klavye çıkmıyor. Ayrıca klavyeli bir şeklide tableti nerden aldınız.

• quote:

bende aldım, izlenimim gayet olumlu, bimeksten 1100 tl ya aldım 55 tl puan verdiler onunlada trust marka kapaklı kılıf aldım tam güzel oldu. Genelde iş amaçlı kullanıyorum, şmdiden 2 toplantıda ve ofis işlerimde kullandım, çokta güzel oldu, ofis yanımda.

bu sorunları microsoft bildirebilirseniz bildirin belki ilerdeki güncellemelerle gelebilir..

• @ Xit;

hocam klavyesli almadım, sanal klavye bahsettiğim, tam boy usb olsa dediğiniz gibi, en büyük eksiklik o doğru.

@ M-A-R-S;

Microsoft'a herhalde 2 hafta daha kullandıktan sonra geri bildirim yaparım, şimdilik daha çok yeni, metro arayüzüyle kullanırken kendimi windows kadar özgür hissetmiyorum, önceden 2 android tablet ve ipad ve ipad mini kullandım, daha metro arayüzünün ve marketin onlara yetişmesi için çok yol var. Ama windows'a tek tıklamayla geçince olayın rengi bir anda değişiyor.

Halihazırda ev bilg + iş billgisayarı + netbook + bu cihazı kullanıyorum.

Netbook işyerinde duruyor, iş harici işlerimi ( ikinci bir işte yapıyorum diyebiliriz buna) netbook ile yapıyorum, netbook ile ev bilgisayarımı bazı işlerde senkronize kullanıyorum dropbox yardımı ile. Tabi bu bir yerde zor oluyor. Hep düşüncem özel bilgisayarımı yanımda taşımaktı. İşe gidince harici klavye mouse ekrana bağlamak, mesai sonu eve getirip aynı bilgisayarı ekran klavye mouse a bağlayıp aynı bilgisayarda çalışmak. Halende netbook'u harici klavye mouse ve ekranla kullanıyorum, Şimdi asus ile galiba bu problemi çözüp hem ve bilgisayarımı hemde netbook u satıp boşluğu dolduracağım.

Bunun için şu anda gerekli olan şey micro hdmı dan hdmı ya dönüştürücü haftasonu bunu alıp full hd ekrana görüntü alıp deneyimimi yazarım. Bu konuda pek sıkıntı olacağını düşünmüyorum, çünkü işlemci olarak z2670 ile benim 3 yıldır kullandığım netbook un işlemcisi (d525) performans olarak birbirlerinin ardışığı. Netbook ile full hd benim ihtiyacımı tam olarak karşılıyor. Tabi full hd film ve oyun yok, kullanımımda.

Dönüştürücü ve sonrasında full hd konusunda muhtemelen problem çıkmaz ama usb portuna çoklayıcı bağlayıp çoklayıcıya wireless klavye mouse, harici hdd, bağlama senaryosunda bu sefer bir süre sonra şarj problemi çıkacaktır. Acaba, usb çoklayıcı üzerinden bir şekilde hem tableti hem çoklayıcı üzerindeki usb aygıtları kullanıp hemde şarjı şağlayacak bir yöntem var mıdır?

Her neyse uzun oldu herhalde 2 hafta içerisinde bu kullanım senaryomda da bir seviyeye gelirim. Buraya da yazarım.

Windowslu tableti hep yanımda taşımak hayalimdi, 8" windowslu tablet bekliyordum, me400 karşıma çıktı aldım, haswell ve 8" windows tablet ve giriş çıkış portlarında da biraz bonkör davranırlarsa tam mükemmel olur.

Eve gelip bağlantılarımı yapıp bilgisayar olarak, yatacağımda yada dinleneceğim de tablet, bir yere gideceğim de her ihtiyacımı karşılayacak notebook, işe geldiğimde de özel makinem.

Tekrar me400'e dönersem taşınabilirlik ve incelik tam ayarında, tam usb olsaydı ve şarj için ayrı bir girişi olsaydı... :)

Uzun oldu, hayırlı uğurlu olsun herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 31 Mayıs 2013; 4:26:06 >

• Mini hdmi kablosu alırken denerseniz çok iyi olr benim aldığım bi kablo çalışmadı. Tabi kablo arızalıda olabilir başka bir marka kablo aldım onda çalıştı. Bende hem şarj hem usb kullanmak istiyorum ama öle bi kablo bulamadım işimizi micro usb çoklayıcı bile görebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xit

Mini hdmi kablosu alırken denerseniz çok iyi olr benim aldığım bi kablo çalışmadı. Tabi kablo arızalıda olabilir başka bir marka kablo aldım onda çalıştı. Bende hem şarj hem usb kullanmak istiyorum ama öle bi kablo bulamadım işimizi micro usb çoklayıcı bile görebilir.

Micro usb çoklayıcı iyi fikir şimdi araştırdım ama bulamadım, bize aslında micro usb girişi olan bir hub lazım, tabi bu hub aynı zamanda şarjda yapacak. Neyse olmazsa da zaten her senaryoda şarjı 3-4 saati geçecektir diye düşünüyorum. Çok eski 7-8 yıllık fps'leri çalıştırır mı acaba düşünüyorum şimdi cod 2'yi mesela.

Neyse, HDMI kablo olayını tekno marketlerde denetirler mi bilemiyorum artık ona yarın vaktim bakarım herhalde.

benzer bir durum XDA'da da konuşulmuş ama devamı gelmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 31 Mayıs 2013; 16:06:32 >

• hafta sonu kablo ayayşlarım hüsranla sonuçlandı, 2 kablo buldum, mini hdmı- hdmı şeklinde (2 side kablo aparat değil, benim ihtiyacım daha çok erkek mini hdmı - dişi hdmı şeklinde) fiyatları 40-50 tl arası vatanda denedik, çalışmadı, teknosa ve mediamarttakilerde 40 tl civarıydı almadım, gg'de 7-8 tl ya var iki tane alıp deneyeceğim.

bu aradahttp://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html sitaya göre bizim grafik kartı 3d oyunlar iin uygun değilmiş.

Sağlık olsun.
  • quote:

hafta sonu kablo ayayşlarım hüsranla sonuçlandı, 2 kablo buldum, mini hdmı- hdmı şeklinde (2 side kablo aparat değil, benim ihtiyacım daha çok erkek mini hdmı - dişi hdmı şeklinde) fiyatları 40-50 tl arası vatanda denedik, çalışmadı, teknosa ve mediamarttakilerde 40 tl civarıydı almadım, gg'de 7-8 tl ya var iki tane alıp deneyeceğim.

bu aradahttp://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html sitaya göre bizim grafik kartı 3d oyunlar iin uygun değilmiş.

Sağlık olsun.

Hdmi nin erkek dişisi olmaz bildiğim kadarıyla ne aradığını anlamadım ama mini hdmi to hdmi kablo alman lazım bi mArka olmassa diiğeri olur marka seçiyo alet benimki noname bi kablo idi çalıştırdı. 3d oyunlar için atom işlemci uygun değil ewt..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @ Xit;

Windows 8 Tablet İnceleme !!!  Asus Vivotab Smart ME400C

bu hocam aradığım şey, gg'de var bugün alırım artık.
  • Bende resimdeki zıkımdan var. Android tabletim için almıştım. Ama malesef bugün tableti ölü piksel yüzünden yollamam gerek.
  • @ kesbi;

hocam çalışıyor mu o zıkkım :) , iki tane aldım ev ve iş için toplam 15 - 16 tl verdim de.
  • Herkese selamlar. Bende de asus me400c var da. Aynı anda klavye , mouse ve usb bellek takılabilir mi? Cihaza otg kablo + usb hub taksam hepsini çalıştırır mı? Deneyen , kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.
    Bir de cihazda office 2010 var. tıklayınca satın al, deneme sürümünü kullan falan diyor. Biz office 2010 u almış olmuyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkart81 -- 3 Haziran 2013; 14:09:42 >
  • @ mkart81,

evet ben otg kablo ucuna usb hub takıp kullanıyorum, önceki sayfalarda resimleri var bir arkadaşın o şekilde kullanımıyla ilgili bende aynı anda 2-3 şey bağladım harici güce ihtiyaç duymadan çalıştırdı. Örneğin 1 tb 2.5" wd harici diski çalıştırıyor.
  • quote:

@ kesbi;

hocam çalışıyor mu o zıkkım :) , iki tane aldım ev ve iş için toplam 15 - 16 tl verdim de.

Dediğim gibi hiç deneme imkanım olmadı. 1 haftadır İstanbul'da eğitimdeydim. Gelince de yorgunluktan pek uğraşamadım. Bugün de ölü pikselden dolayı garantiye yolladım. Ben 9 liraya dükkandan almıştım. Ama android tablet veya telefonlarda bile çalıştıktan sonra bunda çalışmaması pek mantıklı gelmiyor.
  • Tesekkur ederim. Office konusunda bilgin var mı?
  • yok hocam bende eski ofis paketim vardı onu kurdum
    makineyler geleni pek kullanmıyorum hoş makinenin win8 arayüzünüde kullanmıyorum pek
  • slm arkadaşlar alan herkese hayırlı olsun bende asus vivo tab alıcam lütfen ama lütfen ciddi anlamda size soruyorum bu cihaza 3.5 inç harici harddsik i uzun süreli kullanabilirmiyiz ben sırf arşiv yapmak için kullancam ve nette sörf flim dizi mp3 indircem artık mouse klavye kullanmak istemiyorum yardımlarınız için tşkler
  • Ben de 2003 ile uyumluluk kurayım o zaman. Sanırım öğreneceğim çok şey var. Vakit ayırdığın için sağol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedo2023

slm arkadaşlar alan herkese hayırlı olsun bende asus vivo tab alıcam lütfen ama lütfen ciddi anlamda size soruyorum bu cihaza 3.5 inç harici harddsik i uzun süreli kullanabilirmiyiz ben sırf arşiv yapmak için kullancam ve nette sörf flim dizi mp3 indircem artık mouse klavye kullanmak istemiyorum yardımlarınız için tşkler

Onlarda genelde adaptör olduğu için ben bir sorun olacağını düşünmüyorum. Bende 2 tane 3,5 var ama malesef tablet serviste olduğundan uzun süreli deneme şansım şuan yok.
  • micro hdmı den hdmi'ye çeviren yukarıya resmini koyduğum apartalar geldi,(biri bozuk çıktı, değiştireceğim inşallah)

aparatı denedim, tabletten full hd görüntü alabiliyorum, tabi çıkış ayarlarını yapmak kaydıyla, ekran özelliklerinde çıkışı sadece ekrana ver seçeneğini denerseniz full hd görüntü veriyor, ofis, internet vs. için gayet yeterli, film denedim ama filmim full hd değildi, normal bilgisayarla arada fark yoktu. Evde full hd filmim var mı bilmiyorum, varsa dener onuda yazarım.

Denememde gayet yeterli buldum.

Yarın OTG kablo+ usb hub + iki tarafı erkek usb kablo ile deneme yapacağım. Amaç, usb hub'a bağlı usb aygıtlar ile beraber tabletinde şarj olması, süper olacak, bu sayade usb hub'lı kullanımda tableti aynı zamanda şarj olmuş olacak. Olmazsa da sağlık olsun.

Bütün denemelerimdeki amaç, masaüstünü ve netbook'u elden çıkararak tableti masaüstü olarakta kullanmak.

Şimdilik tek problem şarj konusu gibi görünüyor.

Hayırlısı...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.