Şimdi Ara

Windows 8 ve UAC ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yeni bir bilgisayar aldım. Windows 8 Pro işletim sistemi yüklü. Bilgisayarım ile gelen ve açılışta otomatik yüklenmesi gereken bir yazılım var. Ancak bilgisayarımın her açılışında UAC , bu programın yayıncısı bilinmiyor yine de çalıştırmak istiyor musunuz gibisinden bir uyarı veriyor ve ben "EVET" onayını vermeden bilgisayarım açılmıyor. Benim istediğim şey UAC ayarlarını daha düşük seviyeye almadan, sadece istediğim bazı programlar için UAC uyarılarının kapatılması. Yani bu programı UAC için güvenilir olarak işaretlemek istiyorum ki her açlışta bana bu uyarıyı vermesin. Bunu yapmamın bir yolu var mı acaba? (Programın özellikler bölümünden "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçmiştim. Buna rağmen uyarı devam ediyor.)

• Denetim masası - kullanıcı hesapları bölümünde yapılabilir.. (Windows7'de böyle) :))
  • Bahsettiğiniz yerden sadece UAC ayarları değiştirilibiliyor ama "şu programı görmezden gel" gibi bir ayar göremedim ben. Eğer siz gördüyseniz açıklar mısınız?
  • O ayarlamayı genel yapıyorsunuz. Her program için ayrı ayrı yok..
  • Ama bir yolu olsa gerek. Çünkü diğer programların bu engele takılmadan çalışabildiğini görüyoruz. Bu programı da eklemenin bir yolu belki vardır.
  • Arkadaşlar internette konu ile ilgili bir yığın sorun var ama istediğim şekilde bir cevap yok. Ancak ben sorunu aşabildim ve herkes faydalansın diye burada paylaşmak istiyorum.
    Eğer bilgisayarınızın her açılışında otomatik başlaması gereken bir programınız varsa ve nedense her açılışta UAC bir uyarı mesajı veriyorsa ve siz de onay vermeden bu program çalışmıyorsa ki bu da sisteminizin açılmasını engelliyorsa yada geciktiriyorsa şunları uygulayarak sorunu aşabilirsiniz.

1. Öncelikle eğer görev zamanlayıcı ve bununla ilgili herhangi bir hizmeti devre dışı bırakmışsanız bunu geri aktif hale getirmelisiniz çünkü olay görev zamanlayıcı sayesinde gerçekleşiyor.
    2. Programın sistem açlışında otomatik çalışmasını sağlayan kayıt defteri girdilerini devre dışı bırakın. Örneğin ccleaner kullanarak bunu yapabilirsiniz. Ya da çalıştır ekranına msconfig yazıp açılan pencereden başlangıç kısmından bu işlemi yapabilirsiniz.
    3. Başlat menüsündeki arama çubuğuna "görev zamanlayıcı" yazıp enter e basın.
    4. Soldaki menüden "Görev zamanlayıcı kitaplığı" kısmına tıklayın ve pencerenin sağ tarafında varsa hali hazırdaki zamanlanmış görevlerin listelendiği kısım görünecek. Burada boş bir yere sağ tıklayıp "Yeni Görev Oluştur" a tıklayın.
    5. Genel sekmesindeki Ad: yazan yere istediğiniz adı verin ve Altta "Yalnızca kullanıcı oturum açtığında çalıştır"ı ve "En yüksek ayrıcalıkla çalıştır" ı seçin. Yapılandır bölümünden de Windows7 seçebilirsiniz. Bunu seçmenin bir etkisi var mı bimiyorum ama ben böyle seçtim ve sorun yok.
    6. Tetikleyiciler sekmesine geçip alttan "Yeni" ye tıklayın. Görevi başlat kısmının yanındaki kısımdan "oturum açıldığında" yı seçin ve tamama basın.
    7. Eylemler sekmesinden "Yeni" ye tıklayın. Açılan pencerede Eylem kısmı "Program Başlat" olarak seçilmeli ve "program / komut dosyası" yazısının alt sağ tarafındaki "Gözat" a tıklayıp açılan pencereden çalışmasını istediğimiz programı bulunduğu dizin içinden seçiyoruz. Ardından "Aç" a tıklıyoruz. Pencere kapanır.
    8. Koşullar Sekmesinden Aktif olan seçeneklerden hiçbirini seçmeyin ve seçili olanını da kaldırın. Aktif olmayan seçimler var. Onlarla uğraşmayın.
    9 Ayarlar sekmesinde "Görevin isteğe bağlı çalışmasına izin ver", "Zamanlanan başlangıç kaçırılırsa görevi mümkün olan en kısa zamanda çalıştır" ve "Çalışan görev istendiğinde sona ermezse, görevi durmaya zorla" seçeneklerini seçin ve tamama basın.
    10. Görevler listesine sizin yazdığınız isimde bir görev oluşmuş oldu. Bu isme sağ tıklayıp "Çalıştır" a basın.
    11. Bilgisayarınızı yeniden başlatarak test yapabilirsiniz.
    NOT: Bu arada kullanıcı şifreniz varsa arada kaydederken şifrenizi soracaktır. Ne zaman sorarsa şifrenizi girin.

• Araştırarak kendin çözüm bulman daha iyi olmuş..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorunu Kendiniz Çözmeniz gerçekten çok güzel..
    Beni Bu konuyla ilgili sabaha kadar araştırma yapma derdinden kurtardınız :)

Teşekkürler..
  • Forumlar bu nedenle var zaten. İşinize yaramasına sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.