Yaptığım araştırmalar sonucunda eriştiğim bir çok kaynakta, Windows 8 ve üzerinin bilgisayarda Antivirüs bulundurmaya gerek kalmayacak şekilde yazıldığı, kendi içinde kaliteli bir antivirüs ve güvenlik uygulamasının olduğu söyleniyor. Ön tanımlı olarak geliyormuş. Bu konuyla ilgili bir kaç sorum aşağıda...
Bu doğru mu?
Doğruysa bu güvenlik önlemine ne kadar güvenebilirim?
Bu kendi kendine aktif mi oluyor yoksa ben mi bişeyler yapıyorum? Zira Malwarebytes Antimalware'nin bulduklarını tanıdığına şahit olmadım daha.
Yeri gelmişken MalwareBytes kullanıyorum, sizce antivirüsün yerini tutar mı?
İnternet alışverişi ve İnternet bankacılığı sık sık kullandığım çözümler öneriniz nedir?
Sizce Microsoft'a güvenmeli miyim yoksa kendi önlemimi almalı mıyım?
Teşekkürler...
+10yıllık pc kullanıcısıyım su zamana kadar hiç antivirüs programı kullanmamıştım win 8.1de defender trojen bulunca cok sasırmıstım :)
metinTasciM
kullanıcısına yanıt
hocam bizim başımıza gelmez, olmaz olmaz deriz sonra çat diye mail adresi çalınır. facebook gider. hayır bunların hiç biri önemli değil, geri alırız önlemini aldık ama; bunları yapan banka bilgilerinide çalar. sıklıkla kullanıyorum çünkü. bankaların sms şifresi uygulaması olmasa hepten panik yapmak lazım; ama yinede tedbiri elden bırakmıyorum. geçen gün mail adresime giremedim. kendini kilitlemiş, girdiğimde anladım ki mailimden bir sürü spam gönderilmiş. nasıl ele geçirdilerde haberim olmadı yani?!