Şimdi Ara

Windows 8 Yükseltme Sürümü(75 TL olan) ile sıfırdan kurulum yapan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Arkadaşlar bu nasıl iş anlamadım. Microsoft'un sitesinde sıfırdan kurulum yapamazsınız diyor, destek numarasını aradım onlarda sıfırdan kurulum yapamazsınız sistemde mutlaka windows yüklü olmalı diyor. Buraya bakıyorum sıfırdan kurulum yaptım diyorsunuz.

Harddiskinde windows yüklü olmadan kurabilen var mı? Yani kurulum ekranından formatlayıp temiz kurulum yapıp yapmadığınızı sormuyorum. Sıfır harddiske ya da ya da sadece linux vs. olan bir harddiske kurabiliyormusunuz bunu?

"Sıfır kurulum" deyimi yanlış kullanılıyor, "Temiz kurulum" deyimi kullanılmalı, yoksa kafalar böyle karışıyor.

İzah edeyim, makinenizde korsan dahi olsa yükseltmeye uygun bir işletim sistemi (XP, Vista, Win 7) yoksa yükseltme kurulumunu hiçbir şekilde yapamazsınız.

Varsa üç şekilde kurulum yapabilirsiniz;

1- Halihazır sisteminiz Win 7 ise program ve ayarlarınızı muhafaza ederek Win 7 üzerine Win 8 kurabilirsiniz.

2- Halihazır sisteminiz üzerine hiç bir şeyi muhafaza etmeyerek temiz kurulum yapabilirsiniz.

3- Hard diskinizdeki bir başka bölüm üzerine kurulum yaparak eski işletim sisteminizi de muhafaza edebilir, ileride isterseniz onu silebilirsiniz. Bu işlem de temiz kurulum deyimine girer.

Sıfır kurulum işletim sistemi olmayan bir makineye kurulum anlamında kullanılırsa kavram kargaşası doğmaz.

Hulasa, Sıfır kurulum yapamaz, ama temiz kurulum yapabilirsiniz..

Diğer konuda sıfır harddisk alıp kurulum yaptım yazanlar var hocam.

En son 75 lira verip aldım. Şu an download devam ediyor. Bakalım kuramazsam önce win7 peşinden bunu kurarım.

Üstüne para verseler windows kurmazdım ama el mecbur maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

En son 75 lira verip aldım. Şu an download devam ediyor. Bakalım kuramazsam önce win7 peşinden bunu kurarım.

El mecburluğu konusunda aynı fikirdeyiz:)..

Benim sıfır kurulum hakkında söylediklerim yerli ve yabancı forumlarda deneyimlerini anlatanlara dayanıyor, bizzat tecrübe etmedim, ama temiz kurulum hakkında söylediklerimi bizzat deneyimledim.

Şu anda sıfır kurulum deneyi yapacak olmanız çok iyi, böylece ilk ağızdan gerçeği öğrenmiş oluruz, lütfen sonucu bize de haber verin..
  • Arkadaşlar 2 sorum olacak,

Birincisi Win 7 kullanıyorum ve orjinal değil, bu şekilde bile olsa parasını verip win8 e yükseltebilir miyim ?

İkinci sorumda şu, diyelim ki yükseltme işlemini yaptım windows 8'i bir şekilde DVD ye kaydetme şansım var mı? ilerleyen dönemlerde format atmam gerekirse ne olacağını düşünüyorum o yüzden soruyorum. DVD ye kopyalama şansım yoksa çok saçma geliyor :s
  • 75 liraya internetten indirilen yükseltme versiyonunun kutulu versiyonunu 120 küsür liraya vatanbilgisayardan aldım ve yükseltme değilmiş gibi format atarak yükledim (sonradan 2 format daha attım). Hiçbir problem yaşamadım.
    75 liraya indirdiğiniz iso dosyasını da DVDye yazdırdığınız takdirde aynı şekilde yanında verdikleri product key ile istediğiniz gibi format atarak kurulum yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adren

Arkadaşlar 2 sorum olacak,

Birincisi Win 7 kullanıyorum ve orjinal değil, bu şekilde bile olsa parasını verip win8 e yükseltebilir miyim ?

İkinci sorumda şu, diyelim ki yükseltme işlemini yaptım windows 8'i bir şekilde DVD ye kaydetme şansım var mı? ilerleyen dönemlerde format atmam gerekirse ne olacağını düşünüyorum o yüzden soruyorum. DVD ye kopyalama şansım yoksa çok saçma geliyor :s

Evet yükseltebilirsiniz.

Yükseltmede dosyayı indirmeden vereceği seçeneklerden iso dosyası olarak kaydeti seçin, inen iso dosyasını dvd ye yazarsanız Win 8 Pro dvd sahibi olursunuz.
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Son 2 gün geçiş yapmak lazım bu durumda :)
  • Ben promosyon kodu olayından yararlanmak istesemde bu indirimi kaçırmayım deyip 75 tl olan yükseltmeyi aldım.

İlk söyleyeceklerim bendeki windows 7 kopya bir sürümdü sorunsuz 8'e geçtim ve gerçekten çok şık hızlı kesinlikle bu fırsattan yararlanın.

Belki şuan işletim sistemi stabil veya bazı oyunlarda sorun yaratabilir ama 75 tl daha ne diyim.
  • nabcan:)yumurta misali:D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ACİL BİR DUYURU....Orjinal win 7 home peremium yüklü HP DV 6 makinaya bir hafta önce KK ile 75 Lira ödeyerekwww.microsoft.com.tr adresinden hiç sorunsuz WİN 8 PRO yükledim.Yükleme 5-- 6 defa kademeli olarak otomatik yapılıyor ve 2,5 saat sürüyor...Microsoft şahane bir uygulama yapmış...Bu fiyat şu an 40 usd ancak 31 ocak sonrası 200 Usd olacak...ACELE EDİN.. Not..Kurulum CDsi istiyorum kutusunu tıklarsanız adresinize ayrıca kurulum CD si gönderiliyor..Fiyat 112 Lira oluyor...O kutuyu boş bırakın..Net bağlantısı oldukça CD gereksiz..Program nosu, kodu elinizde olsun yeter..

• quote:

Sizden ses çıkmadı, sıfır, yani işletim sistemsiz makineye kurabildiniz mi Win 8 i?
  • quote:

quote:

Sizden ses çıkmadı, sıfır, yani işletim sistemsiz makineye kurabildiniz mi Win 8 i?

Evet kurulumu yaptım. Aktivasyon sırasında hata verdi ama onunda çözümü var yani Microsoft'un dediği gibi aldığınız key aslında sıfır kurulum için değil ama bunun etrafından dolaşmak ve windows'u sıfırdan kurmadığınıza ikna etmek mümküm :)

http://forum.donanimhaber.com/m_67409896/mpage_1/key_/tm.htm

bu konunun ilk mesajında nasıl yapıldığı anlatılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 30 Ocak 2013; 11:26:20 >

• quote:

Evet kurulumu yaptım. Aktivasyon sırasında hata verdi ama onunda çözümü var yani Microsoft'un dediği gibi aldığınız key aslında sıfır kurulum için değil ama bunun etrafından dolaşmak ve windows'u sıfırdan kurmadığınıza ikna etmek mümküm :)

Mesajınızdan şunu anladım, işletim sistemi olan bir makine üzerinden online alım yaptınız, indirdiğiniz iso dosyasını dvd ye yazıp bu Win 8 Pro dvd si ile bir başka, üzerinde işletim sistemi olmayan bir makineye kurdunuz Win 8 Pro yu, aktivasyondan değil kurulumdan bahsediyorum. Lütfen teyit eder misiniz bu şekilde olduysa?..

• quote:

quote:

Mesajınızdan şunu anladım, işletim sistemi olan bir makine üzerinden online alım yaptınız, indirdiğiniz iso dosyasını dvd ye yazıp bu Win 8 Pro dvd si ile bir başka, üzerinde işletim sistemi olmayan bir makineye kurdunuz Win 8 Pro yu, aktivasyondan değil kurulumdan bahsediyorum. Lütfen teyit eder misiniz bu şekilde olduysa?..

evet üzerinde windows 7 olan bir makineden satın alıp usb'ye yazdım(dvd'ye de yazılabilir). Bu usb ile Mac'ten boot edip kurulumu gerçekleştirdim. Kurulum yaptığım makinede sadece MacOs işletim sistemi yüklüydü yani hiç bir windows bölümü yoktu.

Kurulum aşamasında hiç bir sorun yok gayet boot edip sıfırdan kurabiliyorsunuz. Sadece aktivasyon kısmında bu key sıfır kurulum için geçerli değildir hatası alıyorsunuz. Bunuda üstte verdiğim linkteki işlemleri yaparak atlatıyorsunuz.

Not: Satın alırken bilgisayarıza ufak bir program iniyor sisteminizi test eden. Bu program kurtarmak istediğiniz verileri soruyor ve cevaba göre windows versiyonu öneriyor. Burada en alttaki seçenek "hiçbir şey" seçeneğini seçtim ben. Diğer seçeneklerden giderseniz ne oluyor bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 30 Ocak 2013; 12:11:18 >

• Ben de Sıfır HDD ye windows 8 kurdum, hiç bir sorun çıkmadan kurulum gerçekleşti.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: adren

Arkadaşlar 2 sorum olacak,

Evet yükseltebilirsiniz.

Yükseltmede dosyayı indirmeden vereceği seçeneklerden iso dosyası olarak kaydeti seçin, inen iso dosyasını dvd ye yazarsanız Win 8 Pro dvd sahibi olursunuz.

motan kardeşim,

win7 üzerine iso kaydet seçeneğini işaretlemeden win8 e yükselttim.
    bilgisayarıma inen win8 dvd ye çekebilir miyim?

birde Windows.old dosyasını sileyim mi? gerekli mi ? 17GB yer kaplıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bvec -- 30 Ocak 2013; 13:28:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bvec
    motan kardeşim,

Dosyayı bu işi gören bir program (Mesela Power Iso) ile iso dosyası yaptıktan sonra dvd ye yazmak gerek.

Diskte yer sıkıntısı yoksa Windows.old dosyasını silmeyi hiç tavsiye etmem, belki hiçbir zaman lazım olmayacak, ama olursa hayat kurtarır. Mesela bir nedenden dolayı tekrar Win 7 kurmak gerekse bu dosya varsa işlem çok kolay olur, aksi takdirde bayaa uğraştırır..
  • quote:

quote:

motan kardeşim,

Dosyayı bu işi gören bir program (Mesela Power Iso) ile iso dosyası yaptıktan sonra dvd ye yazmak gerek.

Diskte yer sıkıntısı yoksa Windows.old dosyasını silmeyi hiç tavsiye etmem, belki hiçbir zaman lazım olmayacak, ama olursa hayat kurtarır. Mesela bir nedenden dolayı tekrar Win 7 kurmak gerekse bu dosya varsa işlem çok kolay olur, aksi takdirde bayaa uğraştırır..

Motan çok teşekkürler.iso yu C: den nereden alacağım programlardan mı ?? pek fazla bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bvec -- 30 Ocak 2013; 15:26:05 >

• quote:

Motan çok teşekkürler.iso yu C: den nereden alacağım programlardan mı ?? pek fazla bilgim yok

Windows normalde masaüsüne iner, yoksa "Windows" diye arama yap, iso yap demediğin için sende iso dosyası değil normal bir klasör olması gerek 2,5 gb civarlarında.
  • orj.windows 8 64 bit sahibiyim
    Sistemim i5 760i işlemci
    sapphire hd6870
    8 gb ram
    asus p7p55lx ana kart
    corsair force gt 120 gb ssd mevcut

bilgisayarın açılış hızı 44-45 sn.kapanış hızı 2.5-3 sn kadar.
    windows 7 de de aynı degerlerı elde ediyordum ve pc açılırken çıkan denetlemelerden şikayetçiydim.büroda bulunan hp masaustu pc de direk win8 açılıyor hiç bir yazı çıkmadan ama benim pc de o şekilde olmuyor nedeni nedir acaba yada direk laptoptaki ve işletim sistemi yuklu gelen kasalardaki gibi direk windows açmanın bi yolu var mı?

windows derecelendirmelerim 7.4 ile 7.9 arası

yardımlarınız için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gladiator88

orj.windows 8 64 bit sahibiyim
    Sistemim i5 760i işlemci
    sapphire hd6870
    8 gb ram
    asus p7p55lx ana kart
    corsair force gt 120 gb ssd mevcut

bilgisayarın açılış hızı 44-45 sn.kapanış hızı 2.5-3 sn kadar.
    windows 7 de de aynı degerlerı elde ediyordum ve pc açılırken çıkan denetlemelerden şikayetçiydim.büroda bulunan hp masaustu pc de direk win8 açılıyor hiç bir yazı çıkmadan ama benim pc de o şekilde olmuyor nedeni nedir acaba yada direk laptoptaki ve işletim sistemi yuklu gelen kasalardaki gibi direk windows açmanın bi yolu var mı?

windows derecelendirmelerim 7.4 ile 7.9 arası

yardımlarınız için teşekkürler

"direk laptoptaki ve işletim sistemi yuklu gelen kasalardaki gibi direk windows açmanın bi yolu var mı?" sözü yanlış. Hızlı açılma ve kapanma Win 8 sisteminin bir özelliğidir, ayarlamalarla yapılan bir şey değil. Bileşenlerinize göre sisteminiz çok geç açılıyor, 10 saniye civarında olması gerek. Kesinlikle bir sorun var. Temiz kurulum yapmanızı, veya sistem yenile komutu ile sistemi sıfırlamanızı tavsiye ederim..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.