Şimdi Ara

Windows 8 Yükseltme Sürümü(75 TL olan) ile sıfırdan kurulum yapan var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

Orijinalden alıntı: gladiator88

orj.windows 8 64 bit sahibiyim
    Sistemim i5 760i işlemci
    sapphire hd6870
    8 gb ram
    asus p7p55lx ana kart
    corsair force gt 120 gb ssd mevcut

bilgisayarın açılış hızı 44-45 sn.kapanış hızı 2.5-3 sn kadar.
    windows 7 de de aynı degerlerı elde ediyordum ve pc açılırken çıkan denetlemelerden şikayetçiydim.büroda bulunan hp masaustu pc de direk win8 açılıyor hiç bir yazı çıkmadan ama benim pc de o şekilde olmuyor nedeni nedir acaba yada direk laptoptaki ve işletim sistemi yuklu gelen kasalardaki gibi direk windows açmanın bi yolu var mı?

windows derecelendirmelerim 7.4 ile 7.9 arası

yardımlarınız için teşekkürler

"direk laptoptaki ve işletim sistemi yuklu gelen kasalardaki gibi direk windows açmanın bi yolu var mı?" sözü yanlış. Hızlı açılma ve kapanma Win 8 sisteminin bir özelliğidir, ayarlamalarla yapılan bir şey değil. Bileşenlerinize göre sisteminiz çok geç açılıyor, 10 saniye civarında olması gerek. Kesinlikle bir sorun var. Temiz kurulum yapmanızı, veya sistem yenile komutu ile sistemi sıfırlamanızı tavsiye ederim..

bios ayarlarıyla alakası yok yani öylemi?sistem yenile nereden yapılıyor acaba ve veri kaybım olacak mı?
    benim sistemden eski sisteme sahip arkadaşımda da aynı ve 35 sn civarlarında açıldığını söylüyor.win 7 deykenkinde bi farkı yok yani şu anda ssd almadan öncekiyle sorsası arasında bi bi fark olmadı kaydadeğer bi yerde bir sorun var ama anlamadık bizde.temiz kurulum yapmıştım zaten c yi biçimlendirip o şekilde kurdum.arkadaşımda o şekilde kurdu ve kurdukdan sonra bir daha format attı ama değişen bir şey olmadı sistem sıfırlamayı deneyim bakalım bir de d ye bir zararı var mı acaba veri kaybı bakımından?

• bu uyarıyı veriyor denediğim zaman

Windows 8 Yükseltme Sürümü(75 TL olan) ile sıfırdan kurulum yapan var mı?
  • quote:

bios ayarlarıyla alakası yok yani öylemi?sistem yenile nereden yapılıyor acaba ve veri kaybım olacak mı?
    benim sistemden eski sisteme sahip arkadaşımda da aynı ve 35 sn civarlarında açıldığını söylüyor.win 7 deykenkinde bi farkı yok yani şu anda ssd almadan öncekiyle sorsası arasında bi bi fark olmadı kaydadeğer bi yerde bir sorun var ama anlamadık bizde.temiz kurulum yapmıştım zaten c yi biçimlendirip o şekilde kurdum.arkadaşımda o şekilde kurdu ve kurdukdan sonra bir daha format attı ama değişen bir şey olmadı sistem sıfırlamayı deneyim bakalım bir de d ye bir zararı var mı acaba veri kaybı bakımından?

Sadece açılma hızı sorununun bios ile ilgisi yok başka tür sorunlar yoksa. Düşük model de olsa dual core bir işlemci ve 3 hatta 2 gb ram ile bile açılış hızı 20 saniyeyi geçmez, sizinki gibi bileşenlerle 5-10 saniye içinde açılması gerekir, imzamdaki sistem 13-17 saniye arasında açılıyor.

Sistem yenilemede c sürücüsü (işletim sisteminin olduğu bölüm) sıfırlanır, buradaki veri ve programlar, ayarlar gider, formatlanır diyebiliriz, ama diğer bölüme bir şey olmaz.

Temiz kurulum yaptı iseniz ve bilgisayar ilk açılıştan başlayarak daha hiçbir şey kurmadan bu şekilde ise bir donanım veya sürücü uyumsuzluğu akla geliyor, öyle ise sistemi yenileseniz bile durum değişmeyecektir.

Şimdi ilk mesajınızı tekrar okudum, "büroda bulunan hp masaustu pc de direk win8 açılıyor hiç bir yazı çıkmadan ama benim pc de o şekilde olmuyor" demişsiniz, peki ama ne şekilde oluyor, herhangi bir mesaj alıyor musunuz açılışta? Alıyorsanız nedir? Mesaj boot ekranından sonra mı geliyor?

• arkadaşımla beraber aynı anda yaptık yükleme işlemini son gun olması dolayısıyla.yani bilgisayara ikimizde hiç bir şey yuklemeden de aynı şekilde açılıyordu.windowsun kurulumu 8-10 dk kadar surdu klasik şekilde format attım bilgisayara c yi silip biçimlendirip bölüm ayırıp kurdum içine ve hiç bir şey yuklemeden de aynı şekilde açışıyordu.
    bürodaki hp uyduruk masaüstü pc içinde win8 yuklu olarak geldi ve açılırken 1-2 sn hp yazısı 1-2 sn siyah ekran sonra win simgesi ve doluyor işareti 4-5 sn kadar sonra açılıyor direk toplam 10 maks 13-14 sn yi geçmez açılması.

benim bilgisayarım açılırken anakart model ve resmi sonra siyah fon uzerıne yazılar sonra surucu denetlıyor fln diyo ondan sonra ssd ile ilgili yazılar çıkıyor fln win8 simgesi çıktıkdan 1-2 sn sonra windows 8 tam anlamıyla açılmış oluyor
  • sistem yenileme dediğim zaman resimdeki uyarıyı veriyor sıfırdan yükleme fln dedim gene aynı uyarıyı verdi windows yüklemeniz veya kurtarma dosyaları bunu sağlayacak diyor
  • quote:

sistem yenileme dediğim zaman resimdeki uyarıyı veriyor sıfırdan yükleme fln dedim gene aynı uyarıyı verdi windows yüklemeniz veya kurtarma dosyaları bunu sağlayacak diyor

Garip durum, yenileme isteğine bazı dosyalar eksik uyarısı vermesi kurulumda sorun oluştuğunu veya yükleme iso dosyasında problem olduğunu gösterir.

Sistemi yükleme medyası ile başlatıp "Repair (Tamir et) seçeneğini deneyin, aynı tip uyarı verirse yükleme medyasında sorun var demektir ..
  • quote:

arkadaşımla beraber aynı anda yaptık yükleme işlemini son gun olması dolayısıyla.yani bilgisayara ikimizde hiç bir şey yuklemeden de aynı şekilde açılıyordu.windowsun kurulumu 8-10 dk kadar surdu klasik şekilde format attım bilgisayara c yi silip biçimlendirip bölüm ayırıp kurdum içine ve hiç bir şey yuklemeden de aynı şekilde açışıyordu.
    bürodaki hp uyduruk masaüstü pc içinde win8 yuklu olarak geldi ve açılırken 1-2 sn hp yazısı 1-2 sn siyah ekran sonra win simgesi ve doluyor işareti 4-5 sn kadar sonra açılıyor direk toplam 10 maks 13-14 sn yi geçmez açılması.

benim bilgisayarım açılırken anakart model ve resmi sonra siyah fon uzerıne yazılar sonra surucu denetlıyor fln diyo ondan sonra ssd ile ilgili yazılar çıkıyor fln win8 simgesi çıktıkdan 1-2 sn sonra windows 8 tam anlamıyla açılmış oluyor

Sistem performans testi yaptı iseniz ssd kaç puan aldı? Ssd ile ilgili bir sürücü sorunu da olabilir..

• 7.9 aldı ssd.tamir et dediğim zaman yuklemelerımle ılgılı bı sorun olmaz dımı ınternetle bı sorunum varda
  • en güncel sürücü diyor denetlediğimde.internet bağlantım olmadığı için format ve veri kaybı 3 4 gun için sorun
  • Sistem yenilemeyi yaptim dvd yardimiyla format atar gibi hareket edip onar dedim sonra sistem yenilemeyi sectim ve bisiler yapti yeniden.baslatti fln resim vb dosyalarim gitmedi ama kurdugum driverlar gitti virus programi vs. Sure bakimindan degisen bisi olmadi fakat windows logosu bile cikmadan hemen retro ekranina gelio o dikkatimi cekti degisik olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son biosu güncellemesini yaptım sitesinde 22-11-2012 tarihli vardı en son ama sorunum hala devam etmekde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Diğer konuda sıfır harddisk alıp kurulum yaptım yazanlar var hocam.

En son 75 lira verip aldım. Şu an download devam ediyor. Bakalım kuramazsam önce win7 peşinden bunu kurarım.

Üstüne para verseler windows kurmazdım ama el mecbur maalesef.

El mecburluğu konusunda aynı fikirdeyiz:)..

Benim sıfır kurulum hakkında söylediklerim yerli ve yabancı forumlarda deneyimlerini anlatanlara dayanıyor, bizzat tecrübe etmedim, ama temiz kurulum hakkında söylediklerimi bizzat deneyimledim.

Şu anda sıfır kurulum deneyi yapacak olmanız çok iyi, böylece ilk ağızdan gerçeği öğrenmiş oluruz, lütfen sonucu bize de haber verin..

aynen olaylar bu arkadaşın dediği gibi 2-3 hafta önce korsan win 7 den win 8 pro key aldım 75 tlye. onun üzerine format atarak windows 8 kurdum. Ama harddisskim bozuldu bugün gidip yeni harddisk aldım. Yüklemeden sonra aktivasyonu yapmadı.(Sadece yükseltme için kullanılabilir key gibi bir hata verdi) Bendehttp://forum.donanimhaber.com/m_67409896/tm.htm sayfasında ki "Windows 8 ürün anahtarını kullanarak etkinleştirme yapamıyorum, hata mesajı ile karşılaşıyorum?" konusunda yazılanları yaptım ve aktivasyon gerçekleşti

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.