Şimdi Ara

Windows 8 Tablet İnceleme !!! Asus Vivotab Smart ME400C (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
680
Cevap
5
Favori
64.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: theidol

A-GPS'de uyduları bulmak için internetten faydalandığı için normal GPS'e göre uydulara daha hızlı bağlanır. Özellikle yüksek binaların olduğu yerlerde uyduları çok daha hızlı bulmanızı sağlar.

Konum bilgilerini yine uydulardan alır.

internet olmadan da yine konum bulabilir. sadece uyduları bulması daha uzun sürer

Cihazı olan arkdaşlar açık havada internet olmadan cihazı deneyebilirlerse bu belirsizlik de ortadan kalkar

Windows 8'de hangi uygulama ile bunu yapabilirim bir bilsem yapacağım.
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    windows Store'dan GPS diye arattım GPS satellite diye bir program çıktı. bu program açık havada internet olmadan koordinatlarınızı veriyorsa (internet olmadan konumunuza göre uyduları bulması 8-10 dk sürebilir.) sorun yok demek.

buna benzer birçok program var.
  • Bir ara xda de okumustum. Aslında masaüstü uygulaması var ama cihazın gps servisi usb host olarak bağlanmadığı için çalıştırmıyordu. Ama dediğim gibi en kesin sonuç için çevrimdışı bir harita uygulaması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu arada 212 Mediamarkt'ta cihazın kutusuna baktım. GPS varmış.

Windows 8 Tablet İnceleme !!!  Asus Vivotab Smart ME400C

Benimki beyaz olan "1A039W" modeli. Onun kutusunda da aynı şekilde "GPS" yazıyor.. Şu anda, gerekli izinleri verip denemesini yaptım. Konumumu internet yardımıyla buldu ve yanlış bir yeri konunum olarak gösterdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Hayır kılıfla ilgili bir sıkıntı yok. Touchpad de inşallah kullandıkça aşındıkça düzelir. Mıknatısı filan olması gerektiği gibi. Yumuşak tarafı ekrana gelecek şekilde tutturunca cuk oturuyor. Ama bir tane de bluetooth mouse alsam iyi olacak gibi yine de.

Benimkiler tedarikçi firamadan bekleniyor şimdi, yarın verilecek kargoya sanırım. Asus bluetooth mouse var ben beğendim, onuda sipariş ettim o da gelmedi henüz.
    Fiyatı'da fena değil. 45 Tl

http://www.akakce.com/mouse/en-ucuz-asus-bx700-fiyati,1128175.html
    Grisi var o pahalı.

http://www.sanalmarketim.com/asus-bx700-bluetooth-kablosuz-lazer-gri-mouse/p_44253/?ref=akakce&v=1.28.5

ASUS BX700 Bluetooth model farenin hepsiburada'daki kullanıcı yorumlarından birinde bu farenin windows 8 ile uyumlu olmadığı yazıyor.

Ben de win8 uyumlu, şarjı uzun gidecek bir mouse arıyorum. Önerisi olan varsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: slmsoyle

quote:

Orijinalden alıntı: gemsaz

Browser olarak Internet Explorer'dan memnun musunuz?

Bendeki IE, sayfanın içinde küçük pencere açması gereken durumlarda açmıyor yada açtığı pencereyi hemen kapatıyor. Örneğin, Vatan Bilgisayar'ın ana sayfasında ürünleri tıklayıp sonra açılan pencerede bilgisayarı tıklama imkanı olmuyor. Bu olamayınca da taşınabilir bilgisayarlara ve bilgisayar ana başlığı altındaki diğer ürünlere ulaşmak mümkün olmuyor.

Bu sorunun çözümü için ne yapmamı önerirsiniz?

Haklısın ben vatan computer da elimi alıştırdım hızına sıkıntı yok. :)
    Fakat okulların sitesi gibi sitelerde mecbur mouse bağlıyorum usb den

Evet, mouse kullanılınca sorun olmuyor...

• quote:

quote:

Benimki beyaz olan "1A039W" modeli. Onun kutusunda da aynı şekilde "GPS" yazıyor.. Şu anda, gerekli izinleri verip denemesini yaptım. Konumumu internet yardımıyla buldu ve yanlış bir yeri konunum olarak gösterdi.

Bing haritalar kullandıysan o hep hatalı buluyor. içinde bir sürü harita arşivi olan bir program vardı. Nokia maps diye arat (adı nokia maps değil maps proydu galiba) ücretli bir program turuncu temalıydı sanki neyse deneme seçeneği var bende kesin sonuç bulıyordu. Bu arada istersen deneme programları full yapabilirsin önceden paylaşmıştım

• quote:

quote:

quote:

Bing haritalar kullandıysan o hep hatalı buluyor. içinde bir sürü harita arşivi olan bir program vardı. Nokia maps diye arat (adı nokia maps değil maps proydu galiba) ücretli bir program turuncu temalıydı sanki neyse deneme seçeneği var bende kesin sonuç bulıyordu. Bu arada istersen deneme programları full yapabilirsin önceden paylaşmıştım

Tableti açık havaya çıkarınca doğru konumu hemen buldu...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tableti açık havaya çıkarınca doğru konumu hemen buldu...

tahmin ettiğim gibi o zaman. GPS zaten sadece açık havada çalışır. (sinyali uydulardan aldığı için. çok kapalı havalarda bile konumu bulması gecikebilir). A-GPS olması aslında avantaj.

Cihazı ben de almayı düşünüyorum.

Cihazda hiç excel kullandınız mı? dokunmatik klavye ile pratik oluyor mu?

Cihazı özellikle iş için kullanmayı düşünüyorum.
    EXCEL, powerpoint ve outlook ağırlıklı kulanacağım programlar olacak.

Bir de cihazı hiç araç şarj cihazı ile şarj etmeyi deneyen oldu mu?

• Ben iş yerinde bilgisayar niyetine kullanıyorum. Bu yüzden klavyesinin şarjı 2 günde bitiyor. Ben 1-2 hafta gider en az diyordum bu beni üzdü. Word excel filan sorun yok. Ancak bilgisayar kadar hızlı değil. Bir de excel filan kullanırken mouse şart oluyor. yoksa dokunmatikle hücre genişliğini bile ayarlamak çok zor oluyor. touchpad ise çok pratik olmuyor ben mouse olamdan yapamıyorum. Ama mail kontrolü, word excel vs. okumak için yeterli tabi. Aktif olarak kullanınca da kendi şarjı akşamı görmüyor malesef. Biyandan şarj edip kablo ile klavye filan bağlamak da olmuyor şuan için. O yüzden bluetooth klavye ve mouse şart gibi bişey bu aleti iş amaçlı kullanmak için.
  • quote:

Ben iş yerinde bilgisayar niyetine kullanıyorum. Bu yüzden klavyesinin şarjı 2 günde bitiyor. Ben 1-2 hafta gider en az diyordum bu beni üzdü. Word excel filan sorun yok. Ancak bilgisayar kadar hızlı değil. Bir de excel filan kullanırken mouse şart oluyor. yoksa dokunmatikle hücre genişliğini bile ayarlamak çok zor oluyor. touchpad ise çok pratik olmuyor ben mouse olamdan yapamıyorum. Ama mail kontrolü, word excel vs. okumak için yeterli tabi. Aktif olarak kullanınca da kendi şarjı akşamı görmüyor malesef. Biyandan şarj edip kablo ile klavye filan bağlamak da olmuyor şuan için. O yüzden bluetooth klavye ve mouse şart gibi bişey bu aleti iş amaçlı kullanmak için.

Arkadaşım yorumuna aynen katılıyorum. Ve ısrarla kendi kullandığım kablo var çinden ebaydan temin etmeye çalışın.

• quote:

quote:

Ben iş yerinde bilgisayar niyetine kullanıyorum. Bu yüzden klavyesinin şarjı 2 günde bitiyor. Ben 1-2 hafta gider en az diyordum bu beni üzdü. Word excel filan sorun yok. Ancak bilgisayar kadar hızlı değil. Bir de excel filan kullanırken mouse şart oluyor. yoksa dokunmatikle hücre genişliğini bile ayarlamak çok zor oluyor. touchpad ise çok pratik olmuyor ben mouse olamdan yapamıyorum. Ama mail kontrolü, word excel vs. okumak için yeterli tabi. Aktif olarak kullanınca da kendi şarjı akşamı görmüyor malesef. Biyandan şarj edip kablo ile klavye filan bağlamak da olmuyor şuan için. O yüzden bluetooth klavye ve mouse şart gibi bişey bu aleti iş amaçlı kullanmak için.

Arkadaşım yorumuna aynen katılıyorum. Ve ısrarla kendi kullandığım kablo var çinden ebaydan temin etmeye çalışın.

Ben ofis içinde usb hub kullanarak wi-fi mouse ve klavye dışarda da tamamen dokunmatik düşünüyorum.

sizce sorun olur mu?

• theidol T kullanıcısına yanıt
    @theidol

10.1" windows 8 bir tablet olarak, hele fiyatı da 950TL civarı ise çok iyi bir seçim. Burada yazılanların aksine wi-fi çok iyi çalışıyor.. Ancak, avast wi-fi sürücüsünü, vlc player wi-fi ağ bağdaştırıcısını olumsuz etkilediğinden bu programları cihaza yüklememek gerekiyor.

Hiç excel kullanmadım.. Ancak, cihazın win 8 fonksiyonlarını daha iyi kullanabilmek için bir mouse ile kullanılmasının iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum..

İş için ise, win 8 ile 11.6" ekranlı bir cihazın kullanılması daha uygun. Zira, dokunmatik fonksiyon windows pencerelerini büyütmekte kullanılamıyor...

Denemedim, biraz uzun sürer, ama araç şarj cihazı ile şarj edilebilir tabii.. Tabletin kendi şarj aleti 2000mAh gücünde.. Araç şarj cihazları genellikle 1000 - 1200 mAh..
  • Ben bimeksten 2 amperlik araç şarj cihazı almıştım bi ara. Hala arabada duruyor olması lazım ama denemedim daha.
  • quote:

Ben bimeksten 2 amperlik araç şarj cihazı almıştım bi ara. Hala arabada duruyor olması lazım ama denemedim daha.

Bimeksten aldığınız şarj cihazının markası nedir? Ben de alayım..
  • quote:

quote:

Ben bimeksten 2 amperlik araç şarj cihazı almıştım bi ara. Hala arabada duruyor olması lazım ama denemedim daha.

Bimeksten aldığınız şarj cihazının markası nedir? Ben de alayım..

Aklıma geldi yarın araba boyanmaya gideceği için boşaltmıştım ne var ne yok. İnternette bulamadım çoğunun resmi yok ben de resmini çektim. Hala var mı bilmiyorum. 2100 mAh'miş bu arada.

Windows 8 Tablet İnceleme !!!  Asus Vivotab Smart ME400C  Windows 8 Tablet İnceleme !!!  Asus Vivotab Smart ME400C

Düzeltme: Şimdi model numarasıyla arattım 500mah çıkıyor bimekste.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/123420/greentech-gt-cc23-arac-sarj-cihazi.aspx#photos

Ama kendi sitesinde 2100 mah yazıyor. İlginç acaba modelde değişiklik mi yaptılar bilemiyorum.
    http://www.greentech.com.tr/index.php/website/content/65

Şunun da alttaki çıkış sanki 2.1 A yazıyor gibi.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/124660/powerway-drn-x3-cakmaktan-usb-sarj-cihazi.aspx#photos

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 18 Ağustos 2013; 22:45:12 >

• quote:

quote:

o kablodan bende alıcam çok lazım olucaktır. Sabah akşam download yaparım.

• Hayrına bana da alın parasını yollarım :-)
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim...
  • ahmetfx kullanıcısına yanıt
    gittgidiyordan 900 liraya almak mantıklı mı arkadaşlar %95 güvenirliği var . bi de windows 8.1 geldiğinde güncelleme yapabiliyoruz dimi bu tablete
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.